20.10.08

el corte ingles se "alia" con la crisis económica

Post in General at 11:32 : Lectures¸ (889)

Por su interes reproducimos la noticia publicada en los medios de comunicación el pasado día 18 de octubre de 2008 (períodico Público A.M.V):

SIN CONCILIAR POR CULPA DE LA CRISIS

El centro Hipercor de Girona, del grupo El Corte Ingles, ha denegado a una madre trabajadora la concesión de un horario de lunes a viernes para cuidar a su hijo, alegando "la crisis económica que vive el país", según denuncio ayer el sindicato UGT. Esta es la razón que dio el RESPONSABLE DE PERSONAL DEL GRUPO EL CORTE INGLES EN CATALUNYA cuando este sindicato solicitó una explicación ante la denegación de la solicitud de la trabajadora.

Oscar López, representante del sindicato, explicó a este diario que este mismo año este derecho fue denegado a otros dos trabajadores cuyo caso resolvió favorablemente la justicia. En esta ocasión tambien se ha presentado la correspondiente denuncia.

El mismo centro gerundense fue noticia el pasado mes de mayo por sancionar a una empleada que llevaba los pendientes demasiado largos"

Dicha actitud no es aislada ya que es constante cuando una trabajadora solicita la reducción de jornada por guarda legal, existen casos en casi todos los centros de la organización.


20.10.08

Hipercor Girona nega a una treballadora la reducció de jornada "per la crisi econòmica"

Post in General at 08:36 : Lectures¸ (683)

L'estat general d'opinió està sent utilitzat en alguns casos per a autèntics abusos empresarials

La UGT de Catalunya vol denunciar que Hipercor Girona, empresa del grup El Corte Inglés, ha denegat a una mare treballadora la concessió d'un horari de dilluns a divendres per tenir cura del seu fill, tot al·legant "la crisi econòmica que viu el país". Aquesta és la raó que va donar el màxim responsable de Personal del grup El Corte Inglés a Catalunya quan el nostre sindicat va demanar una explicació.

Des de la UGT de Catalunya considerem intolerable i vergonyós que una empresa del grup El Corte Inglés utilitzi aquest argument per negar-li a una treballadora el seu dret a la reducció de jornada per maternitat.

L'estat general d'opinió respecte a la crisi no es pot aprofitar per a autèntics abusos empresarials. Els sindicats estem intentant col·laborar amb responsabilitat i coherència en la superació de l'actual situació econòmica; per tant, exigim a les empreses, en aquest cas El Corte Inglés, la mateixa responsabilitat i coherència, i que no utilitzi el context de crisi per limitar els drets dels treballadors i les treballadores, i un d'ells és el dret a la conciliació de la vida laboral i personal.

<<<Otra muestra mas de su "compromiso" con el cumplimiento del Plan de Igualdad..........>>>


10.10.08

Opencor (grupo EL CORTE INGLES) rectifica arran de la denúncia de la UGT de Lleida pels controls "humiliants" a treballadors

Post in General at 12:44 : Lectures¸ (773)

La UGT de les Terres de Lleida ha aconseguit que la direcció a nivell de l’Estat espanyol de la cadena de supermercats Opencor, pertanyent al grup El Corte Inglés, rectifiqui i es desdigui de la obligació que havia imposat recentment als seus treballadors/res d’entrar i sortir del centre de treball amb les pertenences personals en bosses de plàstic transparents per poder controlar en tot el moment el que duien.

La UGT de les Terres de Lleida va denunciar públicament aquest cas el passat dimarts coincidint amb la Jornada Mundial pel Treball Digne.

Segons van denunciar treballadors/res a la UGT, la mesura va entrar en aplicació el passat dissabte i l’empresa va al.legar que volia combatre així el augment detectat de robatoris als supermercats de la cadena.

La Secretària General de la UGT de les Terres de Lleida, Rosa Palau, agraeix avui a la direcció d’Opencor que hagi rectificat ja que UGT entén que aquesta obligació era indigna i humiliant per als treballadors/res.

Així mateix, Palau va denunciar que aquesta mesura atemptava contra la intimitat de les persones, i va assenyalar que hi ha altres maneres de fer controls com per exemple bandes magnètiques a l’interior de les botigues.

Per tant, els treballadors/res d’Opencor a tot Espanya podran novament tornar a entrar i sortir de les botigues amb les seves bosses personals.

02.10.08

EL CORTE INGLES, REINCIDENTE!!!

Post in General at 18:41 : Lectures¸ (781)

Després d’haver estat sancionat amb una acta d’infracció greu, el centre de Plaça Catalunya torna a emprar indegudament el local annex com a magatzem

La direcció d’El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona) continua utilitzant una part de la planta baixa del local annex al centre (carrer Fontanella, 9) com a magatzem de productes de perfumeria. Així ho constata la visita realitzada per la Inspecció de Treball el passat 15 de setembre en aquest centre de treball, després que aquest ja fos sancionat amb una acta d’infracció greu per l’ús indegut d’aquest local que, entre altres, suposà una multa de 120.000 euros per posar en risc la salut dels treballadors del centre.

Ara, El Corte Inglés torna a incomplir la llei. La Inspecció de Treball ha pogut determinar en la seva visita que els requeriments als quals obligà en la seva anterior sanció no han estat arranjats.

Examinada la documentació aportada, la Inspecció de Treball torna al mateix punt de partida. En primer lloc, que el local que El Corte Inglés destina com a dipòsit provisional de mercaderies es troba actualment en ús per a l’emmagatzemament de productes de perfumeria sense que hagi estat tramitada la corresponent llicència municipal d’apertura i, per tant, sense la revisió tècnica pertinent. D’altra banda, la Inspecció constata que la direcció de l’empresa continua sense facilitar als delegats de prevenció la documentació en matèria preventiva, dificultant així l’exercici de les seves funcions. Cal recordar que El Corte Inglés ja té requeriments anteriors perquè lliuri la documentació als delegats de prevenció.

La Inspecció de Treball ha tornat a sancionar amb una acta d’infracció greu aquests fets. Des de la UGT de Catalunya exigim que El Corte Inglés compleixi cadascuna de les normes legals establertes, i amb especial atenció aquelles relacionades amb la seguretat i la salut en els centres de treball. En aquests centres hi ha milers i milers de persones, no només treballadores i treballadors, sinó també clients.

La UGT de Catalunya seguirà reivindicant i exigint el compliment del a Legislació en tot moment i denunciarà aquelles situacions il·legals que l’empresa no vulgui solucionar.