25.02.11

EL CORTE INGLÉS, OBLIGAT A READMETRE UN CANDIDAT DE LA UGT ACOMIADAT DURANT LES ELECCIONS SINDICALS

Post in General at 18:10 : Lectures¸ (490)

Aquesta sentència històrica és una advertència dirigida a aturar la vulneració de drets que es produeixen a l'empresa durant els processos electorals

El 21 d'octubre de 2010, durant les eleccions sindicals a Hipercor Cornellà, la direcció del centre va acomiadar un dels seus treballadors, afiliat a la UGT de Catalunya i que havia decidit formar part de la candidatura del sindicat. A través del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, el treballador va denunciar aquest acomiadament per vulnerció del dret de llibertat sindical.

Ara, el Jutjat Social nº20 de Barcelona ha dictat sentència i reconeix que l'acomiadament va ser nul, alhora que ordena la readmissió immediata del treballador i estableix una indemnització de 5.700 euros per danys morals (que l'empresa ja havia satisfet com a acomiadament improcedent).

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de CAtalunya entèn que aquesta sentència representa molt més que una readmissió i una sanció econòmica. Considera que és una advertència dirigida a aturar la vulneració de drets que es produeixen en els processos electors de l'empresa El Corte Inglés. Actuacions despòtiques i arcaiques, efectuades en aquest cas per la direcció de l'Hipercor de Cornellà, que suposen una continuació de les pràctiques que aplicaven els antics responsables de l'empresa i que, des de la UGT de Catalunya, considerem del tot retrògrades.

Per aquesta raó, la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya espera que la nova estructura jeràrquica d'El Corte Ingles, nomenada recentment, garanteixi que en un futur no es produeixin de nou aquests fets i adquireixi el compromís de mantenir un marc de relacions laboral que tuteli la llibertat sindical i el dret dels treballadors de millorar les seves condicions de treball.