Comunicació UGT

La UGT augmenta la seva representació a SERRA Soldaduras

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:15

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/11/21/soldadura.jpgEl nostre sindicat guanya 5 delegats, mentre CCOO en perd 6

En les eleccions sindicals celebrades aquesta tarda a l'empresa Serra Soldadures (Zona Franca, Barcelona), la UGT de Catalunya ha augmentat considerablement la seva representació, passant d'1 delegat -aconseguit en l'anterior procés electoral l'any 2003- a 6 representants al comitè d'empresa. Per la seva banda, CCOO ha perdut 5 delegats en aquestes eleccions, passant dels 12 que tenia fins ara, a tan sols 7 representants.

La UGT de Catalunya es mostrat molt satisfeta pel resultat, que malgrat no haver assolit la majoria absoluta -un sol vot més a favor de la UGT l'hagués situat com a primera força sindical a l'empresa-, sí que posa de manifest la bona feina feta des de la secció sindical de la UGT a Serra Soldaduras.

L'empresa, que ocupa 310 treballadors i treballadores, dedica la seva activitat a la soldadura i a l'aeronàutica.

La UGT signa el conveni col·lectiu de l'empresa d'autopistes AUCAT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:07

autopista2.jpgAmb aquest acord, els treballadors d'AUCAT igualaran les seves condicions amb els d'Acesa al 2011

La UGT de Catalunya signarà aquesta tarda, juntament amb la CONC i la CGT, el Conveni Col·lecitu de l'empresa d'autopistes AUCAT, pertanyent al grup Abertis.

Aquest conveni tindrà una vigència de 4 anys (2007-2010). A partir de 2011 les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores s'igualaran a les dels treballadors d'Acesa, també del grup. Aquest acord satisfà una de les reclamacions històriques del nostre sindicat a l'empresa: permetre la progressiva convergència amb el marc normatiu d'Acesa al llarg dels propers anys, fins materialitzar-se l'1 de gener de 2011. Així s'assolirà un àmbit de negociació supraempresarial que encara està per determinar però que resulta singular en el grup Abertis.

El nou acord suposa un increment salarial basat en:

  • l'IPC previst per als 4 anys.
  • Establiment d'una paga extraordinària en 2008, 2009 i 2010, passant de 16 pagues a 19 al final del conveni.
  • Consolidació en un plus de l'antiga prima d'objectius (45 euros al mes).
  • Augment de les aportacions al pla de pensions fins als 800 euros / any.
  • Establiment d'un preu de 3 euros per al plus de distància i transport.


La UGT aconsegueix un increment salarial del 24% per las treballadors d'Autema

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:00
autopista.jpgLa UGT de Catalunya (majoritària al comitè), juntament amb Grup Independiente, ha signat el Conveni Col·lectiu d'AUTEMA (Cintra), empresa que gestiona l'autopista Sant Cugat-Terrassa-Manresa. El Conveni Col·lectiu, que no ha estat signat per CC.OO. ni per la CGT, té una vigència de 4 anys (2007-2010) i suposa un increment salarial del 24% per a tots els treballadors, tant de peatges com de manteniment.

Aquest increment es fonamenta en els següents augments:

  • IPC real català per als primers dos anys de conveni i IPC real de Catalunya + 1% per als dos darrers.
  • Establiment d'una nova paga extra, que es consolidarà a 2008 i de la qual els treballadors percebran el 50% en 2007.
  • Augment del plus d'Activitat i Participació (PAP), que passa del 12,5% al 25% d'una paga.

Així mateix, el nou Conveni Col·lectiu ha establert una contractació mínima a temps parcial del 50%, i s'ha desenvolupat el compromís adquirit respecte a la Clàusula Social. Així mateix s'ha recollit l'acord de reconeixement de contractes eventuals per al còmput de l'antiguitat i s'ha reduït el cobrament a doble mà en els torns de matí i tarda, sistema que només romandrà en un percentatge residual del 8%.

D'altra banda el nou Conveni Col·lectiu d'AUTEMA recull una revalorització dels festiu d'un 20%. Per als festius especials (Nadal, Cap d'Any i nit de Sant Joan) s'ha fixat un plus de 90 euros.



Powered by LifeType