Parlem clar
燘loc de la secret脿ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

29 Abr, 2011

El primer objectiu, crear ocupaci贸

Aquest Primer de Maig celebrem el Dia Internacional del Treball inmersos en un context de continues destruccions d鈥檕cupaci贸, disminuci贸 de les rendes salarials, deteriorament de les condicions laborals i retallades significatives en les prestacions socials i els serveis p煤blics.

Des de la UGT Terres de Lleida reclamem que es faci front a aquesta situaci贸 amb la mobilitzaci贸 social exigint, per sortir d鈥檃questa crisi, altres pol铆tiques de major equitat i equilibri en el repartiment dels ajustaments.


Actualment, el principal objectiu 茅s crear ocupaci贸. A les Comarques de Lleida estem a punt d鈥檃ssolir la xifra de 30.000 aturats i una societat com la nostra no pot permetre aquesta taxa de desocupaci贸 a Lleida, ni a Catalunya ni a la resta de l鈥橢stat espanyol.

Des de UGT som conscients que les condicions de l鈥檈conomia espanyola (elevada taxa d鈥檃tur, menor despesa p煤blica, bloqueig del sistema creditici i descontrol dels preus) configuren un panorama molt greu i amb moltes dificultats per a la creaci贸 de llocs de treball estables i amb drets. Aquest 茅s el principal repte i objectiu sindical.

L鈥檃tur segueix augmentant, la reforma laboral imposada l鈥檃ny passat continua sense donar resultats positius sobre la contractaci贸 i empitjoren les condicions laborals de milers i milers de treballadors i treballadores.

UGT est脿 conven莽uda de qu猫 es poden trobar diferents alternatives abans d鈥檃rribar al tancament d鈥檜na empresa, ja que la nostra societat no es pot permetre perdre m脿 d鈥檕bra qualificada, que despr茅s si no hi ha una r脿pida recol.locaci贸, necessitar脿 amb els anys una formaci贸 per posar-se al dia, i jo em pregunto si hi haur脿 tants diners per formar a tants homes i dones aturats.

La reforma laboral va ser element clau per a la convocat貌ria de la Vaga General del 29 de setembre de 2010, i continua sent objecte de contestaci贸 priorit脿ria del moviment sindical.

UGT no acceptar脿 que s鈥檌nstitucionalitzi la major agressi贸 als drets laborals que hem patit els treballadors i treballadores des de la instauraci贸 de la democr脿cia. Per aix貌, hem promogut la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 鈥淧er l鈥檕cupaci贸 estable i amb drets鈥, que vol expressar el rebuig profund de la majoria de la societat envers la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol i a la vegada vol revertir els elements negatius que en l鈥檕cupaci贸 est脿 tenint aquesta reforma.

Aquest Primer de Maig la UGT vol rebutjar novament les pol铆tiques econ貌miques i socials del Govern, basades en retallades salarials, congelaci贸 de les pensions i la reducci贸 de la inversi贸 productiva i seguim exigint la creaci贸 d鈥檕cupaci贸, la protecci贸 de les persones, reactivar l鈥檈conomia, promoure el canvi del patr贸 de creixement i consolidar el sistema de protecci贸 social.

Per aix貌, 茅s necessari desenvolupar una reforma fiscal equitativa, progresiva i redistributiva que garantitzi la sufici猫ncia d鈥檌ngressos.

En l鈥櫭爉bit catal脿, rebutjem i ens oposem frontalment a les retallades del Govern de la Generalitat en camps b脿sics de l鈥橢stat del Benestar com s贸n la sanitat i l鈥檈ducaci贸 i tamb茅 posarem totes les trabes possibes per a qu猫 no es baixin els impostos als m茅s rics, ja que nom茅s faltava aix貌.

Actualment, estem negociant la reforma de la negociaci贸 col.lectiva amb la finalitat de promoure una millor estructura, vertebraci贸 i articulaci贸 de la mateixa. Aquesta reforma ens ha de permetre augmentar la cobertura al conjunt de treballadors i treballadores, enfortir les relacions col.lectives de treball davant els intents d鈥檌ndividualitzaci贸, protegir les condicions de treball i desjudicialitzar la negociaci贸 dels convenis i acords d鈥檈mpresa.

Durant aquest darrer per铆ode han estat molts els recursos i actuacions dirigits al enfortiment del sistema financer espanyol, per la qual cosa exigim que les institucions financeres corresponguin posant-se al servei de la societat, dotant de liquidesa a les fam铆lies, als treballadors aut貌noms i a les empreses.

UGT vol que la sortida de la crisi es traduixi en un model de creixement sostenible, sostingut i durader basat en la formaci贸, la innovaci贸 i la ind煤stria, amb creaci贸 d鈥檕cupaci贸 estable i amb drets, amb protecci贸 a les persones desocupades, amb igualtat entre dones i homes, entre immigrants i aut貌ctons, amb garanties en la seguretat i salut en el treball, amb unes condicions de vida dignes, en les que les pensions, l鈥檈ducaci贸, la sanitat, o a l鈥檃tenci贸 a les persones depenents siguin drets consolidats.

En petici贸 a aquestes i altres reivindicacions, el moviment sindical a l鈥橢stat espanyol i al m贸n es mobilitzar脿 aquest Primer de Maig, conscient de qu猫 la Pau, la Llibertat, la Just铆cia i la Solidaritat recuperen tota la seva vig猫ncia en temps de globalitzaci贸 i crisi econ貌mica.

Com veieu, 茅s una 猫poca dif铆cil, per貌 des de UGT Terres de Lleida estem conven莽uts de qu猫 ens en podem sortir.

Visca el Primer de Maig!


330 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink