Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

26 Ago, 2010

Així, NO. Vaga General el 29 de setembre

Aquest article va dirigit a cadascun dels treballadors i treballadores de les Comarques de Lleida. El proper 29 de setembre, jornada de convocatòria de Vaga General, hi ha d’haver una resposta contundent de la classe treballadora, per demostrar-li al Govern espanyol que en matèria laboral està fent les coses malament, molt malament.


La reforma laboral aprovada aquest estiu constitueix el major atac als drets laborals dels darrers 30 anys. Per això, aquest dia ens hem de plantar tots i dir PROU, ja que aquest no és el camí per sortir de la crisi.

L’objectiu principal de la Vaga General és aturar aquesta reforma, que el Govern la derogui, com ja hi ha hagut precedents, per tornar a la Taula de Negociació per pactar una reforma del mercat de treball que prioritzi les polítiques d’ocupació i formació destinades a persones desocupades, incentivi l’ocupació estable, combateixi la temporalitat i reforci la funció d’intermediació dels Serveis Públics d’Ocupació.

Mireu, a grans trets la reforma laboral aprovada retalla els drets dels treballadors, fa més ràpid, fàcil i barat l’acomiadament i amplia el poder empresarial.

Si voleu més detalls, aquesta reforma laboral suposa el següent:

1) Facilita a les empreses l’extinció de contracte per raons econòmiques, tècniques, organitzatives i productives fent-la com deia anteriorment més fàcil, més ràpida i més barata.

2) Mostra la seva ineficàcia sobre la contractació temporal i fa més vulnerable l’ocupació fixa.

3) Dota de més poder discrecional a l’empresari en perjudici de la negociació col.lectiva, dret fonamental reconegut a la nostra Constitució com a instrument d’ordenació de les relacions laborals.

4) Legalitza les agències privades de col.locació amb ànim de lucre i els atribueix competències pròpies dels Serveis Públics d’Ocupació.

5) Ignora la necessitat de canvi de model productiu, imprescindible per afrontar els problemes reals de l’economia i l’ocupació i per impulsar l’ocupació de qualitat, la formació i la innovació.

En definitiva, aquesta reforma laboral aposta per una competitivitat basada en la reducció dels costos empresarials a costa de la reducció dels drets dels treballadors.

Com veieu aquesta reforma fa que l’economia espanyola tingui cada cop més semblantes amb la de països molt menys desenvolupats que nosaltres com per exemple el Marroc.

Ja fa temps que el Govern espanyol ens té acostumats a què els treballadors ens tinguem que sentir culpables, sense saber de què. Sembla que aquesta crisi hagi estat induïda per la classe obrera i senyors no és així.

Després sembla que el Govern exculpa els veritables culpables d’aquesta situació, deixant que continuin amb un frau fiscal que volen ignorar i es posen a retallar quasi tots els drets dels treballadors/es, oblidant que segurament molts dels seus avantpassats van lluitar perquè fins fa poc poguessim gaudir d’unes millores socials i salarials.

Estem en un moment en què cada cop es dona més poder al sector ric i menys al sector obrer i aquest no és el model de societat pel que lluitem des del sindicat.

Les organitzacions sindicals hem donat moltes eines per sortir d’aquesta crisi, però no se’ns escolta.

El model de la reforma laboral aprovada és el model del caciquisme. Els treballadors sotmesos a la voluntat dels empresaris amb tot moment i amb molts recursos per acomiadar a preus de saldo de temporada, amb la facilitat d’acomiadar justificant pèrdues. Vostès es creuen que els serà difícil aconseguir aquestes justificacions? No siguem ingenus.

Després arriba el circ del dirigent de CiU Josep Antoni Duran i Lleida, que per si no n’hi havia prou afegeix que falta actuació en el tema de les baixes laborals, proposant que a partir de les tres baixes en dos mesos d’un mateix treballador, l’empresa pugui acomiadar-lo. El que ens faltava per a què l’espectacle fós complert. Suposem que és una actuació per fer contents alguns dels seus votants.

CiU haurà d’explicar als treballadors/res aquesta esmena a la reforma tan agressiva a la classe obrera.

Volem que quedi clar que els sindicats no amparem als treballadors que no van a treballar sense justificació, però tampoc crec que sigui raonable que per un abús que eventualment es pugui produir en el mercat de treball hagin de pagar la resta de treballadors/res.

Ara tenim l’ocasió el dia 29 de setembre de dir PROU. Els treballadors hem estat molt responsables amb la situació que vivim, però no podem deixar que abusin de la bona fe i aprofitin l’incertesa laboral del moment actual per rebatre’ns uns drets que tants anys i esforços ens han costat.

No podem deixar que continuin acomiadant per la porta del darrera sense que els representants sindicals estiguin informats, ja que això només serveix per a què els treballadors estiguin desprotegits.

Companys i companyes, el dia 29 de setembre hi ha d’haver una resposta massiva , no per donar suport als sindicats convocants, sinó per donar suport a un mateix.

No podem ni volem deixar aquesta herència als nostres fills i néts.


335 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink