Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

10 Jul, 2009

Sindicalisme que fa ciutat

Un sindicat té per objectiu primordial la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores, però també té per missió vetllar per a què el nostre entorn social, econòmic, mediambiental, cultural, entre molts altres, sigui el més idoni pel bé de la ciutadania en general.


En definitiva, el sindicalisme d’avui en dia és el que a més de lluitar per la millora de les condicions de la classe treballadora, també defensa i potencia les ciutats i els pobles, grans i petits, d’arreu.

La UGT de Catalunya hi creu plenament en això. El nostre Secretari General, Josep Maria Àlvarez, ha rebut aquest mes de juliol a Barcelona el guardó de la “Clau de Barcelonaâ€, que atorga el Club d’Amics que porta el mateix nom.

Al company Pepe Àlvarez li han reconegut la seva tasca en favor de la ciutat i per la defensa i la projecció d’aquesta.

En Pepe Àlvarez va néixer a Belmonte (Astúries) i de ben jove es va desplaçar fins a Catalunya on ben aviat va destacar per la lluita sindical per millorar les condicions laborals de la gent.

La seva lluita sempre ha estat portant al capdavant a la UGT, una organització que amb el seu lideratge s’ha convertit en un agent social de referència a Catalunya.

Amb aquesta menció lliurada al nostre Secretari General se li ha expressat l’agraïment de la societat civil catalana pel seu esforç i treball tots aquests anys pel bon nom de Barcelona.

El sindicalisme de UGT abarca tot l’espectre social i com no podia ser menys també fa ciutat.

UGT de Catalunya ha impulsat nombroses accions que han permès que la ciutat de Barcelona estigui cada vegada més cohesionada i assoleixi més benestar i qualitat de vida. A les Terres de Lleida també treballem des del nostre sindicat en la mateixa línia, per exemple a partir del Pacte Social per a la Ciutadania, signat amb la Paeria de Lleida.

Aquest Pacte, que va dirigit principalment a la classe treballadora, aborda temes com l’ocupació, l’habitatge, la formació, la conciliació de la vida laboral i personal, la mobilitat i la protecció del medi ambient, entre moltes altres vessants.

Per sort, anem avançant en uns aspectes més que en uns altres, i l’evolució de la societat ha fet que als sindicats cada vegada ens escoltin més.

Si hem de ser clars, les inquietuts laborals han passat a extendir-se a les socials i fan que tot plegat es converteixi en una sèrie de circunstàncies que ens permeten viure millor o no.

A UGT, en definitiva, creiem amb el sindicat que fa pobles, ciutats i territoris.


524 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink