Comunicació UGT

06 Nov, 2007

Valoració de la decisió del TSJC sobre el decret català de teràpies naturals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:51

currelaautonomoLa CTAC-UGT de Catalunya considera que així frena les intencions del Ministeri de Sanitat i CC.OO. de suspendre "definitivament i en la seva totalitat" el decret català

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit denegar l'ampliació de la suspensió cautelar que pesa sobre part del Decret Català de Teràpies Naturals i que pretenia suspendre les denominades Guies d'Avaluació.

D'aquesta manera, el TSJC deixa oberta una important via per tal que la Generalitat de Catalunya pugui dur al seu àmbit competencial la regulació dels més de 6.000 terapeutes que actualment exerceixen a l'àmbit català.

D'altra banda, els serveis jurídics de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha elaborat un informe jurídic que contempla tots aquells aspectes que encara estan vigents del decret, i demanarà formalment a la Conselleria que posi tots els mitjans humans i tècncis perquè siguin desenvolupats.

Demà, reunió de la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT

Demà se celebrarà la reunió de la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT de Catalunya, que actualment representa més del 80% dels terapeutes organitzats, per tal de marcar un calendari amb les accions a desenvolupar en les properes setmanes, entre les que destaca principalment la concentració del proper 26 de novembre a les 12:00 hores en el Ministeri de Sanitat i Consum a Madrid.

Aquesta concentració està encaminada a la retirada total de recurs que, en el seu dia, va interposar el Ministeri contra el Decret Català de Teràpies Naturals. Aquesta concentració, a més, compta amb el recolzament de pràcticament la totalitat de les organitzacions estatals de l'àmbit de les teràpies naturals, que a més se sumaran a aquesta concentració per demanar al Ministeri que compleixi les seves promeses electorals i que, d'una vegada, inicïi la regulació a nivell de l'Estat i doni, així, resposta als més de 50.000 terapeutes que cotitzen i exerceixen, però que encara es troben fora del sistema laboral.



Comentaris

    Powered by LifeType