Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

1 Set, 2010

Amb les pensions no s'hi juga!

Si no n’hi havia prou amb la reforma del mercat de treball, ara se’ns amenaça amb una reforma del sistema de pensions. El Govern espanyol pretèn retardar la jubilació als 67 anys i augmentar en 5 anys el període de cotització per calcular les pensions (passant dels 15 anys actuals als 20).


Per a UGT, aquestes dues propostes són una autèntica barbaritat, molt mal orientades, molt injustes i profundament desacertades, ja que solament fan que posar pals a les rodes als treballadors i treballadores.

L’any 2009, el 41% de les persones que van accedir a la jubilació a l’Estat espanyol tenien menys de 65 anys, per la qual el promig de l’edat d’entrada a la jubilació és de 63,8 anys.

Malgrat que l’esperança de vida de la gent augmenti (del que ens hem d’alegrar molt com a societat ja que demostra que el nostre Índex de Desenvolupament Humà (IDH) cada cop és més alt al nostre país), la realitat és que la majoria de la gent degut a la seva vida laboral pateixen un fort desgast físic o psíquic (o tots dos alhora), que els fa agafar la jubilació abans de l’edat legal, fixada actualment en els 65 anys.

Per tant, com es pot entendre de retardar l’edat legal de jubilació?

Segurament no tothom estarà interessat en cobrar el màxim de pensió a canvi de més anys de treball.

Als famosos viatges de l’Imserso, quan ens arribi l’hora de la jubilació, haurem de portar una farmaciola ben plena de coses a més del desfibrilador, per si de cas. També haurem de mirar de no anar gaire lluny ja que no tots gaudirem de la mateixa salut i més d’un haurà d’anar al Centre d’Assistència Primària a buscar aquella pastilleta que no ens pot faltar en el nostre dia a dia.

Per això no entenem com encara es pot retardar més la jubilació.

Això, només fa que perjudicar als treballadors i treballadores, fent-los esgotar més del compte.

Com se li explica a un paleta o a un peó i a molts d’altres oficis o professions, que han d’estar al peu del canó fins als 67 anys i pujats en una bastida?

Mireu, retardar l’edat de jubilació i augmentar el nombre d’anys cotitzats crec que només persegueix que reduir l’import de les pensions, quan en aquest país tots sabem el poc que perceben la majoria dels nostres pensionistes.

És que aquestes propostes no tenen cap sentit. La realitat és que la gent és jubila de les feines abans de l’hora i tenint en compte l’elevat atur juvenil que hi ha al país, perquè s’ha d’allargar més la vida laboral de les persones?

Potser ja és hora que deixem viure a un ritme més tranquil a uns i donem oportunitats a uns altres!

El Govern espanyol justifica la reforma i la necessitat d’aplicar aquestes propostes en el fet de què s’ha d’afrontar el problema de l’envelliment de la població en els propers anys. Algunes estadístiques apunten que l’any 2020 el 20,6% de la població espanyola tindrà 65 anys o més.

Però, per a nosaltres, no tot s’hi val.

Si els estudis demogràfics apunten a aquesta situació, a la qual compartim que s’ha de trobar solució, creiem que hi pot haver altres mesures menys lesives per la classe treballadora.

Per a UGT, qualsevol reforma del sistema de pensions ha de passar pel Pacte de Toledo, ja que és un tema de gran trascendència social i el nostre sindicat hi té molt a dir.

Pel que fa a la congelació de les pensions per al 2011 dins de les mesures d’ajust pressupostari de l’Executiu espanyol, la UGT ho veu decepcionant.

Els pensionistes perdran poder adquisitiu i els serĂ  difĂ­cil de recuperar-lo en el futur.

L’estalvi que aconseguirà el Govern amb aquesta mesura hagués hagut de venir d’altres vies.

No és pot fer pagar als més febles els plats trencats d’aquesta crisi!

Aquest intent de reforma de les pensions és un argument més per secundar la Vaga General del 29 de setembre!.

Ens hem de plantar!

Amb les pensions no s’hi juga!


359 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink