Comunicació UGT

24 Oct, 2006

La UGT de Catalunya convoca vaga parcial a les autopistes d'ACESA per no arribar a un acord en la negociació del conveni col·lectiu

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:03
1.200 treballadors estan convocats a la vaga dels dies 29 i 30 d'octubre

Després d'un any de negociacions amb ACESA sobre el conveni col·lectiu d'autopistes sense arribar a cap acord, la UGT de Catalunya i la CONC han convocat els treballadors i les treballadores de les autopistes catalanes a vaga parcial els dies 29 d'octubre (torn de tarda, de 18 a 20 hores) i 30 d'octubre (torn de nit, de 3 a 5 hores, i torn de matí, de 7 a 9 hores). Els sindicats han realitzat 12 assemblees consultives per tot Catalunya, i més del 70% de la plantilla ha rebutjat la proposta de l'empresa i ha secundat la convocatòria de vaga, que afectarà uns 1.200 treballadors i treballadores directes (oficines, manteniment de sistemes, manteniment de pistes i peatges).

Les reivindicacions sindicals, que se centren molt més en millorar les condicions de treball de la plantilla i que ACESA rebutja, són:
- Consolidació dels llocs de treball i estabilitat de l'ocupació: reduir l'eventualitat que ens els últims temps està fomentant l'empresa, cobrint les mancances de personal amb contractes temporals. Actualment no hi ha prou personal per atendre amb garanties i amb seguretat els usuaris de les autopistes de la concesionària. D'altra banda, ACESA vol acabar amb l'ocupació a temps complert i vol que els treballadors tinguin flexibilitat i disponibilitat horària absoluta, treballant horaris no fixats i jornades a temps parcial.

- Millores salarials: l'empresa ofereix la pujada de l'IPC estatal + el 0,25%. Els sindicats reclamen l'IPC estatal + l'1% o bé l'IPC català.

- Pla de pensions: unificació de les aportacions als plans de pensions perquè no hi hagi diferències entre categories laborals.

- Els sindicats demanen que ACESA respecti l'anomenada clàusula social de l'acord del 2003 del Grup de Treball de Reordenació de Peatges del Parlament de Catalunya de no eliminar llocs de treball per l'aplicació de tecnologia als peatges.

- Igualment, els sindicats exigeixen que l'empresa asseguri els llocs de treball actuals després de l'eliminació d'alguns peatges com a conseqüència de la conversió de peatge obert a peatge tancat a l'AP-7, segons l'acord de febrer d'aquest any entre ACESA i el Ministeri de Foment.



Comentaris

    Powered by LifeType