Parlem clar
Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

27 Mai, 2010

"Los ricos, hielo en verano y los pobres, ¿sólo en invierno?"

Hi ha una dita que diu en castellà que “todos tenemos nuestra ración de hielo. Los ricos, en verano, y los pobres, en invierno”.

I que passa si un pobre necessita gel a l’estiu?

Aquesta pregunta només es pot respondre com a societat amb la paraula solidaritat.


En moments difícils, com els que estem vivint actualment a nivell mundial, el món ja no es pot estrènyer més el cinturó, ja que del contrari es corre el risc de què acabi separat literalment en dos blocs, el món ric, en una banda, amb tota mena de comoditats, i el món pobre, a l’altra, ple de mancances.

Ara és el moment de demostrar com a societat que tots i totes estem a l’alçada de les circunstàncies. Els que més tenen han d’aportar més al sistema, sí cal pagant més impostos, per així redistribuir la riquesa.

I els Governs respectius tenen l’obligació de fer justícia, no donant simplement almoina als pobres, sinó oferint-los i garantint-los igualtat d’oportunitats per a què es puguin guanyar la vida dignament en un present i en un futur.

Per això és clau que malgrat la crisi que estem patint no es redueixi ni un sol cèntim l’ajuda de les beques universitàries. La generació de joves que viuen la situació d’avui d’incertesa i desencís poden ser els nostres governants del futur i és molt important que tinguem present que necessitem persones ben formades i amb un nivell molt alt de valors universals com poden ser la igualtat, la solidaritat i la justícia.

Tampoc es poden disminuir les ajudes a famílies humils que sense tenir cap culpa s’han quedat sense feina per l’avarícia i egoisme d’uns especuladors.

La classe treballadora, és clar, la majoria al bàndol dels pobres, només entendrà que se li demani algun sacrifici si l’altra part dóna la talla i mostra la seva solidaritat més que mai.

Als pobres ja no se’ls pot demanar més. Ho hem donat tot.


550 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink