Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

9 Mar, 2009

Homenatges merescuts

La UGT Terres de Lleida va commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora el passat divendres amb una Jornada que es va desenvolupar a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.

Amb aquest article voldria que fóssiu partícips dels sentiments que es van viure durant les dos hores que va durar l’acte.


La UGT ja fa sis que homenatja a les dones que porten 25 anys afiliades a la nostra organització, per la seva fidelitat i el compromís amb nosaltres, persones que com la Dolores Fernández han estat i estant amb el dia a dia al nostre costat, aplaudint els encerts i aportant comprensió amb els errors.

Des de aquestes línies et vull donar moltíssimes gràcies Dolores, perquè persones com tu fan que cada dia tinguem il·lusió de treballar i millorar.

En el decurs de la Jornada també van retre un homenatge a la Dona Treballadora del Territori de Lleida en representació de tantes i tantes dones de les nostres terres. Aquest any la homenatjada ha estat la Teresa Gutiérrez, una persona anònima , que treballa a unes càmeres frigorífiques de Golmés, amb una vida difícil com la de moltes altres persones.

Són moltes les Tereses que hi ha, totes elles invisibles i que es mereixen aquest reconeixement, què és impossible de què arribi a totes.

Els valors de les persones estan dins dels sentiments, uns sentiments que de vegades ens guardem, perquè estem en un món complicat i no saps on poder explicar el que sents.

Malament van els que pensen que els valors d’un mateix estan amb les propietats i amb un estatus d’alt nivell econòmic!. Hi ha una dita popular que és: Tant tens, tant vals. Són dites que tots hem sentit algun cop, però espero que no reflexin la realitat i que siguin coses del passat.

La Teresa va estar acompanyada a l’acte per una part de la seva família, amigues, i els propietaris de l’empresa on treballa, també la van arropar l’alcalde de Golmés, Josep Maria Palau, i regidors i regidores del municipi.

De vegades penso que tot i que la societat ha madurat, també ho han de fer els pobles, perquè si no avancen queden obsolets.

Crec que tenim molts valors per recuperar i ho hem de fer si realment volem una societat amb més qualitat de vida. Tal i com diu l’anunci de la Coca-Cola, la vida passa molt depressa i hem de mirar de ser el més feliços possible.

Estem en un món on hi ha molta enveja i un egoisme desmesurat i amb uns fets que moltes vegades estan disfressant la realitat.

Hem d’aprendre de tots i totes els que ens han precedit, hem de donar tant i tant del que hem après, tenim tantes coses a dir del que hem escoltat, i si amb uns petits homenatges hem fet felices a unes persones que s’ho mereixen, estem contents.

L’homenatge a la Teresa també va dedicat a tantes i tantes Teresas que hi ha arreu del planeta, dones lluitadores i invisibles que no ho han tingut fàcil en aquesta vida.

Felicitats Teresa, perquè t’ho mereixes.


776 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink