03.11.08

UGT PIDE QUE NO SE CONCEDA LA AUTORIZACIÓN ADMINISTRATIVA PARA AMPLIAR EL CORTE INGLES DE DIAGONAL SI NO CUMPLE LA NORMATIVA LABORAL VIGENTE

Post in ECI DIAGONAL at 08:44 : Lectures¸ (707)

Cada cop que una empresa pretén ampliar o implantar un centre comercial es produeixen una sèrie de controvèrsies d’àmplia repercussió social, sovint relacionades amb el model de comerç. Per a la instal·lació o ampliació d’un centre comercial se celebren moltes reunions en les quals es realitzen diferents propostes, es vigila el compliment de la legislació comercial, se sol·liciten els permissos precisos, tràmits, permutes, etc.

Des de la UGT de Catalunya considerem que, en el moment de concedir els permissos, les Administracions obliden un tràmit que hauria de ser obligatori i indispensable: el compliment de les lleis laborals. Si la instal·lació o l’ampliació d’un centre comercial pretén ser un bé per a tota la societat, creiem que també cal que qui l’ofereixi compleixi amb totes les lleis socials que existeixen.

En aquests moments, El Corte Inglés no està complint la normativa laboral en aspectes de suma importància per a la societat en general i per als treballadors en particular. Incompliments que, en nombroses ocasions, han comportat sancions per part de les autoritats competents.

Actualment, entre altres, existeixen requeriments de la Inspecció de Treball de Barcelona per:

  • Manca d’entrega de documentació als representants de les organitzacions sindicals.
  • Incompliment de les 12 hores de descans entre jornades.
  • Manca de lloc adequat per a les treballadores embarassades.
  • Incompliment del Conveni Col·lectiu en matèria de vacances.
  • Incompliment de l’Estatut dels Treballadors en matèria de vacances.
  • Incompliment dels acords signats.
  • Incompliment de les normatives de seguretat, salut i higiene en les caixes del Supermercat.
  • Incompliment de les normatives de seguretat i salut.
  • Incompliment del lliurament de documentació als delegats de prevenció.

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya exigeix a les Adminisracions que les autoritzacions d’ampliació o implantació de centres comercials requereixin també el compliment de la legislació vigent en cada moment per part del sol·licitant. Com a sindicat, no ens sembla de rebut que la pròpia administració concedeixi autoritzacions a empreses que incompleixen la legislació que marca la pròpia administració, en aquest cas l’Administració Laboral, i més si tenim en compte el sistemàtic incompliment dels requeriments que se’n realitzen.

Des del punt de vista de la UGT de Catalunya, l’Administració està per vigilar i obligar el compliment de totes les lleis de forma coordinada, no només les específiques que afectan a cada departament per separat. Per aquesta raó, demanem que l’Administració no aprovi la sol·licitud d’ampliació del centre El Corte Inglés de Diagonal de Barcelona si l’empresa El Corte Inglés no compleix amb la normativa laboral vigent.