Comunicació UGT

Valoració de la decisió del TSJC sobre el decret català de teràpies naturals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:51

currelaautonomoLa CTAC-UGT de Catalunya considera que així frena les intencions del Ministeri de Sanitat i CC.OO. de suspendre "definitivament i en la seva totalitat" el decret català

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit denegar l'ampliació de la suspensió cautelar que pesa sobre part del Decret Català de Teràpies Naturals i que pretenia suspendre les denominades Guies d'Avaluació.

D'aquesta manera, el TSJC deixa oberta una important via per tal que la Generalitat de Catalunya pugui dur al seu àmbit competencial la regulació dels més de 6.000 terapeutes que actualment exerceixen a l'àmbit català.

D'altra banda, els serveis jurídics de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha elaborat un informe jurídic que contempla tots aquells aspectes que encara estan vigents del decret, i demanarà formalment a la Conselleria que posi tots els mitjans humans i tècncis perquè siguin desenvolupats.

Demà, reunió de la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT

Demà se celebrarà la reunió de la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT de Catalunya, que actualment representa més del 80% dels terapeutes organitzats, per tal de marcar un calendari amb les accions a desenvolupar en les properes setmanes, entre les que destaca principalment la concentració del proper 26 de novembre a les 12:00 hores en el Ministeri de Sanitat i Consum a Madrid.

Aquesta concentració està encaminada a la retirada total de recurs que, en el seu dia, va interposar el Ministeri contra el Decret Català de Teràpies Naturals. Aquesta concentració, a més, compta amb el recolzament de pràcticament la totalitat de les organitzacions estatals de l'àmbit de les teràpies naturals, que a més se sumaran a aquesta concentració per demanar al Ministeri que compleixi les seves promeses electorals i que, d'una vegada, inicïi la regulació a nivell de l'Estat i doni, així, resposta als més de 50.000 terapeutes que cotitzen i exerceixen, però que encara es troben fora del sistema laboral.



Vaga indefinida dels treballadors d'indústries d'aigües

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56
08:00 - 17:00 Diumenge, Dissabte - setmana 1, 2, 3, 4, 5 cada mes

Demà, primera concentració davant de la Torre Agbar per exigir el plus de toxicitat

La UGT de Catalunya i la CONC han convocat una vaga en el sector de les indústries d'aigües a partir del proper 17 de novembre, de caràcter indefinit dissabtes, diumenges i festius.

La UGT de Catalunya, majoritària en el sector, i la CONC han instat conflicte col·lectiu davant del Tribunal Laboral de Catalunya contra la patronal Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC) -que agrupa entre d'altres el Grupo Agbar, Aqualia i Searsa- perquè es neguen a pagar als seus treballadors i treballadores el plus de toxicitat.

A més de la vaga indefinida, els sindicats han convocat les següents concentracions per denunciar l'immobilisme de la patronal.

  • 7 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de la Torre Agbar.
  • 9 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant d'Aqualia.
  • 13 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de Searsa.
Us adjuntem el comunicat de la UGT de Catalunya i la CONC del sector d'indústries d'aigües.
pdf nota_industrias_agua 117,88 Kb


Els treballadors catalans d'empreses consultores es manifesten a Madrid

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:48

oficinaLa UGT de Catalunya reivindica la regularització dels horaris i de les classificacions professionals, i un salari mínim de 1.000 euros per als 50.000 professionals del sector al nostre país

Després que el passat 9 d'octubre els professionals del sector de les empreses consultores sortissin per primer cop en els darrers 20 anys per reivindicar un conveni, digne, modern i actualitzat, una representació de treballadors catalans viatjaran demà a Madrid per manifestar novament les seves exigències.

La concentració serà de 12 a 14 hores a les portes d'IFEMA - Fira de Madrid, on aquests des d'avui se celebra una nova edició de la Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions - SIMO.

