Comunicació UGT

21 Nov, 2007

La UGT aconsegueix un increment salarial del 24% per las treballadors d'Autema

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:00
autopista.jpgLa UGT de Catalunya (majoritària al comitè), juntament amb Grup Independiente, ha signat el Conveni Col·lectiu d'AUTEMA (Cintra), empresa que gestiona l'autopista Sant Cugat-Terrassa-Manresa. El Conveni Col·lectiu, que no ha estat signat per CC.OO. ni per la CGT, té una vigència de 4 anys (2007-2010) i suposa un increment salarial del 24% per a tots els treballadors, tant de peatges com de manteniment.

Aquest increment es fonamenta en els següents augments:

  • IPC real català per als primers dos anys de conveni i IPC real de Catalunya + 1% per als dos darrers.
  • Establiment d'una nova paga extra, que es consolidarà a 2008 i de la qual els treballadors percebran el 50% en 2007.
  • Augment del plus d'Activitat i Participació (PAP), que passa del 12,5% al 25% d'una paga.

Així mateix, el nou Conveni Col·lectiu ha establert una contractació mínima a temps parcial del 50%, i s'ha desenvolupat el compromís adquirit respecte a la Clàusula Social. Així mateix s'ha recollit l'acord de reconeixement de contractes eventuals per al còmput de l'antiguitat i s'ha reduït el cobrament a doble mà en els torns de matí i tarda, sistema que només romandrà en un percentatge residual del 8%.

D'altra banda el nou Conveni Col·lectiu d'AUTEMA recull una revalorització dels festiu d'un 20%. Per als festius especials (Nadal, Cap d'Any i nit de Sant Joan) s'ha fixat un plus de 90 euros.



Comentaris

    Powered by LifeType