Comunicació UGT

22 Nov, 2007

El ministeri desmenteix que els professionals de teràpies naturals siguin un perill públic

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:36

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/11/22/el_ministeri_desmenteix_que_els_professionals_de_terapies_naturals_siguin_un_perill_public/naturaleza.jpgLa Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC-UGT demana al Ministeri que es posicioni sobre la intenció de regular el sector en l'àmbit estatal

Després de reunir-se ahir per analitzar la situació actual que està vivint el sector de les teràpies naturals a Catalunya des que es derogués parcialment el Decret que havia de regular-les, la Sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC (Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya - UGT de Catalunya), que representa més de 3.000 terapeutes a Catalunya; Cofenat España i responsables del Ministeri de Sanitat han arribat a les següents conclusions:

  1. Davant del recurs interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al decret de regulació de determinades teràpies naturals, el Ministeri de Sanitat no interpreta que els professionals de les teràpies naturals siguin un perill, tot i mostrar-se caut entorn a la confusió que pot generar l'aplicació del decret.
  2. S'acorda la creació d'una comissió de treball per estudiar i fer el seguiment de la Regulació de les Teràpies Naturals, on hi estaran presents les diferents comunitats. Formaran part d'aquesta comissió la CTAC-UGT, Cofenat-UPTA i Tenacat.
  3. En breu s'informarà de la situació de les qualificacions professionals de l'Institut Nacional de Qualificacions (INCUAL) relacionades amb les Teràpies Naturals per reactivar la seva posada en marxa.
  4. Es demanarà a les diferents comunitat que creïn un registre de professionals, centres d'atenció i centres de formació.

Aquest mateix matí, la Conselleria de Salut s'ha posat en contacte amb els responsables de la CTAC-UGT perquè aquests li facilitin el dictament jurídic al voltant del desenvolupament del Decret de les Teràpies Naturales a Catalunya.



Comentaris

    Powered by LifeType