Comunicació UGT

14 Nov, 2007

Jornada sobre el projecte de llei d'eradicació de la violència masclista

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:01

Participaran, entre d'altres, Mònica Geronès, cap del Servei d'Igualtat d'Oportunitats del Departament de Treball; Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere, i Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones


Al llarg d'aquest any 2007 han mort més de 72 dones a Espanya víctimes de la violència masclista. Considerem que aquest fet és d'un caràcter molt greu i recolzem en aquest sentit l'aprovació de la futura Llei catalana dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, com a eina legal vers la violència masclista.

Per això des de la UGT de Catalunya, considerem necessari continuar fent una tasca de sensibilització a la ciutadania, i en especial a les persones delegades sindicals, d'aquest problema social. Des del nostre sindicat, volem commemorar aquest any el Dia internacional contra la violència de gènere amb una jornada que té com a objectiu donar a conèixer la situació de la dona arreu del món des del punt de vista de la dona i dels seu estigmes socio-culturals, així com donar a conèixer el Projecte de llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, el qual implica de forma directa tots els agents socials catalans, entre els quals es troba el nostre sindicat.

El programa de la jornada, que tindrà lloc demà dijous, 15 de novembre, a la Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) és el següent:

9.30 h. Presentació de la jornada a càrrec de Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya.

9.45 h. Projecció de la pel·lícula Agua, de la directora índia Deepa Mehta. La pel·lícula tracta de la situació de les dones vídues a l'Índia.

11.45 h. Conferència a càrrec de Sagar Malé, de l'Associació de Drets Humans a l'Afganistan.

12 h. Taula rodona: "El Projecte de llei dels drets de les dones a l'eradicació de la violència masclista". Modera: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya. Intervenen:

  • Mònica Geronès, cap del Servei d'Igualtat d'Oportunitats del Departament de Treball.
  • Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere.
  • Raquel Gil, presidenta d'AMIC - UGT de Catalunya.
  • Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

13 h. Debat i propostes.

13.30 h. Cloenda a càrrec de Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya.



Comentaris

    Powered by LifeType