Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

4 Set, 2008

Treballem per a una ciutat amb més benestar

Amb l’objectiu de què els ciutadans i ciutadanes de la ciutat de Lleida i els seus voltants cada cop tinguin una millor qualitat de vida, la Paeria de Lleida i els sindicats de treballadors/res majoritaris de les Terres de Ponent han endegat des de fa anys el Pacte Social Social per a la Ciutadania, un document que aporta diferents iniciatives per assolir aquesta fita.


Recentment, s’ha subscrit el Pacte que serà vigent fins el 2011, on s’aborden temes com l’ocupació, l’habitatge, la formació, la conciliació de la vida laboral i personal, la mobilitat i la protecció del medi ambient, entre altres vessants.

El Pacte va dirigit principalment a la classe treballadora, que no oblidem que som la majoria de la població, però també a les persones i col·lectius que tenen unes majors dificultats d’integració social.

Des de UGT de les Terres de Lleida entenem que la ciutat no avança si no anem tots plegats i es conquereixen fites i objectius a la mateixa vegada ja que ningú es pot quedar apartat.

El nou Pacte preveu moltes mesures a dur a terme en els propers anys, però m’agradaria destacar-n’hi algunes tot i que totes són essencials i molt positives pel nostre territori.

La Paeria de Lleida, amb el directe suport dels sindicats, endegarà i reforçarà les polítiques socials adreçades a persones amb malalties mentals, mitjançant la creació d’habitatges tutelats i potenciant accions d’inserció social. Així mateix, l’Ajuntament impulsarà i crearà la figura del defensor per a les persones jubilades com a reforç a l’actual síndic de la Paeria. També s’impulsarà el Consell de la Formació Professional a Lleida, per potenciar i prestigiar aquesta disciplina. En promoció d’habitatge protegit, la Paeria assumeix el compromís d’oferir sòl als sindicats per a què promoguin la construcció de vivendes. I a la vegada m’agradaria ressaltar la creació de 4 noves escoles bressol a la ciutat, per poder donar una millor atenció als més petits i així mateix potenciar als professionals que tenim al territori en aquest sector.

S’afavorirà com no podia ser d’una altra manera l’ús del transport públic en detriment del cotxe privat. També s’aplicaran mesures per animar a la gent a què faci els seus desplaçaments per la ciutat a peu, amb bicicleta o en cotxe compartit ja que d’aquests elements en depèn de que tinguem una ciutat sostenible. Una iniciativa important en aquest sentit serà que a partir d’aquest curs escolar la Paeria endegarà un pla pilot de gratuïtat del transport públic en l’etapa d’escolarització fins els 16 anys. D’aquesta manera, es vol que els més joves coneguin les avantatges i comoditats de fer anar el transport públic.

El Pacte també fixa accions per a la igualtat de gènere, un tema imprescindible a la societat actual. Així durant la seva vigència es posarà en marxa i desenvoluparà el Primer Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida, en el que participarà el consistori i com no podia ser d’una altra manera les organitzacions sindicals.

Des de UGT de les Terres de Lleida destaquem la gran predisposició de la Paeria de Lleida i en especial del paer en cap per tirar endavant la iniciativa del Pacte i per lluitar juntament amb nosaltres per a què reculli mesures que de ben segur serviran d’ajuda a molts ciutadans i ciutadanes, precisament en uns moments delicats i difícils econòmicament parlant en els que ens trobem.

Amb el Pacte la ciutat de Lleida anirà fent camí per ser cada dia més esplèndida amb els seus ciutadans i ciutadanes, i ben aviat podrem dir que el seu enlairament és una realitat amb la posada en marxa del anhelat aeroport Lleida- Alguaire, una peça clau que ens mancava per al nostre desenvolupament.

Treballant junts és possible.


729 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink