Comunicació UGT

Desconvocada la vaga al sector de l'aigua de la província de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:59

griferiaLa UGT de Catalunya, majoritària al sector, arriba a un acod amb la patronal, mentre CC.OO. ni s'hi adhereix ni continua amb la vaga

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector del cicle integral de l'aigua de la província de Barcelona, ha arribat a un acord amb la patronal en la negociació del Conveni Col·lectiu.

Segons aquest acord:

  • La vigència del Conveni Col·lectiu serà per als anys 2007, 2008 i 2009.

  • Per a l'any 2008 s'adaptarà la classificació professional del Conveni Estatal, que suposa com a terme mig un increment d'entre el 0,7 i l'1%, amb el conseqüent augment salarial que això comporta.
  • A partir del 2008, tots els treballadors del sector de l'aigüa de la província de Barcelona podran gaudir d'un dia de lliure disposició retribuït.
  • Al 2007 s'abonaran per a totes les categories un increment lineal de 60 euros mensuals en un nou concepte de complement de lloc de treball. Al 2008, aquest nou concepte s'incrementarà en 60 euros mensuals (és a dir, un total de 120 euros/mes), i al 2009, s'incrementarà en 30 euros més, fins arribar als 150 euros de complement a partir de gener de 2009. Aquest concepte substitueix l'històricament reivindicat plus de tòxics que, gràcies a l'acord arribat per a la UGT, serà per a tots els treballadors i les treballadores del sector, sigui quin sigui el seu grup professional i nivell salarial (fins ara només el concebien els operaris dels grups 1,2 i 3). A més, el personal que percibia aquest complement el veurà ara consolidat com garantia "ad personam" i rebrà també aquest nou complement de la mateixa manera que ho faran la resta de treballadors.
  • L'increment salarial per al 2009 serà de l'IPC previst amb clàusula de revisió a l'IPC real.
  • S'inclou també un acord en matèria de jubilació parcial i també respecte a la Llei d'Igualtat.

Amb aquest acord, la UGT ha desconvocat les mobilitzacions i la vaga. Tot i així, la UGT de Catalunya es mostra perplexa per l'arbitrarietat de l'actitud de CC.OO. de Catalunya, minoritària en el sector, que no s'ha adherit a l'acord signat però tampoc ha mantingut la vaga.

 (Segueix)

La UGT impulsa la creació de la fundació Catalunya Comerç

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:01

catalunyacomercTreballadors, patronal i Administració treballaran conjuntament pel prestigi i el reconeixement de la professió

Amb la finalitat de reunir a totes les parts implicades en el comerç català per treballar pel prestigi i el reconeixement de la professió, la UGT de Catalunya ha impulsat la creació d'una taula comuna que, sota el nom de Fundació Catalunya Comerç, pretén dignificar i que es reconegui una feina a la qual s'hi dediquen 300.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya, un col·lectiu en el qual hi predominen les dones i els joves.

Si bé és cert que en els darrers temps s'han produït canvis importants en els hàbits de consum als quals l'oferta s'ha hagut d'adaptar, també ho és que el nivell d'exigència en el tracte personal i professional vers al client també es manté. Per això, des de la UGT de Catalunya hem reivindicat amb contundència la necessitat de què es reconegui la professionalitat del treball en aquest àmbit, oferint un model de desenvolupament basat en les relacions laborals i de treball al comerç.

La Fundació Catalunya Comerç, presidida per Jaume Angerri, exdirector general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, neix com un baròmetre de les necessitats del sector, tant pel que fa al consum com pel que fa a les reivindicacions del sector, amb la recuperació del prestigi de la professió i les necessitats formatives i d'innovació al sector com a premisses.

Qui forma part de la Fundació Catalunya Comerç

  • UGT de Catalunya.
  • Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya.
  • PIMEC.
  • Confederació de Comerç de Catalunya (CCC).
  • Confederació d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC).
  • Mercadona.
  • Condis.
  • Miquel Alimentació.
  • CADCI.
  • Cortefiel.
  • PC City.
Altres entitats i empreses també han estat convidades a participar-hi.

Per part de l'Administració, estan o estaran convidades a participar-hi:

  • La Generalitat de Catalunya (Departament d'Innovació, Universitats i Empresa; Departament de Treball; i Departament d'Educació)
  • Diputacions.
  • Ajuntaments

Les entitats i persones que formem la Fundació Catalunya Comerç treballem per assolir la professionalitat i el prestigi de la professió que el sector del comerç es mereix.



CTAC-UGT signa un acord amb la Caixa per facilitar el finançament de projectes d'autoocupació

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:52

moneyFacilitarà operacions de préstec d'entre 8.000 i 15.0000 euros, amb un termini de reemborsament de 4 anys

La Confederació de Treballadors de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha signat avui un acord amb La Caixa per al finançament de microcrèdits. Mitjançant aquest acord, la CTAC-UGT podrà facilitar a totes aquelles persones emprenedores que iniciïn un projecte per compte propi, i que sovint tenen dificultats amb els sistema tradicional de crèdit, així com aquelles persones amb dificultats per accedir al sistema creditici tradicional, puguin gaudir d'un microcrèdit d'entre 8.000 i els 15.000 euros -amb un termini de reemborsament de 4 anys- a través de Microbank.

La CTAC-UGT analitzarà la viabilitat del projecte, parant especial atenció al pla de negoci, el compromís personal del sol·licitant i la seva capacitat per contribuir amb una aportació no inferior al 5% de la inversió. Així la CTAC-UGT serà l'enllaç entre els possibles beneficiaris i l'entitat financera, a més de ser l'encarregada d'oferir assessorament i assistència tècnica al futur beneficiari final. La seva funció es desenvoluparà durant totes les fases del microcrèdit, des de la seva sol·licitud, passant per la seva constitució i fins al seu total pagament.

La CTAC-UGT considera molt important facilitar fórmules de finançament a col·lectius determinats de la societat catalana, com són immigrants, dones, persones més grans de 45 anys o aturats de llarga durada, entre d'altres, donat que a vegades es troben amb dificultats a l'hora de rebre suport a través del sistema financer tradicional.

Sobre CTAC-UGT de Catalunya

La CTAC-UGT representa més de 35.000 autònoms catalans i està dotada d'una Oficina Tècnica per tal que els treballadors autònoms tinguin totes les avantatges, assistència tècnica així com tot l'assessorament necessari.


En aquest sentit destaca la xifra actual d'afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a Catalunya que suma ja la xifra de 575.911, on esdevé el primer territori de l'Estat dels quals uns 32.000 són treballadors autònoms immigrants.



Powered by LifeType