Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

28 Mai, 2008

Per què no es vol treballar al comerç i l'hostaleria

Molt sovint veiem anuncis i cartells als comerços de què falten dependents. També falta personal al sector de la hostaleria. I aquests dos fets no són per causalitat, tenint en compte que hi ha gent que busca feina, però que curiosament no vol anar a parar a aquests dos sectors.


Crec que no cal que ens preguntem el perquè costa trobar gent que hi vulgui treballar. Amb uns horaris no conciliadors que van acompanyats d’uns sous indignes pel segle en què estem i el cost de la vida que hi ha, qui és el valent o valenta que s’hi anima?.

Ja n’hi ha prou. Des de la UGT volem fer ressò d’aquesta situació, esperem el suport dels treballadors i treballadores i durem a terme les accions que faci falta per a què no tinguem convenis laborals de palla que no deixen avançar a la classe treballadora. Les mesures socials i els sous han de ser clarament uns altres.

No sé si els propis empresaris d’aquests sectors han estat abans treballadors i si han perdut la memòria, ja que donen a entendre amb el seu posicionament de què no han conegut mai el que és dependre d’un salari. Al comerç, per exemple, el sou mitjà a les Comarques de Lleida és de 800 euros al mes.

Nosaltres apostem per una bona qualificació professional, acompanyada d’un treball seriós i digne i sense oblidar que tots tenim famílies.

El que no es vàlid per nosaltres tampoc ho és pels altres.

Si us plau, respecteu si voleu ser respectats ja que les actuals condicions de treball que s’ofereixen als sectors del comerç i l’hostaleria no són gens un exemple del que s’ha de fer en una societat justa, moderna, competitiva i solidària.


1044 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink