Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

22 Feb, 2010

En defensa de les pensions

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Els sindicats majoritaris a les Comarques de Lleida, la UGT i CCOO, hem convocat per demà a la tarda a la ciutat de Lleida, a partir de les 18.30 hores, una manifestació en defensa de les pensions i per expressar el nostre més ferm rebuig a la proposta del Govern espanyol d’allargar l’edat de jubilació als 67 anys.


Normal021MicrosoftInternetExplorer4

La protesta sortirà de la Plaça Espanya, al costat de l’Edifici dels Sindicats, i transcorrerà per l’Avinguda Madrid fins a Francesc Macià.

Esperem que aquesta mobilització sigui massiva ja que estem cridats tots els treballadors i treballadores però també la ciutadans en general ja que el tema de les pensions ens afecta a tots i a totes.

Plantejaments com retardar la jubilació als 67 anys o ampliar el període de càlcul de la pensió de 15 a 25 anys suposen a entendre de la UGT una forta bufetada a la ciutadania treballadora ja que impliquen una retallada en la quantia de les prestacions i un enduriment en l’accés a aquestes.

La manifestació convocada per demà està totalment justificada, és proporcionada i esperem comptar amb nombrosa participació ja que per damunt de tot està defensar el sistema públic de pensions i rebutjar polítiques de retallades per lluitar contra la crisi econòmica. No heu pensat que potser a algú li interessa privatitzar les pensions?

Les recents propostes del Govern espanyol en matèria de pensions són del tot regressives, insolidàries, equivocades i imprudents.

Des de UGT defensem que s’analitzin altres vies de finançament del Sistema de la Seguretat Social, és a dir, que no solament es nodreixi de les cotitzacions dels treballadors sinó també a través d’altres fòrmules com poden ser els Pressupostos Generals de l’Estat.

Des del nostre sindicat confiem en què la proposta de l’Executiu espanyol no tiri endavant donat que ha de passar el tràmit del Parlament espanyol i necessita consens social.

No entenem perquè ara es planteja passar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys ja que a Espanya és precisament un dels països europeus on es més tardana. En concret, l’edat mitjana de jubilació a Espanya és de 63 anys i 10 mesos.

I cal advertir que la proposta d’allargar l’edat de jubilació suposaria una reducció en les pensions per aquelles persones que no poguessin seguir treballant a partir de certa edat, generalment els pitjor situats en el mercat de treball.

UGT exigeix que qualsevol mesura que afecti al Sistema de Pensions es discuteixi dins del Pacte de Toledo i amb consens de totes les parts implicades. No es pot imposar cap mesura.

Amb les pensions no hi podem jugar, són un pilar bàsic de l’Estat del Benestar.

Us animo a participar a la manifestació de demà perquè hi ha aspectes socials on no és pot passar la ratlla vermella.


456 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink