Comunicació UGT

La plantilla de Merck accepta la proposta de la direcció i es desconvoca la vaga

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:00
pharmaceuticalEls treballadors i les treballadores de la planta de Merck a Mollet del Vallès han decidit aquest matí en assemblea acceptar la proposta de la direcció i desconvocar la jornada de vaga prevista per al proper 14 de novembre.

L'acord amb la direcció de l'empresa inclou dos punts:

  • La constitució d'una comissió formada paritàriament per direcció i sindicats per fer seguiment de la producció, nous projectes i productes, canvis en previsions, millores, inversions, absentisme i reduccions de plantilla, ja sigui mitjançant expedient de regulació d'ocupació o acomiadaments objectius.
  • La millora de les indemnitzacions per als sis treballadors del Departament d'Administració acomiadats i el servei d'una empresa de recol·locació.
A l'assemblea d'aquest matí han votat 363 treballadors i treballadores: 138 a favor de la vaga; 202, en contra, i 23, en blanc.

La UGT de Catalunya arrabassa la majoria a CCOO al comitè d'Inoxcrom

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:57

inoxcromLa nostra organització passa de no tenir representació a l'empresa a ser la primera força sindical

La UGT de Catalunya ha guanyat les eleccions sindicals celebrades avui a Inoxcrom. El nostre sindicat ha aconseguit 7 membres del Comitè d'Empresa, mentre que CCOO esdevé el segon sindicat amb 6 delegats. L'anterior Comitè d'Empresa estava format únicament per 13 membres de CCOO.

A la planta d'Inoxcrom, situada al barri del Bon Pastor de Barcelona, hi treballen 383 persones.



La UGT convocarà vagues a la sanitat privada a finals de novembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36
manifestaciosanitatprivadaDemà, tercera concentració per exigir un conveni digne. Serà davant la clínica Delfos, des d'on emprendran la marxa cap a la nova Quirón

Els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya al sector de la sanitat privada han decidit avui en assemblea convocar per a la última setmana de novembre vagues en els centres del sector per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La decisió dels delegats i les delegades del nostre sindicat se sumen al seguit de concentracions que, des del passat 24 d'octubre, s'han convocat per exigir un conveni digne. Demà, els treballadors i les treballadores de la sanitat privada es concentraran davant de la Clínica Delfos de Barcelona (11 hores) per expressar de nou les seves reivindicacions.

El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA CLÍNICA DELFOS
DIA:
8 de novembre de 2007
HORA: A partir de les 11 hores.
LLOC: Davant Clínica Delfos - Avinguda de Vallcarca, 151 (Barcelona). Després de la concentració, els manifestants pujaran fins a la nova seu de la Clínica Quirón (Plaça Alfonso Comín, 5-7).



Els treballadors de DUREX es concentraran de nou demà a Rubí

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:25

manifaLa UGT de Catalunya exigeix a l'empresa que reconegui i assumeixi que el tancament de la planta de Rubí respon a una deslocalització

El Comitè d'Empresa de Durex ha convocat els treballadors i les treballadores a una nova concentració a Rubí demà dijous, 8 de novembre, a les 9 hores. La plantilla es concentrarà a la Plaça del Dr. Pearson, davant del recinte on té lloc el I Congrés Mundial de Gossos de Detecció, que se celebra aquests dies al municipi vallesà.

Després de les reunions mantingudes entre els representants de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) i el comitè d'empresa, la UGT de Catalunya denuncia que l'anunci del tancament de la planta - on hi treballen 259 persones, el 75%, dones- no respon a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d'ocupació.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Per al nostre sindicat, és imprescindible que Durex reconegui que no existeixen motius per a presentar cap ERO i que el tancament de la planta es deu únicament als interessos de deslocalitzar la fàbrica per produir més econòmicament a l'Àsia, motiu pel qual l'empresa no es mou de la proposta d'indemnitzacions de 28 dies per any treballat i amb un màxim de 15 mensualitats, proposta que des de la UGT de Catalunya considerem irrisòria i innacceptable.



La UGT decidirà en assemblea si es convoquen aturades de quatre hores diàries a la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:13

transportsanitariDemà al matí, el sector de la sanitat privada de la UGT de Catalunya celebrarà a la seu de la Federació de Serveis Públics del sindicat a la Via Laietana una assemblea de delegats per decidir si, finalment, es realitzaran aturades de dues hores en el torn de matí i dues hores en el torn de tarda, en tots els centres, durant 4 setmanes. L'assemblea es preveu que finalitzi cap a les 14 hores.

Aquesta decisió secundaria el seguit de mobilitzacions que la UGT de Catalunya va convocar, i a les quals CC.OO. s'ha sumat, per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya. La propera concentració serà el proper dijous, 8 de novembre, davant les portes de la clínica Delfos, a les 11 del matí. Els manifestants pujaran, posteriorment, fins a el nou centre de la Clínica Quirón.

El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.



Powered by LifeType