Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

2 Jun, 2010

Apostant pel futur malgrat la crisi

Continuem en temps de crisi, amb molts problemes, amb falta de motivació i desencís, fins i tot sembla que quedin congelades algunes idees perquè no toca que vegin la llum.

D’aquesta crisi en sortirem, sense cap dubte, però no sabem ni quan ni com. Sense deixar de ser realistes és molt important estar predisposat tocant de peus a terra i buscant alternatives de futur.


Dic això perquè aquesta setmana vaig estar a l’acte d’inauguració de la nova línia d’autocars que explotarà l’empresa Gamón (la ruta Graus-Lleida-la Granja d’Escarp), i la veritat és que vaig sortir gratament sorpresa. I últimament costa sortir així d’algunes empreses.

L’organització de l’acte va ser fantàstica, es va desenvolupar a l’interior de les naus de l’empresa, a Torrefarrera, rodejats d’autocars, alguns dels quals eren nous i adaptats amb tota classe de comoditats per a les persones amb mobilitat reduïda. L’empresa Gamón té actualment 20 vehicles d’aquestes característiques.

Vaig parlar amb el delegat de la UGT en aquesta empresa i em va explicar que de la mateixa manera que es convida amics a casa teva, l’empresa ha volgut també convocar a la gent que aprecia a les seves instal·lacions.

Els vull felicitar per l’adaptació de l’escenari de la celebració, de manera molt austera però amb molta classe, tal i com és la pròpia empresa.

Autocars Gamón és una empresa familiar, que va començar a baix de tot i que la podem considerar com un exemple a seguir.

El senyor Miquel Gamón, acompanyat de la seva esposa, la Maria Àngels, i els seus dos fills, la Marta i en Miquel Àngel, han sabut que el capital més important d’una empresa són els seus treballadors i treballadores.

A l’acte d’inauguració de la nova ruta es va demostrar en fets, no en paraules. Els treballadors saben apreciar quan són valorats. La plantilla d’Autocars Gamón va lliurar voluntàriament un obsequi al senyor Miquel i la seva esposa, i us ben asseguro que no formava part del protocol.

La crisi també afecta al sector i el senyor Miquel així ho va reconèixer amb el seu parlament, afirmant que són temps difícils i que tot i així ell aposta per un futur amb una plantilla important de bons treballadors/res.

Una vegada més vull expressar el meu reconeixement a les empreses del propi territori que continuen avançant, com no podia ser d’una altra manera. Els hem de donar suport i fer que puguin dur a terme projectes, facilitant-los el crèdit per a poder ser més competitives i consolidar llocs de treball, un aspecte clau per l’economia i que ara és més necessari que mai.

El futur laboral de Lleida passa per innovar, per reptes de futur i per la pròpia gent.

La família Gamón, que té al capdavant al senyor Miquel, saben que els valors universals estan en la tolerància, en la igualtat, en la no discriminació i en ser honestos.

Com a qualsevol empresa poden sorgir problemes i dificultats, però s’ha de ser el suficientment intel·ligent per estar predisposat a solucionar-los entre tots.

La UGT continuarà estant al costat dels treballadors i treballadores i també recolzarà les iniciatives que facin avançar en la millora de l’Estat del Benestar.

Moltes felicitats a l’empresa Gamón i a tots els seus treballadors i treballadores per fer aquest excel·lent equip de treball.

Molta salut a tots i molta sort!


368 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink