Comunicació UGT

28 Nov, 2006

La UGT de Catalunya convoca de nou els treballadors d'EDS España a concentrar-se demà en contra dels acomiadaments

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:07

El sindicat denuncia un ERO encobert a la multinacional nordamericana de consultoria i serveis informàtics, que ja ha acomiadat 130 persones aquest any

La UGT de Catalunya denuncia l'ERO encobert que està portant a terme la direcció de l'empresa EDS España, dedicada a la consultoria i els serveis informàtics, que ja ha acomiadat en el que portem d'any 130 treballadors i treballadores. La multinacional nordamericana té una plantilla de 2.800 professionals a l'Estat espanyol, dels quals 1.300 treballen a les oficines de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès.

EDS ja va presentar formalment un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) fa dos anys, que va suposar l'acomiadament de 300 persones a nivell estatal. Aquest any, però,130 treballadors i treballadores més ja han perdut la seva feina, i la direcció ha notificat als representants sindicals que els acomiadaments es continuaran produint durant el que queda d'any i el 2007. L'únic argument que ha aduït EDS és que es tracta "d'un procés lògic en una multinacional".

Tanmateix, la UGT de Catalunya denuncia que s'està produint un transvasament de serveis a una segona marca de la pròpia empresa, EDS Omega, amb seu a Saragossa, amb l'únic objectiu de contractar personal nou amb sous més baixos que els d'EDS Espanya i amb condicions laborals més precàries. Mentre s'acomiaden treballadors a la resta d'oficines d'Espanya, a Saragossa ja s'ha anunciat que s'han de contractar entre 500 i 1.000 persones l'any vinent. El degoteig d'acomiadaments i els traspàs de serveis a empreses de segon nivell per tal de rebaixar costos en detriment dels drets dels treballadors és una pràctica actualment molt habitual al sector de les consultores.

Per això, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors d'EDS a concentrar-se davant de les oficines de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès demà 28 de novembre, de 12 a 12.30 hores, com ja van fer el passat 21 de novembre.


Aturades i concentracions treballadors EDS

DIA: 28 de novembre de 2006
HORA: entre 12 i 12.30 hores
LLOC: davant de les oficines de EDS a Barcelona (c. d'Ausiàs Marc, 148-150) i a Sant Cugat del Vallès (Av. de la Generalitat, s/n, Parc Tecnològic Can Sant Joan).



Comentaris

    Powered by LifeType