Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

27 Mar, 2008

Fires i sindicat:L'oportunitat d'escoltar

Estem en una organització centenària, amb memòria històrica. De totes maneres, el sindicalisme ha canviat en les darreres dècades, no respecte a l’origen , però sí amb les maneres de dirigir-lo. Ha canviat perquè la societat també ha madurat, i per tant, no podíem quedar-nos al marge.

Però hi ha una cosa que no ha canviat i es que als sindicalistes i al sindicat ens venen a veure quan és té problemes.


Nosaltres des de Lleida creiem que hem d’evolucionar més i hem d’obrir la organització més al exterior. Hem de saber el que pensen de nosaltres la ciutadania, els que treballen, els que estudien, els jubilats, etcètera.

No solament ens han de veure a les manifestacions o a les vagues, ens ha de veure com som, persones amb inquietuds, amb sentiments i amb ambicions, amb sensibilitats i amb preocupacions.

És per això que des de Lleida des de fa tres anys estem presents en tres fires: la de l’oli de les Borges Blanques, la de Formació Professional i Treball a Lleida i la fira agrària de Sant Josep de Mollerussa. La UGT està present en aquests certamen amb un estand propi on la gent es pot acostar a consultar-nos aspectes i dubtes, a preguntar o si més no a conversar, que també és important.

Aquest Ă©s el model sindical que hem de treballar, escoltant i aprenent per millorar la nostra tasca, que en definitiva Ă©s millorar en la defensa dels interessos de tots els treballadors i treballadores.

Normalment les fires es fan en caps de setmana i no cal dir que costa molt el compromís de les persones per col·laborar-hi, però estem parlant de solament tres fires a l’any.

Nosaltres des de UGT creiem que val la pena aquest esforç, per d’aquí uns anys recollir els fruits.

La darrera Fira a la qual hem estat presents ha estat la de Sant Josep de Mollerussa, aquest mes de març. En el marc d’aquest esdeveniment, la UGT de les Terres de Lleida va organitzar una Jornada que va portar per títol “Pel futur laboral de les Terres de Lleida” i que va comptar com a ponents amb la Consellera de Treball, Mar Serna, i el Secretari General de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez.

La Consellera en la seva intervenció es va mostrar convençuda de què “no hi ha crisi econòmica al nostre país”, sinó que actualment ens trobaríem “en una certa desacceleració del nostre creixement”.

Així mateix, va expressar que els reptes més importants que té Catalunya per als propers anys i que queden recollits a l’Acord Estratègic són incrementar les accions en formació, fomentar la igualtat, la inversió en seguretat i salut laboral i l’esperit emprenedor.

Pel que es refereix a la formació va assenyalar que l’objectiu des de la Generalitat és incrementar les accions en referència a sectors emergents com les noves tecnologies, medi ambient i atenció a les persones.

En referència a l’esperit emprenedor va manifestar que la intenció és incorporar a més dones i joves i també a l’àmbit rural a aquest tipus d’iniciatives empresarials.

De la mateixa manera, va defensar la necessitat de fomentar la igualtat d’oportunitats i realitzar accions per reduir la sinistralitat laboral.

Per la seva banda, el nostre Secretari General, el company Josep Maria Àlvarez, va afirmar en la seva intervenció que entre els principals objectius que s’ha marcat el nostre sindicat per als propers anys es troba “aconseguir la fita dels 1.000 euros”, en referència a què cap conveni col·lectiu reculli salaris mensuals inferiors a aquesta quantitat. “Es tracta d’una fita que és d’una gran justícia”, va afirmar, advertint que a Catalunya més del 40% dels assalariats/des no arriba a aquesta quantitat.

Així mateix, va expressar la necessitat de millorar la Formació Professional per a què tingui relació directa amb les necessitats del territori.

I també va defensar la importància de què s’incorporin al mercat laboral més dones i per a què es camini cap a polítiques que permetin conciliar la vida laboral i personal. En aquest sentit, va esmentar la campanya endegada aquest any pel nostre sindicat i que porta per lema “A les sis, a casa”.

Sincerament, crec que la Jornada organitzada per la UGT va aportar molts elements de reflexiĂł sobre el nostre futur laboral.


953 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink