Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

2 Mar, 2009

2.523 nous llocs de treball a l'àmbit local

La situació econòmica està actualment força complicada. La destrucció d’ocupació cada cop té dimensions més grans i a les nostres terres el goteig de persones que es queden sense feina és diari des de fa mesos.

Des de UGT som conscients del context en el qual ens trobem, som realistes però no catastrofistes i d’aquest episodi de crisi com d’altres que hi ha hagut en els darrers anys, segur que ens en sortirem. Això sí, cal que tots plegats hi creiem, perquè així ens en sortirem abans.


Ha de tornar la confiança en els mercats i a la ciutadania en general i els bancs i caixes han de començar a obrir l’aixeta del diner, concedint crèdits a les empreses i les famílies per a què l’economia torni a rutllar.

Des de UGT aplaudim la iniciativa endegada pel Govern espanyol en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local i que permetrà dinamitzar l’activitat econòmica en l’àmbit local i crear nombrosos llocs de treball en els propers mesos. A les comarques de Lleida un total de 230 municipis dels 231 que tenim, és a dir, la pràctica totalitat, han presentat projectes, en concret 436, per acollir-se a aquest fons. Al nostre territori s’estima que aquests projectes suposaran 2.523 noves ocupacions directes i una inversió de 73,2 milions d’euros.

Hem de felicitar també als Ajuntaments de Lleida, Tàrrega, Vielha i Cervera, ja que amb 24, 18, 13 i 13, respectivament, han estat els consistoris de la demarcació que més projectes han presentat al fons amb el desig de reactivar al màxim l’economia del seu entorn.

Aquests són municipis grans i capitals de comarca, però les ganes de dinamitzar l’economia local també ha arribat a les poblacions més petites. Un exemple és el petit poble de Cava, a la comarca pirinenca de l’Alt Urgell i amb poc més de 50 habitants, on gràcies als projectes presentats a aquest fons estatal es podran crear en els propers mesos tres nous llocs de treball.

El Fons Estatal d’Inversió Local, que està destinat a finançar inversions en projectes i obres municipals de nova planificació i d’execució inmediata, servirà principalment per dur a terme obres de rehabilitació i millora d’espais públics, per construir equipaments i infraestructures de serveis bàsics, i edificis culturals, educatius i esportius.

Com veieu, també és possible crear ocupació, amb aquesta iniciativa estatal i d’altres que n’hi haurà, si bé aquesta crisi ens servirà per treure una lliçó. Tots ens hem de creure i de veritat que cal canviar el nostre model productiu, sense donar tanta força al sector construcció i apostant més per la indústria amb investigació i desenvolupament per crear un valor afegit. El futur és generar riquesa amb qualitat. Així serem competitius.


639 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink