« Anterior | Següent»

26.03.10

La ugt de catalunya exigeix a la consellera mar serna que actuï amb contundència contra el corte inglés

Post in General at 16:33 : Lectures¸ (189)

Fins ara, la Inspecció de Treball ha sancionat El Corte Inglés i Hipercor amb més de 350.000 euros

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya mantindrà en breu una reunió amb la consellera de Treball, Mar Serna, per sol·licitar-li que actuï de forma contundent i definitiva contra El Corte Inglés per l'incompliment reiterat dels requeriments de la Inspecció de Treball en matèria de salut laboral.

La Secció Sindical de la UGT a El Corte Inglés i Hipercor ha interposat des de l'any 2007 un total de 24 denúncies per incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals. Els nostres delegats han denunciat, entre altres, la utilització d'edificis o zones dels centres de treball sense permisos d'obra ni d'activitat, les males condicions de les caixes dels supermercats, l'emmagatzematge de mercaderia en les vies d'evacuació, l'absència de transpaletes elèctriques en els molls de descàrrega, la manca d'informació als delegats de prevenció, etc. Actuacions totes elles que comporten riscos greus de lesions musculo-esquelètiques, riscos de càrrega física, de sobreesforços, d'atrapaments, de caigudes, riscos higènics sanitaris, riscos elèctrics, i vulneració dels drets dels delegats en prevenció.

En totes les denúncies interposades, la Inspecció de Treball ha donat la raó als delegats i les delegades de la UGT i ha realitzat requeriments que obliguen l'empresa a adoptar mesures concretes. Tanmateix, la Inspecció ha sancionat l'empresa per infraccions greus com:

  • Absència d'adopció de mesures correctores adequades i suficients.
  • No realització de les activitats de prevenció necessàries.
  • Incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals, creant un risc greu per la integritat física o salut dels treballadors.
  • Incompliment dels requeriments de la Inspecció de Treball.
  • Persistència continuada de l'incompliment.
  • Vulneració dels drets dels delegats de prevenció en matèria d'informació i consulta.
Fins ara, la Inspecció de Treball ha sancionat El Corte Inglés i Hipercor amb més de 350.000 euros. Però aquesta actuació és insuficient, ja que l'empresa ha recorregut de forma automàtica cadascuna de les sancions, evitant de moment el pagament de moltes d'ells. I continua eludint el compliment dels requeriments.
Des de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya entenem que la conselleria de Treball ha d'actuar en aquest afer. No podem permetre que una empresa com El Corte Inglés obviï els delegats de prevenció i es negui a complir les reiterades demandes de la Inspecció de Treball, actuacions que manifesten una manca de respecte total tant als representants dels treballadors com a l'Administració, i que atempten contra la salut dels treballadors.

0 Comments on "La ugt de catalunya exigeix a la consellera mar serna que actuï amb contundència contra el corte inglés" »

    Afegeix comentari

    El teu nom (required)

    Títol

    La teva pàgina personal (si en tens)

    La teva adreça de correu (si en tens)