20.02.08

LA INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA EL CORTE INGLÉS DE DIAGONAL PER TRES FALTES GREUS QUE posaven en perill LA SEGURETAT DELS TREBALLADORS

Post in ECI DIAGONAL at 21:35 : Lectures¸ (1138)


L'autoritat laboral constata manca de senyalització i manipulació de dispositius contraincendis, emmagatzematge inadequat de mercaderies, i obstaculització de passadissos i vies de circulació


La Inspecció de Treball ha interposat tres faltes greus a El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) després de visitar el centre i efectuar diverses comprovacions en matèria de seguretat i salut laboral

En primer lloc, la Inspecció constata la manca de senyalització i l'obstaculització de lliure accés i manipulació de dispositius de lluita contraincendis. La infracció, que es troba tipificada com a greu en la legislació, consisteix en l'incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball, ocasionant un risc greu per a la seguretat dels treballadors i les treballadores.

En segon lloc, la Inspecció de Treball determina que la direcció d'El Corte Inglés de Diagonal comet una infracció greu per l'emmagatzematge inadequat de mercaderies, amb risc de caiguda d'objectes sobre els treballadors i les treballadores, així com per manca d'espai insuficient en l'interior dels "petits magatzems" (dipòsits provisionals de mercaderires de posterior venda).

En tercer lloc, la Inspecció de Treball considera que l'empresa incorre en una infracció en obstaculitzar els passadissos i les vies de circulació, deixant un ample de passadís inferior a un metre.

Des de la UGT de Catalunya considerem que són necessàries tres actuacions immediates:

  1. Convocatòria urgent del Comitè de prevenció, seguretat i salut del centre per prendre les mesures necessàries quant a les infraccions constatades per la Inspecció de Treball, així com realitzar les actuacions necessàries per a la seva solució immediata.
  2. Exigir a l'empresa que, de manera immediata, s'activin els serveis perifèrics de prevenció de seguretat i salut per constatar si les infraccions detectades al centre de Diagonal es donen també a d'altres centres d'El Corte Inglés, i prendre les mesures necessàries per a la seva correcció, si fos necessari.
  3. Que l'empresa lliuri una còpia física als representants sindicals (membres del Comitè de prevenció, seguretat i salut, i delegats sindicals) de la documentació relativa a:
    • Composició de l'organigrama i sistema organitzatiu de prevenció, seguretat i salut a l'empresa.
    • Mapa de riscos de cada centre de treball.
    • Avaluació de riscos de cada lloc de feina.
    • Avaluació de riscos psicosocials.
    • Informació sobre treballadors i treballadores subcontractats i ETT.
    • Pla d'emergències.
    • Cursos realitzats per l'empresa en matèria de prevenció.
    • Planificació de cursos de prevenció per a l'any 2008.
    • Estadística d'accidents i incidents.
    • Equips de protecció personal.
    • Protocol d'actuació per al control i assistència de ferits i malalts.
    • Tota la informació que sigui precisa per a un responsable i eficaç funcionament del Comitè de prevenció, seguretat i salut, i dels delegats sindicals.

.