UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

21 Mar, 2009

Un jutjat reconeix el dret de disposar de vacances a l'any següent d'una incapacitat temporal

El titular del Jutjat social nombre 3 de Pamplona reconeix en una sentència el dret a gaudir les vacances a un treballador que en l'any precedent no les va poder disposar per trobar-se en situació d'incapacitat temporal.

És la primera sentència Navarresa que reconeix aquest dret i que ha aplicat els criteris de la recent sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees del 20 de gener de 2009.

 (Segueix)
2951 lectures

23 Jul, 2008

LA JUSTICIA RECONEIX LA JUBILACIÓ PARCIAL D'UN FUNCIONARI

Un jutjat reconeix a un funcionari de la Diputació de Córdoba el seu dret a la jubilació parcial

Destaca que la seva petició reuneix els requisits establerts en l'EBEP i en el Règim de la Seguretat Social


El Jutjat del Contenciós - Administratiu número 4 de Còrdova en la seva setència 120/2008 de 24 de març de 2008, ha reconegut a un funcionari de la Diputació Provincial de Córdoba el seu dret a acollir-se a la jubilació parcial, després que el treballador veiés denegada la seva sol·licitud i recorregués a aquest òrgan judicial.

En la sentència aquest tribunal assenyala que el demandant té de dret a la jubilació parcial sol·licitada, "amb tots els efectes que d'aquest reconeixement es derivin en dret, havent d'haver-hi l'administració demandada i passar per aquesta resolució i disposar el necessari per a l'efectivitat de l'acordat".

El treballador va interposar el novembre de 2007 un recurs contenciós- administratiu contra una resolució de la Diputació Provincial de Còrdova per la qual se li denegava la seva sol·licitud de jubilació parcial. El recurrent manifestava en el seu escrit que reunia tots els requisits establerts a l'article 67 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), relatiu a la jubilació parcial per als empleats públics.

En els fonaments de dret de la resolució judicial se subratlla que l'EBEP introdueix amb caràcter general la jubilació parcial com a nova modalitat de jubilació de l'empleat públic i ho fa "sense establir la necessitat d'un desenvolupament reglamentari per a la seva efectivitat, exigint únicament la sol·licitud de l'interessat i que aquest reuneixi els requisits i condicions establerts en el Règim de Seguretat Social que li sigui aplicable."

Igualment, el Jutjat del Contenciós - Administratiu destaca que, una vegada que l'Estatut de l'Empleat Públic ha entrat en vigor, "resulta d'aplicació total i immediata" i que la sol·licitud de jubilació parcial de l'interessat reunia els requisits i condicions establerts en el Règim de la Seguretat Social que li és aplicable.

"I resulta obvi", destaca la resolució judicial, "que l'obligatorietat i vigència de l'esmentada norma no poden ser alterades o modificada per una instrucció (en concret la instrucció de 5-6-07 de la Secretaria General d'Administració Pública per a l'aplicació de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic), els criteris del qual despleguen els seus efectes en l'esfera interna de l'Administració Pública, sense que constitueixin norma reglamentària ni vinculi als òrgans jurisdiccionals, no estant a més, pel que sembla, publicada a cap butlletí oficial".

"En suma", assegura la sentència del tribunal, "l'obligatorietat de la norma, no condicionada a cap desenvolupament reglamentari - sense perjudici del qual puguin dictar-se posteriorment les oportunes normes de desenvolupament -, ha de ser complerta per l'Administració, que ha de disposar el necessari per al reconeixement i efectivitat del dret del recurrent a la jubilació parcial que té sol·licitada, la qual cosa comporta la necessitat d'estimar el recurs presentat".

 (Segueix)
1800 lectures