Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

8 Abr, 2008

Dona: Projectes i Responsabilitats

Divendres passat vaig assistir al Fòrum del Management organitzat per l’Associació Dones Empresàries, Directives i Professionals (Funde). Va ser una Jornada molt interessant, amb uns ponents d’un gran nivell: Núria Chinchilla, Carme Polo, Antoni López i Núria Bosch, que van parlar de temes tan importants com lideratge, comunicació, estratègia i finances.


Totes van fer exposicions molt amenes amb les que et podies sentir fàcilment identificada. Es van exposar realitats que tots i totes hem viscut o vivim i que moltes vegades no ens atrevim a explicar.

El Fòrum ens va permetre aprendre molts aspectes clau per a la direcció estratègica i les habilitats de la funció directiva.

Crec que Funde fa un treball constant i que moltes vegades passa inadvertit perquè, senzillament, no fa soroll.

És molt important que les dones amb càrrecs de direcció i empresàries tinguin un fòrum de trobada i comunicació per poder intercanviar experiències i formar-se mútuament. De vegades diuen que l’enemic més gran d’una dona és una altra dona i això hem d’evitar que sigui així.

Aquest fòrum va tenir una presència majoritària de dones encara que també hi havia algun home. Això ens demostra que alguns homes tenen interès en l’evolució de l’autoestima i la valoració de l’altre sexe, malgrat que són pocs els que veritablement estan al nostre costat. De paraula, n’hi estan molts però de fets, molt pocs.

Penso que molts tenen por del nostre despertar d’iniciatives i la nostra valentia en el dia a dia. I nosaltres sabem que si ens ho proposem i treballem plegades, mourem grans projectes.

Fa dos anys Funde va constituir el Consell d’Il·lustres, membres d’honor de l’entitat, del qual en formo part juntament amb altres companyes. A mi personalment em fa molta il·lusió que haguessin comptat amb mi i em fa sentir molt orgullosa.

En el marc del Fòrum celebrat el passat divendres es van nomenar il·lustres a Núria Chinchilla, actual directora del Centre Internacional Treball i Família de l’IESE; a Candela Calle, Directora de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i Rosa M. Pérez, presidenta del Col·legi de Metges de Lleida. Totes elles són dones amb rellevància, amb molta personalitat i molta responsabilitat en la seva tasca. Benvingudes.

Funde, encapçalat per la seva presidenta, Sara Sampietro, juntament amb tot l’equip de direcció, fan que cada vegada creixi més el grup.

Aplaudeixo els objectius d’aquesta associació i entre els quals destaca el fet d’unir un equip al marge de les ideologies polítiques o creences religioses per arribar a què Lleida tingui cada vegada més dones amb càrrecs directius o de responsabilitat, dones emprenedores i empresàries que ens puguin ajudar per a què el nostre territori sigui un exemple d’evolució, amb maduresa d’igualtat, flexible i conciliador.

Felicitats a Funde per l’organització de l’esdeveniment de la setmana passada i per la feina feta i les encoratjo a totes elles a continuar el camí.


1037 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink