Parlem clar
 Bloc de la secretària general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

20 Ago, 2010

Accessos de primera per a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

La feina més important ja s’ha fet. L’Aeroport de Lleida-Alguaire s’ha construït i ja funciona, però ara ens queda un altre aspecte molt i molt important per a què pugui triomfar i convertir-se en un veritable mitjà que generi negoci i riquesa al territori de Lleida.

Cal que l’Aeroport estigui connectat amb unes bones comunicacions terrestres mitjançant Autovia amb la ciutat de Lleida, principal urbs de la zona, ja que una instal·lació d’aquestes característiques no pot quedar situada en un indret on l’accés sigui tan complicat i a més cal acostar els diferents serveis i oferta de productes als clients potencials de l’Aeroport a les zones poblades més properes, en aquest cas la capital del Segrià.


Des de UGT Terres de Lleida reclamem al Govern espanyol que no aturi les obres projectades i en marxa de l’Autovia A-14, en el tram comprès entre Lleida i Almenar, on està previst l’accés ràpid a la zona aeroportuària, ja que el nostre Aeroport, que tan ens ha costat tenir-lo se’n pot ressentir molt, i de retruc tota l’activitat econòmica del nostre gran territori, tant de la Plana com del Pirineu.

UGT Terres de Lleida està convençuda des del primer moment de funcionament de la infrastructura que aquesta atraurà riquesa i desenvolupament al nostre territori. Era importantísim tenir una instal·lació d’aquestes característiques per situar-nos en el mapa i ara cal fer el següent pas: dotar d’accessos de primera a l’Aeroport, que passen per construir l’esmentada Autovia.

L’Aeroport ja porta més de sis mesos en funcionament i segons coneixem a través dels mitjans de comunicació s’està obrint camí i força bé. Vols regulars de Vueling y Ryanair a Paris, Milà, Frankfurt i Palma de Mallorca, rutes a l’estiu a les Illes Balears i per a l’any que ve se’n anuncien a Madrid, Vigo i Lisboa.

El nombre de passatgers està superant les expectatives que s’havia marcat la pròpia Generalitat, propietària de la instal·lació, que ja anunciat la propera ampliació de les instal·lacions, tant de les pistes com de la terminal, i des de UGT Terres de Lleida creiem que ha arribat el moment de constituir una Mesa de Treball i de Seguiment de la infrastructura amb presència del nostre sindicat i així com d’altres agents socials per seguir l’evolució des de tots els nivells de l’Aeroport.

Cal recordar que la UGT Terres de Lleida li va demanar el mateix dia de la inauguració, el passat mes de gener, al director d’Aeroports de la Generalitat, Oriol Balagué, la creació d’aquesta Mesa, que es va comprometre a constituir en els propers mesos. Per tant, no entenem com no s’ha creat fins ara quan hi ha força temes a analitzar.

Aquesta Mesa de Treball també serviria per conèixer el dia a dia de les necessitats d’ocupació i formació en diferents branques relacionades amb el funcionament d’un Aeroport. Per tant, des de UGT Terres de Lleida instem a la Generalitat a constituir-la en el termini de temps més breu ja que creiem que nosaltres en podem dir i molt.

Com ja vam transmetre a la Generalitat des del bon començament, des de UGT exigim que els llocs de treball que es generin siguin ocupats preferentment per lleidatans i lleidatanes, i en cas de què no hi hagi especialistes en una alguna branca novament des de UGT ens oferim a la Generalitat per donar formació al respecte per facilitar oportunitats a la gent del territori.

Amb aquest Aeroport ens hi juguem molt. Per això, seguirem amb deteniment la seva evolució.


327 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink