29.05.08

Devolución 400 Euros

Post in General at 04:53 : Lectures¸ (1671)

Asalariados y pensionistas

Para asalariados y pensionistas se aplicará un descuento de 200 Euros en la retención de las nóminas o pensiones del mes de julio.

Por ejemplo, un empleado que cobre 1.500 euros brutos mensuales y al que Hacienda le retiene 300 euros (por tanto cobra 1.200 euros netos), en julio solamente le retendrán 100 Euros (los 300 habituales menos el descuento de 200) por lo que ese mes se ganará netos 1400 euros.

El resto hasta los 400 euros se le irán descontando prorateados en las siguientes nóminas hasta final de año, a razón de 33,33 Euros al mes (o 28,50 Euros en caso de tener 14 pagas). Recordar que en nuesto caso, será por 16 pagas.

En cualquier caso, la deducción tendrá como límite la cuota del IRPF que tenga cada contribuyente. Por ejemplo, alguien que gane 12.000 euros al año solamente tendrá una rebaja de 350 euros ya que no paga más impuestos. El resto, hasta llegar a los 400 euros, lo podrá deducir en la cuota del IRPF cuando haga la declaración de la renta del año 2009, pero sólo si le sale a pagar al menos 400 euros.

Autónomos

En el caso de los autónomos que realicen el pago fraccionado del IRPF se podrán deducir los primeros 200 euros en el mes de julio, otros 100 en octubre y los 100 restantes en diciembre.

Para los demás casos se aplicarán la deducción cuando presenten la declaración del IRPF.


28.05.08

HIPER GIRONA SANCIONA CON 16 DÍAS DE EMPLEO Y SUELDO A UNA TRABAJADORA POR LLEVAR PENDIENTES LARGOS

Post in General at 19:18 : Lectures¸ (732)


/blog/seccion_sindical_ugt_el_corte_ingles_diagonal/archives/2008/05/elcortingles.gifLa UGT de Catalunya considera que aquest episodi és un abús d'autoritat i un boicoteig al Pla d'Igualtat signat fa pocs dies

La direcció d'Hipercor Girona ha imposat a una treballadora, cambrera de la cafeteria, una sanció per falta molt greu de 16 dies de suspensió de feina i sou per portar, segons l'empresa, unes arracades massa llargues.

Segons la carta que el cap de Personal li va fer arribar dilluns passat a la treballadora, "En el día de hoy usted se ha presentado a trabajar llevando un par de pendientes colgantes compuestos de múltiples piezas, de color negro y de gran tamaño (aproximadamente 7 u 8 centímetros, incorporándose a su puesto de trabajo en el Departamento de Cafetería uniformada y con los pendientes puestos". A l'escrit, la direcció considera que la treballadora ha fet "un grave quebrantamiento" de la normativa de manipulació d'aliments i d'atenció al client establertes per l'empresa.

Des de la UGT de Catalunya considerem que es tracta d'una sanció del tot desproporcionada, si tenim en compta que s'ha considerat una falta molt greu, equiparant-la a treballar en estat ebri o sota els efectes de drogues, a exercir maltractaments de paraula o d'obra, o a provocar desperfectes al lloc de feina.

A més, des de la UGT de Catalunya considerem que es tracta d'un abús d'autoritat de la direcció, tenint en compte que:

  • Les raons que al·lega l'empresa són totalment inexistents i incerts, ja que les arracades no són cap motiu de perjudici higiènico-sanitari.
  • Els complements que estan prohibits són aquells susceptibles de provocar en qualsevol moment una situació de risc per als productes o clients.
  • L'empresa pretèn, amb la seva actitud, atemptar contra la llibertat d'imatge de la treballadora.
  • No existeix desobediència de la treballadora, sinó ingerència d'un comandament en la seva imatge personal.

Tanmateix, la UGT de Catalunya considera que l'empresa Hipercor està boicotejant el Pla d'Igualtat signat la setmana passada per El Corte Inglés. Demostracions d'altres èpoques i actuacions d'aquest tipus no fan més que demostrar actituds masclistes i sexistes, així com de manca de sensibilitat de personatges autoritaris que basen les seves decisions en motius personals i no professionals.

Davant d'aquest episodi, la UGT de Catalunya exigeix:

  • La retirada de la sanció a la treballadora.
  • Que l'empresa abandoni la seva actitud d'intromissió en la llibertat d'imatge de les persones.
  • El compliment de les normes higiènico-sanitàries en tota la seva extensió.

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Hipercor impugnarà la sanció davant de la Autoritat laboral competent


26.05.08

Nou requeriment de la inspecció de treball a El Corte Inglés

Post in inspecciones at 21:58 : Lectures¸ (885)


/blog/seccion_sindical_ugt_el_corte_ingles_diagonal/archives/2008/05/elcortingles.gifRequereix a la direcció del centre de Plaça Catalunya que lliuri al delegat de la UGT de Catalunya diverses informacions

Com a resposta a la denúncia presentada pel delegat sindical de la UGT de Catalunya al centre El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona), la Inspecció de Treball ha requerit l’empresa que garanteixi la disposició de la informació i la documentació prevista a l’article 10.3 de la Llei 11/1985 de 2 d’agost de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical al delegat sindical de la UGT al centre, en concret:

· Sense perjudici dels acords que puguin assolir-se en relació amb les formes, procediments i protocols d’actuació en relació amb la informació i documentació corresponents a la representació legal dels treballadors, es garantirà la informació i lliurament de les còpies bàsiques dels contractes de treball i les seves modificacions.

· Justificants de pagament de la Seguretat Social.

· Calendaris laborals i enregistrament de jornades dels treballadors.

· Informació de les sancions imposades per faltes molt greus