Parlem clar
 Bloc de la secretĂ ria general de la UGT de Lleida Xarxa sindical

27 Oct, 2011

Lideratge de futur

La UGT Terres de Lleida va organitzar a finals del mes passat una Jornada al Palau de Congressos de Lleida, “La Llotja”, amb el títol “Lideratge de Futur”, on es va debatre sobre la necessitat de promoure l’aparició de nous líders des de tots els camps, persones amb carisma i vàlua que ajudin a marcar un rumb per planificar una societat millor.

L’acte va aplegar més de 300 persones i per primera vegada vàrem aconseguir implicar al global de la ciutadania, inclosa la part empresarial, en una de les nostres iniciatives.

 (Segueix)
962 lectures

2 Set, 2011

La cultura de l'esforç

Si fem un repàs de com ha evolucionat la societat en els darrers anys, veiem per exemple que la cultura de l’esforç s’ha anat perdent.

Els pares i mares sempre havien inculcat als seus fills que calia lluitar dur en aquesta vida i de què res s’aconsegueix gratuïtament. S’estimulava al esforç, a dedicar anys als estudis per poder millorar socialment, a l’estalvi, i sembla que des de fa anys això cada cop té menys pes. És que potser no està de moda?

 (Segueix)
853 lectures

26 Ago, 2011

Els rics, més rics, i els pobres, més pobres

Una conseqüència clara del que està representant la crisi econòmica que patim des de fa temps, és que s’ha passat d’un generós benestar a la societat a una exclusió social contundent per a moltíssima gent avui per avui.

Hem viscut anys en què no es distingia als pobres dels rics, tothom en la seva mesura tenia capacitat i expectatives de millora.

 (Segueix)
605 lectures

19 Ago, 2011

És ara el moment?

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Després d’haver fet uns dies de descans per desconnectar de la pressió psicològica que ens porten les vivències dels últims mesos, en reincorporar-me a la meva tasca diària he pogut comprovar que sense esperar trobar-me cap miracle de millora de la situació econòmica actual, tot continua aparentment igual, amb preocupació entre la ciutadania, si bé amb una novetat important, l’anunci de l’avanç electoral, i amb una nova polèmica i debat a la societat, la visita del papa a Madrid aquesta setmana.

 (Segueix)
453 lectures

29 Abr, 2011

El primer objectiu, crear ocupaciĂł

Aquest Primer de Maig celebrem el Dia Internacional del Treball inmersos en un context de continues destruccions d’ocupació, disminució de les rendes salarials, deteriorament de les condicions laborals i retallades significatives en les prestacions socials i els serveis públics.

Des de la UGT Terres de Lleida reclamem que es faci front a aquesta situació amb la mobilització social exigint, per sortir d’aquesta crisi, altres polítiques de major equitat i equilibri en el repartiment dels ajustaments.

 (Segueix)
619 lectures

20 Des, 2010

Parlant la gent s'entén

El dimarts dia 14 de desembre vaig participar com a ponent amb altres companys i companyes al Congrés de Convivència celebrat a la ciutat de Lleida.

Des de la UGT estem treballant a través de l’Associació d’Ajuda Mútua a l’ Immigrant (AMIC) per a la integració de les persones nouvingudes al nostre territori.

Catalunya ha estat sempre terra d’acollida de moltes persones, unes han vingut per buscar millors alternatives de vida, altres perquè el destí de la parella l’ha portat fins aquí i altres perquè el treball ofertat estava també aquí.

 (Segueix)
1037 lectures

17 Nov, 2010

El Corte Inglés a Lleida

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Alguna cosa s’està movent en l’àmbit comercial a la ciutat de Lleida, i per sort de tots i totes.

Aviat obrirà les portes l’establiment Decathlon, marca de reconegut prestigi a nivell internacional en temes de material i roba esportiva, i des de UGT creiem que lluny de servir per perjudicar als botiguers ajudarà a reactivar la nostra economia com a ciutat, afavorint la competitivitat i atraient nous visitants. A més, ajudarà a crear ocupació, un aspecte que en el moment actual és crucial.

Però encara ens faltarà el pas més important, el de dotar-nos d’un Corte Inglés.

 (Segueix)
816 lectures

1 Set, 2010

Amb les pensions no s'hi juga!

Si no n’hi havia prou amb la reforma del mercat de treball, ara se’ns amenaça amb una reforma del sistema de pensions. El Govern espanyol pretèn retardar la jubilació als 67 anys i augmentar en 5 anys el període de cotització per calcular les pensions (passant dels 15 anys actuals als 20).

 (Segueix)
667 lectures

26 Ago, 2010

AixĂ­, NO. Vaga General el 29 de setembre

Aquest article va dirigit a cadascun dels treballadors i treballadores de les Comarques de Lleida. El proper 29 de setembre, jornada de convocatòria de Vaga General, hi ha d’haver una resposta contundent de la classe treballadora, per demostrar-li al Govern espanyol que en matèria laboral està fent les coses malament, molt malament.

 (Segueix)
609 lectures

20 Ago, 2010

Accessos de primera per a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

La feina més important ja s’ha fet. L’Aeroport de Lleida-Alguaire s’ha construït i ja funciona, però ara ens queda un altre aspecte molt i molt important per a què pugui triomfar i convertir-se en un veritable mitjà que generi negoci i riquesa al territori de Lleida.

Cal que l’Aeroport estigui connectat amb unes bones comunicacions terrestres mitjançant Autovia amb la ciutat de Lleida, principal urbs de la zona, ja que una instal·lació d’aquestes característiques no pot quedar situada en un indret on l’accés sigui tan complicat i a més cal acostar els diferents serveis i oferta de productes als clients potencials de l’Aeroport a les zones poblades més properes, en aquest cas la capital del Segrià.

 (Segueix)
600 lectures

2 Jun, 2010

Apostant pel futur malgrat la crisi

Continuem en temps de crisi, amb molts problemes, amb falta de motivació i desencís, fins i tot sembla que quedin congelades algunes idees perquè no toca que vegin la llum.

D’aquesta crisi en sortirem, sense cap dubte, però no sabem ni quan ni com. Sense deixar de ser realistes és molt important estar predisposat tocant de peus a terra i buscant alternatives de futur.

 (Segueix)
872 lectures

27 Mai, 2010

"Los ricos, hielo en verano y los pobres, ÂżsĂłlo en invierno?"

Hi ha una dita que diu en castellà que “todos tenemos nuestra ración de hielo. Los ricos, en verano, y los pobres, en invierno”.

I que passa si un pobre necessita gel a l’estiu?

Aquesta pregunta només es pot respondre com a societat amb la paraula solidaritat.

 (Segueix)
816 lectures

28 Abr, 2010

Per l'ocupaciĂł de qualitat i amb drets

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Aquest dissabte commemorem el Dia Internacional del Treball i l’hora de les reivindicacions de la classe treballadora continua plenament vigent. La situació econòmica i laboral del país, siguem francs, es troba en un moment molt delicat.

Enguany reclamem més que mai Ocupació de Qualitat i amb Drets i la Garantia de les nostres Pensions. La crisi que ja ens porta afectant des de fa molts mesos pot posar en perill alguns pilars del nostre Estat del Benestar.

 (Segueix)
634 lectures

28 Abr, 2010

Salut i seguretat en el treball, pilars de l'Estat del Benestar

Avui 28 d’abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, és una Jornada per al record i per a la reivindicació. Per al record de tots aquells que han perdut la vida en els seus llocs de treball i per als que han patit danys greus i seqüeles en accidents laborals. També és el moment de reivindicar més que mai la defensa d’unes condicions de treball saludables, perquè la vida i la salut són el bé més preuat que tenim i no el podem perdre a la feina.

 (Segueix)
605 lectures

11 Mar, 2010

Temps de preocupaciĂł

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Estem en temps de preocupació. Uns perquè han perdut el més preciat, el lloc de treball, i altres, angoixats, per la por de perdre’l. La papereta és difícil. Però, clar, per uns més que per uns altres.

Aquells que estan ben aposentats en el seu pedestal, mirant i mofant-se de les poques reivindicacions dels treballadors.

El més fàcil és criticar als sindicats, però la realitat és que els importa ben poc la situació de les persones.

En canvi, fan veure que es rasguen les vestidures, donant classes de moral.

Vull recordar-los que nosaltres amb responsabilitat hem arribat a acords amb patronals, consequents amb la situaciĂł.

Que han fet alguns de vostès, a part de deixar-nos una herència disfrassada?




631 lectures

22 Feb, 2010

En defensa de les pensions

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Els sindicats majoritaris a les Comarques de Lleida, la UGT i CCOO, hem convocat per demà a la tarda a la ciutat de Lleida, a partir de les 18.30 hores, una manifestació en defensa de les pensions i per expressar el nostre més ferm rebuig a la proposta del Govern espanyol d’allargar l’edat de jubilació als 67 anys.

 (Segueix)
766 lectures

26 Gen, 2010

El despertar de Lleida

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Lleida és una ciutat preciosa, acollidora i amb un gran potencial social i econòmic, els lleidatans i lleidatanes ho sabem perfectament, però ara es tractarà de què també ho vegi i ho faci seu la gent que no és del territori.

 (Segueix)
802 lectures

13 Gen, 2010

Un aeroport que ens connectarĂ  al mĂłn

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Lleida ja té per fi aeroport. Aquesta infrastructura ens permetrà situar-nos en el mapa, ser més coneguts, admirats i competitius en un món cada vegada més globalitzat.

 (Segueix)
927 lectures

17 Nov, 2009

Tots i totes som diferents i especials

L’Associació Down de Lleida va celebrar el passat divendres a la ciutat de Lleida un emotiu acte on va lliurar els guardons “Integra 21”. Aquestes mencions, una de les quals va recaure a la UGT Terres de Lleida, es concedeixen a entitats en reconeixement de la seva col·laboració en l’àmbit de la inserció socio-laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a les empreses ordinàries.

 (Segueix)
903 lectures

7 Oct, 2009

Contra la crisi, feina digna i amb drets

Avui, 7 d’octubre de 2009 i convocats per la Confederació Sindical Internacional (CSI), commemorem per segon any consecutiu a la ciutat de Lleida el Dia Internacional pel Treball Digne.

Aquesta commemoració arriba enguany a les nostres terres amb unes preocupants dades d’atur. En aquests moments, a les comarques de Lleida hi ha més de 23.000 persones que s’han quedat sense feina.

 (Segueix)
814 lectures

18 Set, 2009

On comença i acaba la solidaritat

Després d’haver tornat del període vacacional ens retrobem amb una situació on cada vegada costa més fer un anàlisi polític i laboral del que està passant.

Empreses que tanquen, acomiadaments no esperats en tornar de vacances, molta incertesa i molta preocupaciĂł.

 (Segueix)
888 lectures

3 Ago, 2009

Sempre plou sobre mullat

El món de la pagesia va lligat a les Terres de Lleida i, per tant, tot el que afecta a aquest sector té grans conseqüències sobre la nostra societat. Aquest dissabte una terrible tormenta d’estiu va destrossar la meitat de la nostra collita de fruita, amb fortes pèrdues econòmiques pels nostres pagesos i amb un fort cop per les necessitats de treball al camp, que ara han disminuit molt significativament.

 (Segueix)
1117 lectures

10 Jul, 2009

Sindicalisme que fa ciutat

Un sindicat té per objectiu primordial la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores, però també té per missió vetllar per a què el nostre entorn social, econòmic, mediambiental, cultural, entre molts altres, sigui el més idoni pel bé de la ciutadania en general.

 (Segueix)
828 lectures

2 Jun, 2009

Sortirem reforçats d'aquesta crisi

La Seu d’Urgell acull els dies 4 i 5 de juny la XX Trobada empresarial al Pirineu. Enguany porta per lema “Superem les dificultats, reinventem el futur”, crida que compartim plenament des de la UGT de les Terres de Lleida.

Des de fa mesos ens trobem en una situació econòmica molt dura, amb un molt alt índex d’atur i amb una crisi del consum preocupant.

 (Segueix)
919 lectures

30 Abr, 2009

Ara! Plantem cara a la crisi

“Plantem cara a la crisi”. Aquest és el lema del Primer de Maig 2009. Ens trobem des de fa mesos en una situació econòmica molt dura i en aquests moments l’atur a la nostra demarcació arriba a les 24.000 persones segons la Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre d’aquest any feta pública fa pocs dies. La taxa d’atur es situa en el 10,75%, indicador que reflexa clarament els mals moments que estem vivint.

 (Segueix)
1089 lectures

30 Abr, 2009

Cal protegir la salut en el treball

Enguany celebrem el Dia Internacional per la Salut en el Treball en un context de crisi global. Des de UGT reclamen ara més que mai la necessitat de què hi hagi treball per a tothom i que aquest garanteixi la salut dels treballadors i treballadores. Per això malgrat la situació econòmica tan delicada i difícil que hi ha en aquests moments des del nostre sindicat no deixarem de reclamar als empresaris i a l’Administració mesures per fer més i més prevenció ja que els accidents laborals han de deixar d’existir.

A les comarques de Lleida els accidents laborals s’han reduït en el darrer any. Això és bona notícia però encara n’hi ha massa, i per tant, cal treballar en aquest sentit fent més inversions per part dels empresaris i amb més vigilància, sensibilització, control i sanció, si s’escau, per part de l’Administració.

 (Segueix)
804 lectures

9 Mar, 2009

Homenatges merescuts

La UGT Terres de Lleida va commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora el passat divendres amb una Jornada que es va desenvolupar a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.

Amb aquest article voldria que fóssiu partícips dels sentiments que es van viure durant les dos hores que va durar l’acte.

 (Segueix)
1004 lectures

5 Mar, 2009

Plans d'igualtat a les empreses, el nou repte

Enguany celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora en un context de crisi econòmica a nivell mundial. Però malgrat aquesta situació gens agradable i amb alt índex d’atur que afecta tant a homes com a dones, des de UGT de les Terres de Lleida fem una crida a continuar treballant per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, especialment les de les dones, ja que continuen sent el col·lectiu més fràgil juntament amb els joves.

 (Segueix)
1060 lectures

2 Mar, 2009

2.523 nous llocs de treball a l'Ă mbit local

La situació econòmica està actualment força complicada. La destrucció d’ocupació cada cop té dimensions més grans i a les nostres terres el goteig de persones que es queden sense feina és diari des de fa mesos.

Des de UGT som conscients del context en el qual ens trobem, som realistes però no catastrofistes i d’aquest episodi de crisi com d’altres que hi ha hagut en els darrers anys, segur que ens en sortirem. Això sí, cal que tots plegats hi creiem, perquè així ens en sortirem abans.

 (Segueix)
884 lectures

21 Gen, 2009

Enlairar-nos cap a un nou temps

Els sindicats feia temps que estaven avisant i ningú ens escoltava. Vam començar l’any 2008 eufòrics, amb anuncis espectaculars de la venda d’habitatges, amb hipoteques com si fossin gangues a les que ningú es pogués resistir, amb treball estable i una economia activa, però això sí amb els salaris força baixos pel nivell de vida que tenim a la societat.

 (Segueix)
1068 lectures

8 Oct, 2008

Per un treball digne

L’any 1919, es signava a Versalles el Tractat de Pau que suposaria la fi de la Primera Guerra Mundial. Aquell mateix any, i a Washington, es consignaria el primer conveni de la OrganitzaciĂł Internacional del Treball (OIT) i que seria relatiu a les hores de treball. En cap cas es podrien superar les 57 hores setmanals. (Segueix)
1684 lectures

4 Set, 2008

Treballem per a una ciutat amb més benestar

Amb l’objectiu de què els ciutadans i ciutadanes de la ciutat de Lleida i els seus voltants cada cop tinguin una millor qualitat de vida, la Paeria de Lleida i els sindicats de treballadors/res majoritaris de les Terres de Ponent han endegat des de fa anys el Pacte Social Social per a la Ciutadania, un document que aporta diferents iniciatives per assolir aquesta fita.

 (Segueix)
952 lectures

2 Set, 2008

Una crisi econòmica anunciada

La crisi econòmica que patim actualment, els sindicats ja fa temps que la veiem venir ja que el creixement d’un país tan lligat i amb tanta dependència del sector de la construcció i immobiliari, com ens estava passant, no podia ser bo de cap manera.

 (Segueix)
1134 lectures

21 Ago, 2008

Un dia de vacances en un refugi a l'Aran

Estem en un temps de vacances, uns dies per a descansar i desconnectar de la feina, de la rutina, i de l’estrès al que la majoria estem sotmesos.

Les vacances acostumen a arribar en els moments més necessaris i quan ens trobem en períodes diguem límits.

 (Segueix)
1227 lectures

10 Jul, 2008

Quan serĂ  el moment dels treballadors?

Si analitzem d’on venim i com estem ara, veurem cap a on anem. Venim d’una clara bonança econòmica, on el sector immobiliari ha treballat molt i molt, amb la construcció massiva de vivendes, això sí cada cop més reduïdes i més cares. Era com una muntanya russa que mai arribava a la seva fi.

 (Segueix)
980 lectures

28 Mai, 2008

Per què no es vol treballar al comerç i l'hostaleria

Molt sovint veiem anuncis i cartells als comerços de què falten dependents. També falta personal al sector de la hostaleria. I aquests dos fets no són per causalitat, tenint en compte que hi ha gent que busca feina, però que curiosament no vol anar a parar a aquests dos sectors.

 (Segueix)
1268 lectures

28 Abr, 2008

Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball

Per molts el dia 28 d’abril, serà un data qualsevol.

Per altres, de celebracions personals.

Per altres, per recordar que algú estimat s’en va anar com sempre a treballar, però no va tornar.

 (Segueix)
1040 lectures

8 Abr, 2008

Dona: Projectes i Responsabilitats

Divendres passat vaig assistir al Fòrum del Management organitzat per l’Associació Dones Empresàries, Directives i Professionals (Funde). Va ser una Jornada molt interessant, amb uns ponents d’un gran nivell: Núria Chinchilla, Carme Polo, Antoni López i Núria Bosch, que van parlar de temes tan importants com lideratge, comunicació, estratègia i finances.

 (Segueix)
1245 lectures

27 Mar, 2008

Fires i sindicat:L'oportunitat d'escoltar

Estem en una organització centenària, amb memòria històrica. De totes maneres, el sindicalisme ha canviat en les darreres dècades, no respecte a l’origen , però sí amb les maneres de dirigir-lo. Ha canviat perquè la societat també ha madurat, i per tant, no podíem quedar-nos al marge.

Però hi ha una cosa que no ha canviat i es que als sindicalistes i al sindicat ens venen a veure quan és té problemes.

 (Segueix)
1213 lectures

13 Mar, 2008

Una nova organitzaciĂł del temps de treball

La directora general d’Igualtat d’Oportunitats del Departament de Treball, Sara Berbel, va plantejar a Lleida el passat 29 de febrer en el marc d’una Jornada organitzada per UGT de les Terres de Lleida dins dels actes del Dia de la Dona Treballadora, la necessitat d’impulsar una nova organització del temps de treball.

 (Segueix)
1352 lectures