Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

17 Nov, 2009

Tots i totes som diferents i especials

L’Associació Down de Lleida va celebrar el passat divendres a la ciutat de Lleida un emotiu acte on va lliurar els guardons “Integra 21”. Aquestes mencions, una de les quals va recaure a la UGT Terres de Lleida, es concedeixen a entitats en reconeixement de la seva col·laboració en l’àmbit de la inserció socio-laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a les empreses ordinàries.


L’acte es va fer en el marc d’un sopar en un conegut restaurant i es va desenvolupar amb molt de sentiments, reivindicacions i bons propòsits, que amb els temps que vivim prou falta ens fan.

En l’edició d’enguany dels premis “Integra 21” es van donar tres guardons, un per la UGT, i els altres dos per la Paeria de Lleida i Adesma.

Des de la nostra organització vull agrair a l’Associació Down que haguessin pensat amb nosaltres per rebre el guardó. Aquesta menció l’hem rebuda amb molt de carinyo i ens ha fet molta il·lusió perquè sabem que s’en ha lliurat amb tota la sinceritat.

Els nois i noies amb Síndrome de Down són joves com tots els altres, amb sentiments, preocupacions, que riuen i ploren i per amb ells trobar un treball és igual d’important com per la resta.

A UGT Terres de Lleida hem tingut l’oportunitat de comprovar-ho, ja que hem fet diverses xerrades amb ells i els hem explicat temes laborals.

A casa nostra tenim treballant des de fa ja un temps a la Ester, una noia amb moltes ganes de superació i d’aprendre i crec que tots estem aprenent amb ella perquè d’alguna manera tots tenim coses que ensenyar.

Des de UGT novament faig una crida al sector empresarial. Creieu-me, és molt important incorporar al món laboral persones amb discapacitat ja que així es comprova les grans gratificacions personals que això comporta. El Projecte “Integra 21” està format per uns grans professionals i estem permeten que es pugui formar a persones amb discapacitat per a què no perdin la productivitat i la normalitat laboral.

La veritat Ă©s que el que sembla molt difĂ­cil es converteix en molt fĂ cil.

Aquest programa d’inserció laboral funciona a la perfecció, se’n fa un seguiment dels nois i les noies i els seus professionals sempre estan per quan els necessites.

Que estem en una situació de crisi econòmica de tots és sabut, però també hem de buscar alternatives perquè quan passi aquesta coyuntura, tots en sortim reforçats i tal com anem crec no serà així. Si els treballadors que tenim els van acomiadant, estem malversant una formació, una experiència i una fidelitat, que serà difícil de recuperar.

A UGT també estem patint els efectes de la crisi però a la Ester l’hem fet fa pocs dies treballadora amb contracte indefinit perquè creiem que més que mai hem d’apostar pel manteniment dels llocs de treball.

Tal i com he dit la crisi passarà i hem de fer un esforç perquè no es perdi la il·lusió i poder invertir en l’Estat del Benestar.

La Nit dels Premis Down els protagonistes van ser els noies i les noies com no podia ser d’una altra manera i de veure la felicitat d’ells et fa veure que val la pena això i molt més.

Tots i totes som diferents i especials.


587 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink