30.09.07

La inspecció de Treball obliga els centres Corte Ingles i Hipercor de Cornellà a disposar de local adecuat per la Secció Sindical.

Post in otros centros at 09:14 : Lectures¸ (784)

La Inspecció de Treball de Barcelona torna a donar la raó a la secció sindical de la UGT de Cornellà a El Corte Inglés en detectar, de nou, un cas clar de vulneració de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) y que l'empresa vulnera la llibertat sindical, tal i com ha denunciat reiteradament aquesta Secció Sindical.

Tal i com va denunciar la Secció Sindical, els centres comercials El Corte Inglés i Hipercor de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) no disposen d'un local adequat i propi per al desenvolupament de les seves activitats a l'empresa, així tampoc diposa del material adequat per a tal finalitat. Fins al moment, i tal i com ha ratificat en la seva declaració davant la Inspecció de Treball la direcció de l'empresa, només existeix una sala del comitè d'empresa i l'ús d'aquesta dependència es distribueix segons els dies de la setmana entre el comitè d'empresa i algunes seccions sindicals (al ser una sala única tant per l'empresa Hipercor, S.A. com per a El Corte Inglés, S.A., la sala s'ha de repartir entre dos comitès d'empresa i diverses seccions sindicals).

Segons l'acta de la Inspecció de Treball, la direcció no ha aportat cap justificació raonable i ratifica que el local no és apropiat i no està condicionat, ni com a salà de comitè d'empresa ni com a sales per a les seccions sindicals. A més, segons afegeix l'acta, "segons la jurisdicció establerta, el local hauria d'estar convenientment equipat".

La Inspecció de Treball conclou que s'incompleix l'article 28 de la Constitució dels articles 8 a 10 de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical ja que l'ús de la sala només un o dos dies no ofereix les condicions previstes en la norma. L'Inspector dictamina que "l'empresa, sense motius justificats i de manera unilateral, provoca una lesió al dret de la llibertat sindical" i requereix a la direcció que subsani aquestes deficiències i que "habiliti abans del 31 de desembre de 2007 sales per al comitè d'empresa i per a les seccions sindicals, adequades i condicionades amb mobiliari suficient, ordinador i accés adequat a un sistema informàtic".


25.09.07

LA INSPECCION DE TRABAJO DA LA RAZÓN A LA SECCION SINDICAL UGT DIAGONAL

Post in General at 21:06 : Lectures¸ (853)

Nuevamente y una vez más la Inspección de trabajo requiere a El Corte Ingles SA que cumpla con la normativa vigente, esta vez, consiste en la negativa de la empresa de facilitar la documentación que requiere esta sección sindical.

En resolución de fecha 5 de septiembre de 2007 la Inspección de Trabajo insta a El Corte Ingles SA a que facilte la documentación requerida por esta Sección Sindical.

El Inspector actuante establece "las actas del Comité de Empresa no son de caracter informativo. Son respuestas a cuestiones planteadas por el Comité de Empresa y a criterio de quien suscribe no cubren las exigencias de información documental requeridas por el Comité de Empresa y las Secciones Sindicales."


13.09.07

La Federació de comerç de la UGT demana a la inspecció una sanció exemplaritzant a El Corte Ingles

Post in General at 08:50 : Lectures¸ (761)


corteinglesugtDesprés que el jutjat Social número 13 de Barcelona hagi declarat que el sistema de promoció professional aplicat per la direcció d'El Corte Inglés en quatre centres de treball de Barcelona discrimina a les seves treballadores i contravé dos articles de la Constitució, La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya sol·licita a la Inspecció de Treball que dicti una sanció exemplaritzant per a El Corte Inglés per discriminar les possibilitats professionals de les dones en els seus centres.

Des de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya creiem que aquest és el moment de què la Llei d'Igualtat aprovada enguany pel Congrés dels Diputats s'apliqui al 100% en el sí de les empreses i que deixi de manifest la voluntat de crear les mateixes possibilitats per a homes i dones en l'àmbit laboral. Així mateix, la recentment anunciada aprovació de la creació de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats a la Feina, depenent del Departament de Treball, mostra la sensibilitat de l'Administració per afavorir definitivament l'assumpció de la igualtat d'oportunitats en el mercat laboral a Catalunya.

Des del nostre sindicat demanem a l'Administració que prengui mesures no simbòliques per a El Corte Inglés, per la seva importància en qualitat de primera distribuidora del mercat estatal i de líder europeu dels grans magatzems, i que converteixi aquesta sentència en exemplaritzant per vulneració dels drets de promoció de les dones en els seus centres.

Encara queda un llarg camí per recórrer en la normalització del paper de les dones en el món del treball. L'exemple d'El Corte Inglés és el més significatiu. Les treballadores dels seus centres no només veuen com es vulneren les seves possibilitats de promoció sino que, mentre que aproximadament el 70% dels empleats d'El Corte Inglés a Catalunya són dones, només un 15% dels llocs de comandament de l'empresa és ocupat per dones. Això sense tenir en compte les discriminacions salarials per raó de sexe, que fan que el salari d'una treballadora d'El Corte Inglés sigui un 30% inferior que el del seu homòleg masculí.


08.09.07

EL CORTE INGLES DISCRIMINA A LAS MUJERES

Post in General at 11:34 : Lectures¸ (867)

Según Sentencia del Juzgado de lo social número 13 de Barcelona (336/2007) se condena al Corte Ingles SA por "discriminación indrecta en el sistema de promoción profesional por razón del género en los centros de la empresa sitos c/ Bolivia, Avda. Diagonal, Montornes y Plaça de Catalunya y en consecuencia debemos declarar y declaramos que el sistema de promoción profesional seguido por la empresa, en los cuatro centros a que se refieren las demandas, incurre en Discriminación Indirecta por razón de Género y contraviene los artículos 14 y 35.1 de la Constitución y en consecuencia condenamos a la empresa EL CORTE INGLES SA, a estar y pasar por esta declaración"

Así mismo, se dispone de 5 días para que las partes si lo estiman oportuno presenten recurso de Suplicación ante la Sala de lo Social del TSJC.