Comunicació UGT

El personal de les inspeccions de treball es tanquen per exigir més plantilla i més recursos

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:26

Els treballadors i les treballadores estan convocats a la vaga els propers 30 de novembre, 24 i 31 de gener, i 7 i 14 de febrer

Els treballadors i les treballadores de les Inspeccions de Treball i Seguretat Social reclamen solucions als greus problemes que estan patint a tots els centres de treball de l'Estat. Avui, 22 de novembre, al final de la jornada laboral (a les 15:00 hores), els sindicats han convocat la plantilla a tancar-se en un nombre significatiu de centres de treball de la Inspecció per reivindicar millores en les seves condicions laborals. A Barcelona, es tancaran a la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social (Travessera de Gràcia, 303), a partir de les 15 hores.

La plantilla de les Inspeccions de Treball i Seguretat Social ha arribat als límits. Durant més d'un any s'ha intentat negociar amb el Ministeri de Treball i Afers Socials el conjunt de mesures necessàries per corregir les nombroses mancances que pateixen.

No ha estat possible arribar a cap acord i, a més, durant aquest període, la situació ha empitjorat sensiblement. La plantilla és clarament insuficient, els mitjans tècnics dels que es disposen són completament desencertats i no justifiquen les inversions que estan realitzant en una tecnologia i uns mètodes de treball absolutament inadequats si es pretén modernitzar i dotar d'eficàcia a les Inspeccions de Treball, la política salarial és inacceptable i s'està provocant una permanent descapitalització de recursos humans. En definitiva, es corre el greu perill de què les Inspeccions de Treball i Afers Socials quedin col·lapsades i siguin incapaços de complir amb la seva missió.

Aquests tancaments es produeixen com a pas previ a les vagues ja convocades per als dies 30 de novembre, 24 i 31 de gener, i 7 i 14 de febrer.

TANCAMENT TREBALLADORS INSPECCIÓ DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL
DIA
:
22 de novembre de 2007.
HORA: A partir de les 15:00 hores.
LLOC: Inspecció Provincial Treball i Seguretat Social a Barcelona (Travessera de Gràcia, 303).




Inauguració de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:58

baixllobregatseu.jpgParticiparan a l'acte José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya

Demà divendres, 23 de novembre, a les 17.30 hores, celebrem la inauguració de la nova seu local de la UGT del Baix Llobregat. És una data històrica i carregada de simbolisme, ja que fa 30 anys que els treballadors i les treballadores tenim novament llibertat sindical. L'acte d'inauguració comptarà amb la intervenció de José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.


Prèviament, a les 17 hores, Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez faran declaracions als mitjans de comunicació assistents.

La nova seu comarcal (situada al carrer del revolt negr, 10-14, de Cornellà de Llobregat) disposa de 2.100 metres quadrats que permetran centralitzar tota l'activitat sindical en uns espais suficients per a les necessitats dels treballadors i les treballadores, i que serviran per dignificar l'activitat de la nostra organització, i alhora, corregir la injustícia històrica que el dèficit d'un local comarcal adequat significava fins a aquest moment. Actualment, la UGT compta amb 3.000 delegats i 30.000 afiliats a la comarca del Baix Llobregat.

Us adjuntem un dossier de premsa amb informació de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat.

pdf Dossier de premsa 361,65 Kb

Inauguració de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat

DIA: divendres, 23 de novembre de 2007
HORA: a les 17 hores, Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez atendran els mitjans de comunicació. A les 17.30 hores tindrà lloc la inauguració de la nova seu.

LLOC: nova seu de la UGT del Baix Llobregat (carrer del revolt negre, 10 - 14, Cornellà de



La UGT augmenta la seva representació a Robert Bosch (Castellet i la Gornal)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:00

puertaautomovil.jpgEl nostre sindicat guanya les eleccions en nombre de vots i li treu dos delegats a CCOO

La UGT de Catalunya va ser el sindicat més votat ahir a les eleccions celebrades a l'empresa Robert Bosch, situada a Castellet i La Gornal (Alt Penedès). Tot i mantenir-se com a segona força, la UGT de Catalunya li ha arrabassat dos delegats a CCOO i ha escurçat distàncies. Així, el nostre sindicat passa de 8 a 10 delegats al Comitè d'Empresa, mentre que CCOO redueix de 13 a 11:

2003

2007

UGT

CCOO

UGT

CCOO

Total vots (taller + oficines)

240

410

273

267

Delegats

8

13

10

11

La planta de la multinacional alemanya Robert Bosch a Castellet i La Gornal, dedicada a la fabricació de components d'automoció, és l'empresa més important de la comarca de l'Alt Penedès i dóna feina a 780 treballadors i treballadores.



El ministeri desmenteix que els professionals de teràpies naturals siguin un perill públic

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:36

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/11/22/naturaleza.jpgLa Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT demana al Ministeri que es posicioni sobre la intenció de regular el sector en l'àmbit estatal

Després de reunir-se ahir per analitzar la situació actual que està vivint el sector de les teràpies naturals a Catalunya des que es derogués parcialment el Decret que havia de regular-les, la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC (Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya - UGT de Catalunya), que representa més de 3.000 terapeutes a Catalunya; Cofenat España i responsables del Ministeri de Sanitat han arribat a les següents conclusions:

  1. Davant del recurs interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al decret de regulació de determinades teràpies naturals, el Ministeri de Sanitat no interpreta que els professionals de les teràpies naturals siguin un perill, tot i mostrar-se caut entorn a la confusió que pot generar l'aplicació del decret.
  2. S'acorda la creació d'una comissió de treball per estudiar i fer el seguiment de la Regulació de les Teràpies Naturals, on hi estaran presents les diferents comunitats. Formaran part d'aquesta comissió la CTAC-UGT, Cofenat-UPTA i Tenacat.
  3. En breu s'informarà de la situació de les qualificacions professionals de l'Institut Nacional de Qualificacions (INCUAL) relacionades amb les Teràpies Naturals per reactivar la seva posada en marxa.
  4. Es demanarà a les diferents comunitat que creïn un registre de professionals, centres d'atenció i centres de formació.

Aquest mateix matí, la Conselleria de Salut s'ha posat en contacte amb els responsables de la CTAC-UGT perquè aquests li facilitin el dictament jurídic al voltant del desenvolupament del Decret de les Teràpies Naturales a Catalunya.



Resultats de la reunió de Durex i el comitè d'empresa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:26
/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/11/22/durex.gifDesprés de celebrar-se aquest matí la reunió entre Durex i comitè d'empresa, la UGT de Catalunya continua insistint en la necessitat que l'empresa reconegui i assumeixi que l'anunci del tancament de la planta de Rubí -on hi treballen 259 persones, el 75% de les quals són dones- respon a un procés de deslocalització i no a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d'ocupació.

Després que en l'anterior reunió, l'empresa presentés una oferta econòmica de 46 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats i un topall de 80.000 euros, el comitè ha presentat avui la seva pròpia oferta econòmica, ratificada en assemblea el passat dia 15 de novembre- de 75 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i prejubilacions a partir dels 52 anys. Durex no s'ha mogut del seu posicionament i no accepta, d'entrada, les prejubilacions. Comitè i representants de Durex tornaran a reunir-se el proper dimecres al matí.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan l'exercici de 2005 es va tancar amb uns beneficis d'un milió d'euros, el 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.



Powered by LifeType