Des del març s'està negociant el que serà la setzena revisió del Conveni estatal d'empreses consultores, de planificació i d'estudis de mercat. Després de 20 anys i 15 convenis sense avenços significatius per als treballadors i les treballadores, i davant d'una patronal amb visió empresarial del segle passat que no vol evolucionar, la UGT de Catalunya considera que ha arribat el moment de mobilitzar-se. A Catalunya, uns 50.000 professionals treballen en aquest sector.

Les principals reivindicacions del nostre sindicat, a les quals la patronal es nega, són quatre:

  • Salari mínim de 1.000 euros.
  • Regularització de les classificacions professionals.
  • Fixació d'un còmput anual d'hores màximes.
  • Derogació de la clàusula d'absorció, per la qual els augments salarials eren absorbits com a millores voluntàries.
Pel moment, només s'ha aconseguit tancar una primera pressa de contacte entre patronal i representants dels treballadors, que tindrà lloc el proper 15 de novembre.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR CONSULTORES A MADRID

DIA
: dimecres, 7 de novembre
de 2007.
HORA i LLOC: de 12 a 14 hores, a les portes d'IFEMA - Fira de Madrid.



La UGT denuncia que més del 60% dels festius d'obertura comercial es concentren en dos mesos

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:30

tiendapapeleriaEl nostre sindicat reivindica el dret a la conciliació de la vida laboral i personal dels 300.000 treballadors del sector comercial a Catalunya

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa va aprovar ahir el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i festius per a l'any 2008, que ha establert els dies 13 de gener, 20 d'abril, 6 de juliol, 12 d'octubre, 1 de novembre, i 6, 14 i 21 de desembre.

Des de la UGT de Catalunya valorem positivament la decisió de només situar tres festius durant el mes de desembre i passar un altre al primer diumenge de gener de 2009. Aquesta era la demanda del nostre sindicat, que reclamava reduir els 5 festius de desembre (que continua sent la demanda de la patronal) a 2 ó 3.

Tot i així, la nostra organització considera que no és raonable que, com a contrapart, s'hagin concentrat 5 festius (´més del 60% dels festius laborables per als treballadors del comerç) en només dos mesos (de l'1 de novembre de 2008 al 4 de gener de 2009), una decisió que no mostra cap sensibilitat vers la ja de per si difícil conciliació de la vida laboral i personal dels 300.000 treballadors i treballadores del sector del comerç a Catalunya.

Des de la UGT de Catalunya considerem molt contradictori que, d'una banda, es parli de racionalitzar els ponts del calendari laboral espaiant-los durant tot l'any perquè no afecti tant la competitivitat de l'economia catalana però, d'altra banda, no es vegi cap problema en concentrar els festius d'apertura en l'últim trimestre de l'any. Els treballadors i les treballadores del comerç reivindiquen, no només el seu dret a conciliar i a fer ponts, sinó que ells també són consumidors i han de fer les seves compres nadalenques.

A més, des de la nostra organització denunciem que l'obertura en dies festius només beneficia les grans superfícies, en detriment del petit comerç.



La UGT denuncia que la Generalitat denega al seu personal els permisos de conciliació

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:23
generalitat
  • La Generalitat no permet a les seves treballadores que s'acullin a la reducció de jornada per cura de menor fins a 12 anys, com recull l'Estatut de l'Empleat Públic
  • A un treballador del parc de bombers de Girona se li ha denegat el permís per l'hospitalització de la seva filla

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya denuncia la vulneració sistemàtica per part de la Generalitat del règim de permisos per a la conciliació de la vida laboral i familiar del seu personal, contemplats tant per la normativa bàsica estatal (Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes i Llei 7/2007, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) com per la legislació de Catalunya (Llei 8/2006, de 5 de juliol, de mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les Administracions Públiques de Catalunya).

