UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

10 Jul, 2007

La Generalitat i l'Agència de Salut Pública de Barcelona presenten el primer protocol per fer front a la lipoatròfia semicircular.ACTUALITZAT 16.07.07

Els departaments de Treball i Salut, junt amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han presentat el primer protocol d'actuació per fer front a la lipoatròafia semicircular. Aquest protocol ha de servir per a què tant els metges del treball i els tècnics de les mútues i els serveis de prevenció propis o aliens de les empreses sàpiguen com actuar en cas de detectar aquesta malaltia entre els seus treballadors.

El protocol també conté indicacions per evitar els factors de risc que es vinculen a l'aparició de la lipoatròfia semicircular. Aquesta és una lesió reversible i lleu, que consisteix en una atròfia visible i/o palpable del teixit adipós, que normalment ocasiona una pèrdua de continuïtat de la pell –per enfonsament d'extensió reduida-.

Normalment la lipoatròfia apareix a zones com la cuixa, i ocasionalment també l'avantbraç, els malucs o l'abdomen. La lipoatròfia semicircular es dóna majoritàriament entre les dones amb un percentage del 87,18% dels casos comunicats.

 (Segueix)
2497 lectures

21 Jun, 2007

Que és el síndrome de la Lipoatròfia Semicircular (LS) relacionat amb els edificis? DOSSIER ACTUALITZAT

DOSSIER

Aquest Dossier l'actualitzarem de forma periòdica per a què pugueu dispossar de la màxima informació possible de la Lipoatròfia Semicircular (LS) amb reculls de premsa, documents i enllaços (actualitzat 04.06.07)

Aquesta malaltia no és greu i és fàcilment reversible simplement suprimint les seves causes, i es manifesta mitjançant la pèrdua de teixit adipós de les cuixes. Malgrat ser indolora, no és alguna cosa gens agradable. Aquesta malaltia provoca la atrofia de teixit fi gras subcutani adipós, principalment en la part davantera de les cuixes i ve provocada pel contacte, entre altres elements, amb determinats camps electromagnètics i per la manca d'humitat. Es tracta d'una malaltia molt rara de la qual només es té una referència llunyana: un cas semblat en unes oficines belgues fa més d'una dècada i a Catalunya en la seu central de l'edifici de la Caixa de l'Av. Diagonal (La Caixa ha confirmat que 104 dels seus treballadors la pateixen), la nova seu central de Gas Natural (on uns 150 dels seus més de 1.000 treballadors s'han vist afectats per aquesta patologia) 6.05.2007

Edifiic Pal.las de l'Ajuntament de Lleida

Foto:Hermínia Sirvent

* En aquest edifici ja s'han detectat 5 casos

El nom d'aquesta malaltia és lipoatròfia semicircular (LS) arxiu PDF i la seva causa és la síndrome de l'edifici malalt. síndrome del edificio enfermo

 (Segueix)
3846 lectures

14 Mai, 2007

VISITA REALITZADA EN EL DIA D'AVUI PER LA INSPECCIÓ DE TREBALL A L'EDIFICI DE SANT FRANCESC

L' Inspector de Treball Sr. Fernando Cortés, acompanyat amb el Cap del Servei de Riscos Laborals, el Cap de la Unitat Tècnica Riscos Laborals, el Cap U.O. de Manteniment d'Edificis, i els delegats de prevenció de la Junta de Personal, Rafael Criado i Lluelles ( UGT) i Josep Romero Arias ( UGT ) ha realitzat visita a l'Edifici Sant Francesc. Aquesta inspecció s'ha realitzat per motiu de la denúncia formulada pel delegat de prevenció, Josep Romero Arias, en data 16.04.2007 a la Inspecció Provincial de Treball de Lleida, amb número de registre d'entrada 25/5039518/07.

 (Segueix)
1137 lectures

22 Mar, 2007

DELEGATS DE PREVENCIÓ DE LA JUNTA DE PERSONAL I EL COMITÈ D'EMPRESA

El nostre sindicat va proposar per al seu nomenament per a ser Delegats de Prevenció en aquest Ajuntament per part de la Junta de Personal i el Comite d'Empresa als següents companys:

JUNTA DE PERSONAL

Rafael Criado i Lluelles

Josep Romero Arias

COMITÉ D'EMPRESA

Jesús Cienfuegos Contreras

Gerard Curco Bertral



994 lectures