Comunicació UGT

L 'AVALOT lliura 50.000 signatures a Ernest Benach per la ILP d'habitatge

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/11/28/avalot.jpgL'Avalot presenta al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular de Proposta de llei de mesures urgents per a l'habitatge


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya ha aconseguit les 50.000 signatures necessàries per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP), en aquest cas, de Proposta de llei de mesures urgents per a l'habitatge. Demà dijous, 29 de novembre, una delegació de l'Avalot encapçalada pel seu portaveu nacional, Chakir el Homrani, faran el lliurament simbòlic de les més de 50.000 signatures al president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

El lliurament de les signatures tindrà lloc a les 17.30 hores al Despatx d'Audiències del Parlament. Els mitjans gràfics podran entrar a fer muts. Després de la reunió, el portaveu nacional de l'Avalot farà declaracions als mitjans de comunicació a la Sala de passos perduts.

Amb la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot ha recollit les 50.000 signatures de suport ciutadà necessàries per presentar al Parlament de Catalunya aquesta ILP, que proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit, i el 30%, en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.


Lliurament de signatures al President del Parlament de Catalunya

DIA: 29 de novembre de 2007
HORA: 17:30 hores
LLOC: es podran fer muts al Despatx d'Audiències del Parlament. Després de la reunió, el portaveu nacional de l'Avalot, Chakir el Homrani, farà declaracions a la Sala de passos perduts.



UGT AENA contra la privatització de l'aeroport

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:48
bcnairport.pngUs adjuntem la resolució de les seccions sindicals d'UGT - AENA contra la privatització dels aeroports de l'Estat i en defensa de la seva condició de servei públic. La resolució es va aprovar en unes jornades sobre canvis en el model de gestió aeronàutic i aeroportuari celebrades el passat dia 23 a Calp (Alacant).
pdf Resolució de la UGT AENA 97,09 Kb


Els metges de la UGT demanen que no es criminalitzi el col·lectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:41
clinica.pngAvui hem pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació el cas d'una doctora de l'Hospital Clínic de Barcelona que ahir va asseure's als tribunals al costat de dos joves imputats per pressumptament matar a cops un altre noi a les portes d'una discoteca. La fiscalia atribueix a la facultativa una falta d'imprudència per no haver detectat que la víctima tenia una fractura en el crani. Després de donar-li l'alta, el noi va morir.
El Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya es mostra en contra del tracte vexatori al qual s'ha sotmés aquesta companya de professió. Creiem que s'ha equiparat un pressumpte homicidi amb un pressumpte acte d'imprudència, amb les conseqüències psíquiques i de desprestigi professional que aquest fet, de ben segur, li comportarà.

Evidentment, des del Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya pensem que un possible error mèdic ha de ser investigat i esclarit, però mai es pot situar el professional al costat d'un pressumpte deliqüent.

El 13 de novembre, va aparèixer publicat amb nom i cognoms les dades d'una doctora que signà un informe mèdic d'una pressumpta transfussió de sang errònia a l'Hospital de Bellvitge. En aquest cas es vulnerà el principi de pressumpció d'innocència, perjudicant la relació de confiança amb els pacients i sense haver demostrat la seva implicació en els fets.

Aquest nou cas posa de manifest, una vegada més, la pèrdua total de respecte per la professió de metge. Des del Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya reclamem que, des de tots els àmbits, es deixi de criminalitzar pressumptes errors mèdics que han de solucionar-se de manera individual i, per descomptat, mai compartint seient amb possibles homicides.

Sembla ser que manquen metges, però sent els professionals pitjor pagats d'Europa, els que suporten la ràtio de pacient més elevada de tot l'Estat i veient com comparteixen banqueta amb deliqüents comuns per un possible error mèdic, per al grup de Facultatius de la UGT de Catalunya resulta estrany que encara quedin metges col·legiats a Catalunya.



Powered by LifeType