Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

30 Abr, 2009

Ara! Plantem cara a la crisi

“Plantem cara a la crisi”. Aquest és el lema del Primer de Maig 2009. Ens trobem des de fa mesos en una situació econòmica molt dura i en aquests moments l’atur a la nostra demarcació arriba a les 24.000 persones segons la Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre d’aquest any feta pública fa pocs dies. La taxa d’atur es situa en el 10,75%, indicador que reflexa clarament els mals moments que estem vivint.


Des de UGT Terres de Lleida esperem que aquesta sagnant destrucció d’ocupació es pugui aturar en els propers mesos i per això en el marc del Dia Internacional del Treball fem una crida a la necessitat de plantar cara a aquesta crisi, de la que estem convençuts que en sortirem reforçats i amb un necessari canvi de model productiu, que des de fa tants anys urgíem a dur a terme i del que esperem en surti potenciat el sector industrial.

Malgrat la recessió econòmica, des del nostre sindicat estem atents a què no es trepitgi cap drets als treballadors i treballadores. Continuarem exigint que cap salari estigui per sota dels 1.000 euros, ja que a partir d’aquesta quantitat comencem a parlar de dignitat, tampoc acceptarem cap proposta de congelació salarial, ni per als empleats públics ni a l’empresa privada, donat que restar poder adquisitiu a la classe treballadora, que som la pràctica totalitat de la població, encara empitjoraria més la situació frenant l’activitat econòmica.

Tampoc acceptarem cap insinuació de reforma laboral amb pretextes de crear ocupació. Els nous contractes que planteja alguna patronal amb acomiadaments a la americana ens hi oposarem amb fermesa i en definitiva continuarem exigint treball i més treball digne, ja que entenem que d’una altra manera no evoluciona la societat.

Des de UGT entenem també que per plantar cara a la crisi necessitem amb urgència el finançament que ens atorga l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Perquè aquest Estatut és renda garantida per als aturats, són noves escoles, són nous hospitals, són beques per als estudiants i un llarg enumerat de prestacions per als ciutadans i ciutadanes.

Aquest Estatut, que tant complicada ens han posat la seva legĂ­tima aplicaciĂł, Ă©s un acord just i solament amb ell podrem els catalans i catalanes donar vida a les nostres demandes socials.

Les comarques de Lleida estan patint durament aquesta crisi. Aquests primers mesos de l’any han agafat relleu els temuts Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). En aquests moments ja afecten a un miler de treballadors i treballadores de la demarcació, d’empreses pertanyents en la seva majoria al sector del metall, però també al sector paperer, de la fusta, del tèxtil i transports, entre d’altres.

Aquesta crisi està augmentat la bossa de pobresa, actualment no és estrany veure persones que s’acosten als contenidors d’escombreries propers a supermercats buscant alguna cosa de menjar, i d’altres famílies que han perdut la feina ho passen francament malament per fer front a la hipoteca del seu pis i estan amenaçats per un desnonament.

Aquest patiment de la gent cal que cessi immediatament perquè aquesta crisi no l’han provocada els treballadors i treballadores, sinó que en són culpables els especuladors que hi ha al planeta.

El mal ja està fet i per tant hem de ser tots solidaris, fer pinya i plantar cara a la maleïda crisi. Tots i totes, cadascun en el nostre dia a dia hem d’ajudar a introduir confiança en el sistema i en els mercats perquè l’engranatge torni a funcionar amb empenta. Que la gent torni a consumir comprant cotxes, roba, electrodomèstics, mobles, contractant viatges,..., donar vida a les empreses i així garantir els llocs de treball.

Plantar cara a la crisi Ă©s cosa de tots, no solament dels Governs.


774 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink