01.12.08

CALENADRIO DE APERTURA COMERCIAL 2009

Post in ECI DIAGONAL at 09:01 : Lectures¸ (974)

los ocho domingos y festivos con apertura comercial autorizados son los siguientes:

- 4 de enero (campaña de navidad)

- 11 de enero (campaña rebajas de invierno)

- 5 de julio (campaña rebajas de verano)

- 12 de octubre (temporada de otoño)

- 6, 8, 13 y 20 de diciembre (campaña de navidad)


03.11.08

UGT PIDE QUE NO SE CONCEDA LA AUTORIZACIÓN ADMINISTRATIVA PARA AMPLIAR EL CORTE INGLES DE DIAGONAL SI NO CUMPLE LA NORMATIVA LABORAL VIGENTE

Post in ECI DIAGONAL at 08:44 : Lectures¸ (707)

Cada cop que una empresa pretén ampliar o implantar un centre comercial es produeixen una sèrie de controvèrsies d’àmplia repercussió social, sovint relacionades amb el model de comerç. Per a la instal·lació o ampliació d’un centre comercial se celebren moltes reunions en les quals es realitzen diferents propostes, es vigila el compliment de la legislació comercial, se sol·liciten els permissos precisos, tràmits, permutes, etc.

Des de la UGT de Catalunya considerem que, en el moment de concedir els permissos, les Administracions obliden un tràmit que hauria de ser obligatori i indispensable: el compliment de les lleis laborals. Si la instal·lació o l’ampliació d’un centre comercial pretén ser un bé per a tota la societat, creiem que també cal que qui l’ofereixi compleixi amb totes les lleis socials que existeixen.

En aquests moments, El Corte Inglés no està complint la normativa laboral en aspectes de suma importància per a la societat en general i per als treballadors en particular. Incompliments que, en nombroses ocasions, han comportat sancions per part de les autoritats competents.

Actualment, entre altres, existeixen requeriments de la Inspecció de Treball de Barcelona per:

  • Manca d’entrega de documentació als representants de les organitzacions sindicals.
  • Incompliment de les 12 hores de descans entre jornades.
  • Manca de lloc adequat per a les treballadores embarassades.
  • Incompliment del Conveni Col·lectiu en matèria de vacances.
  • Incompliment de l’Estatut dels Treballadors en matèria de vacances.
  • Incompliment dels acords signats.
  • Incompliment de les normatives de seguretat, salut i higiene en les caixes del Supermercat.
  • Incompliment de les normatives de seguretat i salut.
  • Incompliment del lliurament de documentació als delegats de prevenció.

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya exigeix a les Adminisracions que les autoritzacions d’ampliació o implantació de centres comercials requereixin també el compliment de la legislació vigent en cada moment per part del sol·licitant. Com a sindicat, no ens sembla de rebut que la pròpia administració concedeixi autoritzacions a empreses que incompleixen la legislació que marca la pròpia administració, en aquest cas l’Administració Laboral, i més si tenim en compte el sistemàtic incompliment dels requeriments que se’n realitzen.

Des del punt de vista de la UGT de Catalunya, l’Administració està per vigilar i obligar el compliment de totes les lleis de forma coordinada, no només les específiques que afectan a cada departament per separat. Per aquesta raó, demanem que l’Administració no aprovi la sol·licitud d’ampliació del centre El Corte Inglés de Diagonal de Barcelona si l’empresa El Corte Inglés no compleix amb la normativa laboral vigent.

07.09.08

NUEVA SANCION A EL CORTE INGLES POR VULNERAR EL DESCANSO ENTRE JORNADAS

Post in ECI DIAGONAL at 10:47 : Lectures¸ (1647)

Nuevamente, la Inspección de Trabajo a incoado acta de infracción a El Corte Ingles por vulnerar el descanso entre jornadas. Ya es la tercera vez que la Inspección sanciona a la empresa por el mismo motivo y como consecuencia de las denuncias puestas por dos delegados de UGT del centro de Diagonal.

Este hecho es consecuencia de que la empresa no cumple con la normativa laboral vigente los días de inventario y balance, puesto que obliga a los trabajadores con turno de mañana a incorporarse nuevamente, una vez finalizada su jornada, a las 22:00 horas, teniendo que incorporarse al día siguiente en turno de mañana, por lo que el descanso entre jornadas no se garantiza.

La UGT como la Inspección de Tabajo tienen el mismo criterio al respecto, ningún trabajador/a con turno de mañana el día de balance o inventrio debe incorporarse nuevamente a las 22:00 h a su puesto de trabajo para realizar balance o inventario (salvo que al día siguiente sea fiesta, puesto que entonces si se respeta el descanso entre jornadas)

Solamente estan obligados a preparar rebajas o balance aquellos trabajadores que a la hora del cierre este en tienda (turno de tarde) y aquellos trabajadores que la empresa les modifique el turno o prolongue la jornada y así esta recogido en convenio.

Aprovechamos la ocasion para recordar que como norma general los días de inventario son 28 de febrero y 31 de agosto y los dias de preparación de rebajas son en julio y enero (dependendo de las fechas serán diferentes cada año). Por lo que si tu Jefe te pide la "colaboración" en días anteriores a los establecidos debes saber que es VOLUNTARIO, y ni la empresa ni el jefe de turno pueden obligarte a venir (este caso solo sucede en los días de balance)


17.07.08

EL CORTE INGLES NUEVAMENTE SANCIONADO POR NO RESPETAR EL DESCANSO DE LOS TRABAJDORES LOS DÍAS DE INVENTARIO

Post in ECI DIAGONAL at 22:14 : Lectures¸ (876)

La Inspecció de Treball avisa a l'empresa que reorganitzi el seu sistema de treball i s'adapti a la normativa
La Inspecció de Treball ha tornat a sancionar, per segona vegada, El Corte Inglés per vulnerar els descansos dels seus treballadors i treballadores al centre de treball de la Diagonal. La resolució presa per l'autoritat laboral s'haurà d'aplicar a tots els centres que l'empresa té a Catalunya.

La UGT de Catalunya va denunciar davant la Inspecció de Treball que l'empresa incompleix l'article 34.3 de l'Estatut dels Treballadors i el Conveni col*lectiu de Grans Magatzems, i no respecta el descans de 12 hores entre jornades als seus treballadors cada últim dia del mes de Febrer com l'últim dia del mes d'agost. Aquesta situació afecta al personal que presta serveis en els torns de matí.

Un delegat de la UGT de Catalunya, a través del gabinet jurídic del sindicat, va denunciar que la direcció de l'empresa havia obligat els treballadors i treballadores de torn de matí (amb jornada laboral de 9 del matí a 16 hores de la tarda) a fer les hores d'inventari a partir de les 22 hores, però sense canviar el seu torn a la tarda. Així, després de treballar en la seva jornada habitual, els treballadors van haver de tornar als magatzems de Diagonal a les 22 hores, la qual cosa vulnerava el descans entre jornades, que el Conveni Col*lectiu i l'Estatut dels Treballadors, estipula en 12 hores.

La Inspecció de Treball considera que s'ha vulnerat el dret al descans dels treballadors afectats, i ha estès l'acta d'infracció a El Corte Inglés. En la resolució, la inspecció obliga a l'empresa a que s'adapti a la normativa existent (Estatut dels Treballadors, Conveni Col*lectiu de Grans Magatzems), i analitzi el seu sistema organitzatiu, de manera que eviti avisar de nou als treballadors del torn de matí per fer la feina d'inventari.

La UGT de Catalunya denuncia que aquest tipus de situacions es repeteixen any rere any a tots els centres de la companyia i espera que la direcció d'El Corte Inglés prengui nota, compleixi els diferents requeriments imposats per la Inspecció de Treball, i garanteixi el descans de 12 hores entre jornades per a tots els seus treballadors i treballadores.


01.07.08

LA INSPECCIÓN DE TRABAJO REQUIERE A EL CORTE INGLES QUE CUMPLA LA NORMATIVA LABORAL VIGENTE

Post in ECI DIAGONAL at 23:38 : Lectures¸ (958)

Nuevamente y van no se cuantas..... la Inspección de Trabajo, mediante tres requerimientos más, REQUIERE a El Corte Ingles del centro de diagonal a que haga entrega a los Delegados Sindicales de UGT de la siguiente documentación:

- Relación nominal de los trabajadores/as acogidos a jubilición parcial

- Copia de los calendarios individuales de los trabajadores del centro correspondientes al año 2007 y 2008

- Relación nominal de trabajadores con contrato laboral de lunes a sábado

- Relación nominal de los trabajadores con contrato laboral de lunes a sábado que han prestado su relación laboral en domingos y festivos de apertura comercial en los meses de noviembre y diciembre de 2007

- Forma y condiciones en la que se han compensado el trabajo en domingos y festivos a los trabajadores con contrato de lunes a sábado

La empresa niega toda clase de documentación e información que esta Sección Sindical solicita reiteradamente, deviendo acudir a la Inspección de Trabajo para que se cumpla la normativa laboral en EL Corte Inglés.


30.06.08

LA INSPECCIÓN DE TRABAJO REQUIERE A EL CORTE INGLES QUE INSTALE UNA SALA DE DESCANSO PARA LAS MUJERES EMBARAZADAS

Post in ECI DIAGONAL at 21:54 : Lectures¸ (865)

Nuevamenta la Inspección de Trabajo de Barcelona da la razón a la UGT. Esta vez es como consecuencia de una denuncia presentada al amparo de la normativa laboral vigente y Leyes concordantes referente a la obligación de la empresa de disponer de una sala de descanso para que las mujeres embarazadas descansen tumbadas.

La Inspección de Trabajo REQUIERE a la empresa "para que de forma inmediata cumpla con lo previsto legalmente en esta materia"


20.02.08

LA INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA EL CORTE INGLÉS DE DIAGONAL PER TRES FALTES GREUS QUE posaven en perill LA SEGURETAT DELS TREBALLADORS

Post in ECI DIAGONAL at 21:35 : Lectures¸ (1138)


L'autoritat laboral constata manca de senyalització i manipulació de dispositius contraincendis, emmagatzematge inadequat de mercaderies, i obstaculització de passadissos i vies de circulació


La Inspecció de Treball ha interposat tres faltes greus a El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) després de visitar el centre i efectuar diverses comprovacions en matèria de seguretat i salut laboral

En primer lloc, la Inspecció constata la manca de senyalització i l'obstaculització de lliure accés i manipulació de dispositius de lluita contraincendis. La infracció, que es troba tipificada com a greu en la legislació, consisteix en l'incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball, ocasionant un risc greu per a la seguretat dels treballadors i les treballadores.

En segon lloc, la Inspecció de Treball determina que la direcció d'El Corte Inglés de Diagonal comet una infracció greu per l'emmagatzematge inadequat de mercaderies, amb risc de caiguda d'objectes sobre els treballadors i les treballadores, així com per manca d'espai insuficient en l'interior dels "petits magatzems" (dipòsits provisionals de mercaderires de posterior venda).

En tercer lloc, la Inspecció de Treball considera que l'empresa incorre en una infracció en obstaculitzar els passadissos i les vies de circulació, deixant un ample de passadís inferior a un metre.

Des de la UGT de Catalunya considerem que són necessàries tres actuacions immediates:

  1. Convocatòria urgent del Comitè de prevenció, seguretat i salut del centre per prendre les mesures necessàries quant a les infraccions constatades per la Inspecció de Treball, així com realitzar les actuacions necessàries per a la seva solució immediata.
  2. Exigir a l'empresa que, de manera immediata, s'activin els serveis perifèrics de prevenció de seguretat i salut per constatar si les infraccions detectades al centre de Diagonal es donen també a d'altres centres d'El Corte Inglés, i prendre les mesures necessàries per a la seva correcció, si fos necessari.
  3. Que l'empresa lliuri una còpia física als representants sindicals (membres del Comitè de prevenció, seguretat i salut, i delegats sindicals) de la documentació relativa a:
    • Composició de l'organigrama i sistema organitzatiu de prevenció, seguretat i salut a l'empresa.
    • Mapa de riscos de cada centre de treball.
    • Avaluació de riscos de cada lloc de feina.
    • Avaluació de riscos psicosocials.
    • Informació sobre treballadors i treballadores subcontractats i ETT.
    • Pla d'emergències.
    • Cursos realitzats per l'empresa en matèria de prevenció.
    • Planificació de cursos de prevenció per a l'any 2008.
    • Estadística d'accidents i incidents.
    • Equips de protecció personal.
    • Protocol d'actuació per al control i assistència de ferits i malalts.
    • Tota la informació que sigui precisa per a un responsable i eficaç funcionament del Comitè de prevenció, seguretat i salut, i dels delegats sindicals.

.

23.01.08

El Corte Inglés dóna marxa enrere en la seva decisió de canviar de departament un delegat de la UGT

Post in ECI DIAGONAL at 23:02 : Lectures¸ (1057)

Finalment la direcció d'El Corte Inglés retornarà al seu departament original el delegat de la UGT de Catalunya del centre de Diagonal (Barcelona) que havia traslladat a la planta d'Oportunitats amb la clara intenció d'ocasionar-li prejucidi professional, personal i econòmic (tal i com denunciàvem a l'anterior nota de premsa, la número 77). Aquest delegat, cal recordar, portava tota la seva vida laboral en El Corte Inglés (17 anys) al departament de camiseria.

Contra la decisió arbitrària de l'empresa, la UGT de Catalunya va interposar la seva corresponent demanda davant la Inspecció de Treball.

El passat dia 19 de gener, la direcció d'El Corte Inglés ha decidit reincorporar el delegat de la UGT novament al departament de camiseria.

Des de la UGT de Catalunya volem valorar:

  • Que ens sembla una decisió prudent, encertada i positiva per part de la direcció del centre El Corte Inglés de Diagonal.
  • Que decisions d'aquest tipus propicien que el model de relacions laborals tingui punts de trobada.
  • Que l'activitat sindical en defensa dels interessos dels treballadors ha de ser entesa per l'empresa El Corte Inglés com quelcom natural i habitual, no prenent per aquesta raó la direcció de l'empresa represàlies contra aquell qui exerceix un dret constitucional.
  • Volem cridar l'atenció sobre les diferents formes d'actuar entre aquest centre i altres centres de l'empresa en casos similars. En aquest centre la direcció recapacita, i davant una decisió injusta, recondueix la situació. En altres centres, però, la Inspecció de Treball o els Jutjats Socials han de ser els encarregats de reconduir la situació.
  • Fem una crida a la direcció del centre, perquè de la mateixa manera que ha reconduït aquesta situació recondueixi altres que també té pendents.
  • Des de la UGT de Catalunya realitzem un oferiment al diàleg i a la negociació com el camí més adequat, fructífer i covenient per desenvolupar el model de relacions laborals que els sindicats i les empreses han de mantenir en ple segle XXI

17.01.08

Nou cas d'assetjament sindical contra els delegats de la UGT a El Corte Inglés

Post in ECI DIAGONAL at 22:37 : Lectures¸ (862)

L'empresa trasllada un delegat que portava 16 anys a camiseria al departament d'oportunitats, on la valoració professional i les comissions són menors

El Corte Inglés continua amb la seva campanya antisindical contra els representants de la UGT de Catalunya en els seus centres. El nostre sindicat ha tornat a denunciar l'empresa per traslladar de departament un dels delegats del sindicat amb l'objectiu d'ocasionar-li prejudici professional, personal i econòmic.

El delegat en qüestió ha treballat des dels seus inicis a l'empresa, a l'any 1991, en el departament 004, camiseria, enquadrat en el grup d'"Homes". Fins a l'any 2003 ho va fer al centre d'El Corte Inglés a Sabadell i, a partir del maig del mateix any, en el centre de la Diagonal de Barcelona.

Al 2006, el treballador decideix abandonar la seva militància a Fetico i s'incorpora a la UGT. A partir d'aquest moment, comença a rebre un tracte diferent per part de l'empresa, que intenta que no s'incorpori a la militància de la UGT de Catalunya. Com a conseqüència de la seva negativa, comença a ser objecte d'assetjament laboral, com a càstig per ser delegat del nostre sindicat.

Aquest assetjament arriba al seu punt àlgid quan el passat 7 de gener, sense més explicació, se li comunica que s'ha d'incorporar al departament d'oportunitats. El delegat en qüestió no ha vist, en tots els anys que porta a l'empresa, que cap dels seus companys hagi estat traslladat a oportunitats, ni tan sols temporalment. Després de 16 anys a la secció de camiseria amb unes vendes equilibrades, el delegat de la UGT es veu obligat a canviar de departament amb la clara intenció per part de l'empresa de ocasionar-li prejucidi professional, personal i econòmic, ja que la valoració professional que té en la empresa el departament d'oportunitats és inferior i, en conseqüència, les comissions per venda que perceben els seus treballadors també ho són.

La UGT de Catalunya ha denunciat els fets davant la Inspecció de Treball amb la finalitat que procedeixi a realitzar les accions oportunes per tal que l'empresa torni al delegat de la UGT i membre del comitè d'empresa al seu anterior lloc de treball, on ha desenvolupat la seva activitat professional durant tots els anys que porta per a El Corte Inglés.

Així mateix, el nostre sindicat vol que es tingui en compte que El Corte Inglés de Plaça Catalunya ja té aixecada una acta d'infracció greu, amb multa de 25.000 euros, pels mateixos fets de discriminació sindical amb una delegada de la UGT que va ser traslladada de Territorio Vaquero a Oportunitats, donant-se també la circumstància que també era exdelegada de Fetico i que es va incorporar al nostre sindicat en l'any 2006.

La clara actitud d'El Corte Inglés contra els delegats de la UGT de Catalunya té, entre altres, tres objectius principals:

  • Limitar l'activitat sindical: en aquest centre de treball, l'activitat sindical desenvolupada per la UGT de Catalunya durant el darrer any han impedit que l'empresa, amb el beneplàcit dels seus sindicats, no hagin pogut desenvolupar polítiques agressives perjudicials per als treballadors.
  • Limitar la llibertat d'afiliació: Aquests fets són coneguts pel conjunt dels treballadors i les treballadores i els sindicats de l'empresa intenten atemorir els seus companys i companyes avisant-lis de l'amenaça que suposa afiliar-se a la UGT de Catalunya.
  • Condicionar l'autoestima personal: es pretén limitar la confiança en el treball sindical i professional que l'afectat realitza, tot això de forma orquestrada i amb comportaments d'aïllament personal i professional.

24.10.07

LA INSPECCIÓN DE TRABAJO LEVANTA ACTA DE INFRACCIÓN AL CORTE INGLES DE DIAGONAL

Post in ECI DIAGONAL at 19:37 : Lectures¸ (1112)

Con fecha 16 de octubre de 2007 la Inspección de Trabajo a dado la razón nuevamente a UGT. Esta vez el origen es consecuencia de sendas denuncias interpuestas por dos delegados del centro de diagonal contra la empresa, por obligar a éstos a volver a las 22:00 (despues de realizar su jornada) a realizar inventario el día 28 de febrero de 2007.

La Inspectora actuante hace constar en su requerimiento: "sin embargo no es menos cierto que ni el artículo 33 del Convenio, ni Sentencias Judiciales, aluden a la no aplicación del descanso entre jornadas de carácter general de 12 horas en estos supuesto de preparación de rebajas e inventarios, no existiendo clásula alguna en Convenio que excepcione la aplicación del artículo 34.3 TRET.

Por ello es claro que en la preparación de inventario del dia 28 de febrero de 2007, se vulneró el descanso entre jornadas de ambos trabajadores, los cuales, terminaron dicha preparación pasadas las 12 de la noche, debiendo reincorporarse nuevamente a su turno de mañana a las 9:00h. En base a ello se ha elevado la correspondiente acta de infracción por vulneración de descansos"

Siguiendo el criterio de la Inspección de Trabajo si no se respeta el descanso entre jornadas de 12 horas, la empresa no DEBE OBLIGAR a ningún trabajador/a (que le correponda ese día turno de mañana) a volver a las 22:00 horas a preparar rebajas o inventario. por lo que de realizarse es de caracter exclusivamente VOLUNTARIO.

Nuevamente, El Corte Ingles SA a infringido la normativa laboral y por ello la Inpección de Trabajo procede a levantar acta de infracción


27.06.07

La UGT denuncia de nou El Corte Inglés per no reconèixer la secció sindical del centre de diagonal

Post in ECI DIAGONAL at 09:43 : Lectures¸ (826)

L'empresa atempta una altra vegada contra la llibertat sindical i ignora les ordres de la Inspecció de Treball, que ja l'ha obligat en dues ocasions a lliurar documentació a la Secció Sindical

La UGT de Catalunya ha presentat avui la tercera denúncia davant de la Inspecció de Treball contra l'empresa El Corte Inglés i el cap de Personal del centre de Diagonal, Sr. Herrero, per no reconèixer la nostra Secció Sindical i vulnerar el seu dret a la informació.

Els representants de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal es van personar ahir, 25 de juny, al despatx del cap de Personal per lliurar l'escrit on se sol·licitava informació sobre les vacances anuals, els quadres horaris, les hores extraordinàries per inventari i els cursos de formació de la plantilla. El cap de Personal no va acceptar l'escrit, ni tan sols justificar la recepció del mateix, argumentant que no reconeix la Secció Sindical, només els delegats sindicals. A continuació, va fer fora del despatx els representants de la Secció Sindical.

El cap de Personal del centre de Diagonal, Sr. Herrero, torna d'aquesta manera per tercera vegada a vulnerar el dret a la informació de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya. I torna, per tercera vegada, a ignorar la Inspecció de Treball, que ja el va obligar a lliurar la informació sol·licitada en les dues ocasions anteriors. A més, El Corte Inglés, en no voler recòneixer la Secció Sindical de la UGT de Catalunya, està atemptant contra la llibertat sindical i contra l'ordenament jurídic, que estableix que els treballadors i les treballadores d'un centre de treball afiliats a un mateix sindicat poden crear una Secció Sindical, amb personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar.

De nou queda palès quin és el marc de negociacions que vol la Direcció de Recursos Humans d'El Corte Inglés.

(Segueix)

01.06.07

Nou requeriment de la inspecció de treball a El Corte Inglés

Post in ECI DIAGONAL at 21:00 : Lectures¸ (779)

La Inspecció de Treball dóna 15 dies a El Corte Inglés perquè lliuri a la Secció Sindical de la UGT la informació sol·licitada

En la reunió mantinguda avui entre la Inspecció de Treball, els representants d'El Corte Inglés i els responsables de la Federació de Comerç de la UGT de Catalunya, la Inspecció de Treball ha requerit a l'empresa que, en un termini de 15 dies, complementi la informació sol·licitada per la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) i a la qual té dret segons la Llei Orgànica de Llibertat Sindical.

Així mateix, la Inspecció de Treball ha comunicat a la secció sindical d'aquest centre que, si en el termini previst no li ha estat lliurada aquesta documentació, ho notifiqui immediatament.

Un cop més, la Inspecció de Treball ha pogut comprovar la discriminació sindical a què es veuen sotmesos els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya en els centres d'El Corte Inglés.

Aquest nou requeriment per part de la Inspecció de Treball se suma als nombrosos requeriment i sancions que ha rebut El Corte Inglés per l'incompliment dels drets dels treballadors i treballadores i dels seus representants en el centres.


27.04.07

La UGT de diagonal denuncia a El Corte Ingles per no facilitar un local a la secció sindical, tal com marca la llei

Post in ECI DIAGONAL at 19:03 : Lectures¸ (782)

Sentències anteriors consideren que no oferir un local propi i adequat és lesionar el dret de llibertat sindical

La secció sindical de la UGT al centre de Diagonal d'El Corte Inglés ha denunciat avui davant de la Inspecció de Treball que no disposa d'un local adequat i propi ni de material per al desenvolupament de la seva tasca a l'empresa, tal i com disposa l'article 8.2 de la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS).

El nostre sindicat ha denunciat que fins ara només ha existit una sala, la del Comitè d'Empresa, que és de la que ha hagut de diposar la nostra secció sindical, únicament un dia a la setmana. A més, aquest local no és apropiat per desenvolupar l'activitat de la secció sindical, ja que no està adequadament equipat (el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries va sentenciar el 26 de juny de 1989 que els locals de les seccions sindicals han d'estar convenientment equipats). Segons considera la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Les Palmes del 19 de juny del 2001, quan es dificulta l'ús d'un local propi i adequat per part d'una secció sindical, s'està lesionant el dret de llibertat sindical.

La UGT ha hagut de denunciar aquesta situació a l'Inspecció de Treball després que l'empresa s'hagi negat reiteradament a facilitar un local a la secció sindical, argumentant que amb la sala del Comitè d'Empresa és suficient i que no disposa de més espai. Tanmateix, aquesta sala no es pot considerar local de la secció sindical, ja que El Corte Inglés l'utilitza per a activitats pròpies de l'empresa (cursos de formació, extraccions de sang, vestuaris...).

A més, és una pràctica habitual de l'empresa, des del procés electoral de novembre de l'any passat, vulnerar el dret de llibertat sindical d'aquesta secció sindical. Un exemple és la denúncia presentada per la UGT el dia 20 de març de 2007 danvat de la Inspecció de Treball per vulneració d'informació.


18.04.07

REUNION PREVIA AL COMITE DE EMPRESA DE ECI DIAGONAL

Post in ECI DIAGONAL at 07:48 : Lectures¸ (890)

El dia 17 de abril se celebro reunion para confeccionar el orden del dia a tratar en el Comite de Empresa del dia 25 de abril de 2007 (centro de diagonal). En dicha reunion se presentaron los siguientes puntos:

FASGA

- Uniformidad

- LLaves Vestuario

-Aclaracion Ley Conciliacion Vida Familiar sobre reduccion de jornada por guarda legal

FETICO

- Uniformidad

- Cuestionarios de la empresa

CCOO

- Comite de Seguridad y Salud

- Informacion de la empresa al Comite

- Horas extraordinarias

- Copias basicas

- Categorias profesionales

- Balance e inventarios

- Sala de Comite

UGT, como veis no presenta ningun punto. Dicho proceder es consecuencia de la "manipulacion" del Secretario (fasga) en la confeccion del acta, que no expresa lo que UGT dice que conste en acta, tan solo se limitan a hacer un resumen o extracto de lo dicho por nosotros. Creemos que esta actitud limita la capacidad de expresion de UGT en el Comite de Empresa, por lo que aportar puntos para que luego se ponga lo que unos quieren (fasga) y no lo dicho por nosostros, que aportamos el punto, deja sin sentido aportarlos. Es por eso, que hemos obtado por otras vias para defender los derechos de los trabajadores/as de este centro.