Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

17 Nov, 2010

El Corte Inglés a Lleida

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Alguna cosa s’està movent en l’àmbit comercial a la ciutat de Lleida, i per sort de tots i totes.

Aviat obrirà les portes l’establiment Decathlon, marca de reconegut prestigi a nivell internacional en temes de material i roba esportiva, i des de UGT creiem que lluny de servir per perjudicar als botiguers ajudarà a reactivar la nostra economia com a ciutat, afavorint la competitivitat i atraient nous visitants. A més, ajudarà a crear ocupació, un aspecte que en el moment actual és crucial.

Però encara ens faltarà el pas més important, el de dotar-nos d’un Corte Inglés.


Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Ja fa massa anys que badem en aquest sentit. El poder de El Corte Inglés és tal que en aquests moments diuen que Espanya es divideix en ciutats que tenen aquesta marca i les que no. Evidentment, les que no, es deixen perdre molts i molts visitants amb la conseqüent repercusió econòmica.

El director del “Diari de Tarragona”, el periodista lleidatà Josep Ramon Correal, relata en un recent article publicat a la revista de la Paeria de Lleida que el Dia del Pilar, quan va obrir el Corte Inglés de Tarragona, un conegut hotel de la ciutat va servir nombrosos menús a gent de Lleida.

Per tant, com Lleida no acabi tenint aquesta gran superfĂ­cie ens deixarem perdre moltes i moltes coses, a part de creaciĂł neta de nombrosa ocupaciĂł directa i indirecta.

Perquè us feu una idea del que suposa tenir un Corte Inglés a la ciutat, a Tarragona (el darrer que ha obert), segons explica Correal, ha suposat una inversió de 165 milions d’euros en plena crisi, 863 llocs de treball directes i més d’un miler d’indirectes, la meitat dels quals són per a dones menors de 29 anys.

Així mateix, Correal assenyala que segons estudis del mateix Corte Inglés, l’obertura del centre a Tarragona implicarà que 80.000 clients de la marca deixaran de desplaçar-se a Barcelona per efectuar les compres. Un aspecte que a Lleida també que de ben segur passaria, ja que són molts els lleidatans i lleidatanes que compren als Corte Inglés de Barcelona, Saragossa i ara de Tarragona.

UGT Terres de Lleida enten que la ciutat de Lleida està perdent capacitat d’atracció comercial mentre que no disposi de la marca del triangle verd i està convençuda que ajudarà a revitalitzar i molt la vida econòmica de la nostra ciutat.

Tenim Tren d’Alta Velocitat, tenim Aeroport, ara cal un Corte Inglés!.

No podem badar. Hem de treballar amb aquest objectiu. Que vinguin noves grans empreses a la ciutat ens ha de fer sentir orgullosos i en cap moment tenir por. Es tracta que tothom tregui el millor del que sap fer. Creiu-me, la competència és bona i Lleida no pot ser una ciutat on en l’àmbit comercial sempre continuï tot igual.

Pel que fa a aquesta campanya de Nadal demano a la gent que no tingui por a consumir ni que tingui un sentiment de culpabilitat per la crisi que estem vivint.

El comerç és un dels sectors més importants de la nostra ciutat i tots i totes podem ajudar en la mesura del que puguem en fer anar aquest engranatge.


369 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink