Comunicació UGT

27 Des, 2006

El personal de les grans superfícies treballarà 112 hores en 14 dies

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:55

Des del dia 11 fins al 24 de desembre, els treballadors de grans superfícies treballaran un mínim de 93 hores i 20 minuts i un màxim de 112 hores efectives i el seu primer dia de descans serà el dia de Nadal. Per a la UGT de Catalunya, l'actitud d'ANGED és neoesclavista

La UGT de Catalunya denuncia el deteriorament de les condicions laborals que estan patint els treballadors i les treballadores del comerç, en especial de les grans superficies, que aquests dies han d’afrontar la campanya de Nadal.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta situació comporta un desprestigi de la professió de dependent de comerç i una desprofessionalització del treball. Aquestes condicions laborals són la causa per la qual cada cop menys persones volen vincular el seu futur professional a l’activitat del comerç.

Les condicions de precarietat salarial i les jornades continuades, així com les serioses dificultats per a la conciliació de la vida laboral i la personal expliquen l’altíssim nivell de rotació i la manca de professionalització i de professional en un dels sectors econòmics més importants.

La UGT de Catalunya vol denunciar que el desenvolupament econòmic del comerç s’està assolint a costa d’aquestes condicions de precarietat en el sector.

El sindicat valora molt negativament que la patronal de les grans superfícies, ANGED, no s’hagi sumat al 90% de la Taula Social del Comerç, que va acordar el tancament dels centres comercials a les 15 hores del dia 24 de desembre i qualifica la seva actitud de neoesclavista.



Comentaris

    Powered by LifeType