Mitjançant la Instrucció 6/2007, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha impedit als departaments de la Generalitat l'aplicació al seu personal del nou règim de permisos que estableixen tant la Llei d'igualtat com l'article 48.1 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, normes estatals que en molts casos milloren les previsions de la legislació catalana. Per exemple, el personal de la Generalitat ha estat informat per circular interna que les mares treballadores no es poden acollir a la reducció de jornada per cura de menor fins als 12 anys, tal com recull el nou Estatut Bàsic de l'Empleat Públic tot millorant la legislació per a la resta de treballadors (l'Estatut dels Treballadors, després de les modificacions introduïdes per la Llei d'Igualtat, recull el dret a reducció de jornada per cura de menor fins als 8 anys).

Aquesta interpretació de la legalitat és insostenible jurídicament i només respon a la voluntat dels responsables polítics de la Generalitat d'evitar que es posi de manifest que la darrera legislació bàsica estatal ha millorat en molts aspectes la regulació de la llei catalana i així guanyar temps per legislar de nou i poder-se atribuir aquestes millores com a pròpies de la seva acció política.

La UGT de Catalunya també denuncia la denegació arbitrària de permisos, l'exigibilitat dels quals és indiscutida per tractar-se de permisos continguts en la legislació catalana de Funció Pública. Un exemple és la denegació a un bomber afiliat a aquest sindicat, destinat al parc de bombers de Girona, del permís que estableix l'article 19 de la Llei 8/2006, per atendre l'hospitalització de la seva filla per part prematur, amb l'argument inversemblant que en tractar-se d'un part, l'hospitalització de la seva filla no donava dret al permís.

La UGT considera que exemples com aquest, més enllà de comportar una arbitrària i matussera il·legalitat, demostren una incompetència i una absoluta manca de sensibilitat per part dels responsables de la Generalitat, que neguen injustificadament el lliure exercici dels drets dels seus empleats.



Aplaçada la vaga a Merck

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:10
El Comitè d'Empresa de la planta de Merck a Mollet del Vallès ha decidit aplaçar la vaga de 24 hores convocada per a demà dimarts, 6 de novembre, davant de la possibilitat d'arribar avui a un preacord amb la direcció. En aquests moments, sindicats i direcció d'empresa es troben encara reunits.

Nou càlcul de la despesa social pel caos de RENFE

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:09

renfe2El càlcul de la UGT de Catalunya correspon a les hores extres dels treballadors i als sistemes alternatius de transport que es necessitaran fins, almenys, el 30 de novembre

Després de l'anunci fet públic aquest matí pel secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, on s'assegurava que les línies C-2 i C-10 de Rodalies de Barcelona i de l'àrea Metropolitana no tornaran a funcionar el proper 1 de desembre, la UGT de Catalunya ha tornat a calcular la despesa social generada pel caos ferroviari, que ascendirà a un total de 86.820.000 milions d'euros.

A més de la minva de la qualitat de vida, de salut i de possibilitat de conciliació de la vida familiar i personal, les hores dedicades pels 160.000 treballadors i treballdores afectats per tal d'acomplir amb les seves jornades laborals suposaran, a 30 de novembre, un desembors de 84.030.400 milions d'euros.

Així mateix, el dispositiu alternatiu que ha posat en marxa la operadora Renfe mentre es mantingui aquesta situació d'excepcionalitat (amb la contractació i la posada en marxa de 245 autobusos amb dos conductors per autobús que han de restar en disposició de les 5:00 hores del matí que comença el servei fins les 23:00 hores de la nit de dilluns a divendres) té un cost mig d'1.707.680 euros durant els 40 dies naturals que durarà aquest episodi. I a tot això, s'ha de sumar-hi la benzina, tant d'autobusos com de vehicles particulars, que suposa un cost d'1.081.920 euros.

Des de la UGT de Catalunya tornem a demanar que, ja que la despesa moral i econòmica que aquestes incidències han tingut per als treballadors i les treballadores afectats no els hi serà retornada, la despesa social que s'hi genera hauria de reinvertir-se en la millora dels serveis de Rodalies de Barcelona, sumant-se a les millores que per se han de materialitzar-se en les infraestructures de la capital catalana.



Powered by LifeType