Comunicació UGT

28 Nov, 2007

Els metges de la UGT demanen que no es criminalitzi el col·lectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:41
/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/11/28/els_metges_de_la_ugt_demanen_que_no_es_criminalitzi_el_collectiu/clinica.pngAvui hem pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació el cas d'una doctora de l'Hospital Clínic de Barcelona que ahir va asseure's als tribunals al costat de dos joves imputats per pressumptament matar a cops un altre noi a les portes d'una discoteca. La fiscalia atribueix a la facultativa una falta d'imprudència per no haver detectat que la víctima tenia una fractura en el crani. Després de donar-li l'alta, el noi va morir.
El Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya es mostra en contra del tracte vexatori al qual s'ha sotmés aquesta companya de professió. Creiem que s'ha equiparat un pressumpte homicidi amb un pressumpte acte d'imprudència, amb les conseqüències psíquiques i de desprestigi professional que aquest fet, de ben segur, li comportarà.

Evidentment, des del Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya pensem que un possible error mèdic ha de ser investigat i esclarit, però mai es pot situar el professional al costat d'un pressumpte deliqüent.

El 13 de novembre, va aparèixer publicat amb nom i cognoms les dades d'una doctora que signà un informe mèdic d'una pressumpta transfussió de sang errònia a l'Hospital de Bellvitge. En aquest cas es vulnerà el principi de pressumpció d'innocència, perjudicant la relació de confiança amb els pacients i sense haver demostrat la seva implicació en els fets.

Aquest nou cas posa de manifest, una vegada més, la pèrdua total de respecte per la professió de metge. Des del Grup de Facultatius de la UGT de Catalunya reclamem que, des de tots els àmbits, es deixi de criminalitzar pressumptes errors mèdics que han de solucionar-se de manera individual i, per descomptat, mai compartint seient amb possibles homicides.

Sembla ser que manquen metges, però sent els professionals pitjor pagats d'Europa, els que suporten la ràtio de pacient més elevada de tot l'Estat i veient com comparteixen banqueta amb deliqüents comuns per un possible error mèdic, per al grup de Facultatius de la UGT de Catalunya resulta estrany que encara quedin metges col·legiats a Catalunya.



Comentaris

    Powered by LifeType