Jurídic-Sindical
Xarxa sindical

4 Nov, 2007

SENTENCIA DEL JUTJAT SOCIAL 21 DE BARCELONA: TRANSPORT DELS TREBALLADORS AL PARC DE CARRETERES DE VILADECANS

Enviat per manelallue 08:30 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

QUINA VERGONYA !!!!!!..... I QUINA PENA !!!!!

El Jutjat Social 21 de Barcelona ha dictat la sentencia 416/2007 per la que condemna a la Generalitat de Catalunya a mantenir un servei de transport que des de 1972 estava establert al parc de Carreteres de Viladecans ( Departament de PTOP) per als seus treballadors i families ( fills inclosos).

La Generalitat motu propi va anul.lar de manera unilateral aquest servei sense cap explicacio, i va deixar als menors d ' edat fills dels treballadors sense el transport escolar al que tenien dret, ha de pensar se que el Parc de Carreteres de Viladecans es un centre de treball on viuen les families treballadores i on no hi ha transport public.

Des de llavors , la Generalitat a qui se li omple la boca amb les politiques de transport i de progres ha mantingut una actitut processal oposant - se a uns drets de treballadors i families que es venien gaudint des de 1972 ( NADA MAS Y NADA MENOS)

Ara una sentencia restableix aquests drets per a les families perjudicades.

Cal ara saber si la Generalitat interposara o no recurs, si fa com està fent al Tribunal Suprem ( ON PER ORDRES DE LA SRA. TURA S ’ ESTA OPOSANT A QUE 10 TREBALLADORS DEL DEPARTAMENT DE JUSTICIA SIGUIN INDEFINITS) , anirem al Tribunal Superior de Justícia, aixi que fora bo que el Sr. NADAL es pronuncies sobre si vol seguir judicialitzant o assumeix que el seu Departament ho ha fet MALAMENT, es en aquestes decissions on es veu el TALANTE de cadascu.

1694 lectures

4 Oct, 2007

LES FUNCIONARIES CATALANES DE LA GENERALITAT NO PODEN REDUIR-SE LA JORNADA PER ATENDRE UN FILL QUAN AQUEST SUPERA ELS 6 ANYS

Enviat per manelallue 23:50 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Realment cert.

El nou Estatut del Empleat Public ha servit per donar mes drets als treballadors de la funcio publica pero una interpretacio restrictiva i provinciana que avala el Sr. Puigcercos fa que quan els fills de les funcionaries arriben als 6 anys no puguin continuar amb la jornada reduida.

Particularment afecta el problema als funcionaris de presons, bombers, agents rurals i mossos d'esquadra.

Realment aquest companys no son treballadors de segona divisio, i tenen els mateixos drets que la resta de funcionaris.

Fora de Catalunya el Govern ( estatal ) ha fet una interpretació extensiva, com cal, d'aquest precepte. Aquí el Sr. Puigcercos i les seves rebaixes ens porten com gairebe sempre, als Jutjats.

Quina pena haver d'esperar una sentencia per aconseguir allo que altres ja tenen i gaudeixen.

Manel



495 lectures

4 Oct, 2007

ELS 10 INDEFINITS DE JUSTICIA PER SENTENCIA DEL TSJC HAURAN D'ESPERAR SENTENCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

La Generalitat ens ha sorpres amb una decisio que ajorna al menys un any mes la situacio de 10 treballadors i treballadores de Justicia que van guanyar els seus contractes indefinits al TSJC gracies al sindicat.

Ara la Generalitat porta el tema al Tribunal Suprem. Realment incomprensible.

No es pot entendre que es emani estabilitat en els llocs de treball i la generalitat s'entesti en no aplicar aquesta maxima a casa seva ( recordem que parlem de treballadors que porten alguns uns 15 anys amb contractes d'obra i servei)

M' agradaria que el govern ens expliques perque fa aixo, els treballadors no ho entenem, maxim quan el propi TSJC ens dona la rao.

Manel



420 lectures

2 Jun, 2007

10 TREBALLADORS DE JUSTICIA INDEFINITS PER SENTENCIA DEL TSJC QUE CONDEMNA PER FRAU EN LA CONTRACTACIO A LA GENERALITAT

En data 1-6-2007 s ha fet pUblica una Sentencia del TSJ de Catalunya a la seva Sala social , la número 3664 / 2007 per la que declara que 10 TREBALLAORS I TREBALLADORES del departament de Justicia son indefinits donada l’existència de contractaciO FRAUDULENTA.

Aquest recurs , i tot el procediment ha estat dirigit pels serveis jurídics del Sector de la Generalitat de la UGT, sense cap recolzament de cap altre sindicat i a sobre amb crItiques.

Tot va iniciar-se amb un procediment l’any 2005 que es va perdre al Jutjat 22 del Social ( despres hem guanyat més de 5 sentencies).

En aquest jutjat es discutia la manera de fer contractes de la generalitat, que entenia la UGT ( i ara el TSJ de Catlunya) que era fraudulenta en tant que la generalitat ( Depratament de Justícia i Presons) feien servir la contractacio temporal per cobrir necessitats NO TEMPORALS .

La Generalitat ho feia ( fet reconegut pel TSJ de Catalunya) aprofitant-se de Fons de la Unio Europea, es a dir , MA D OBRA TEMPORAL I SEMI GRATUITA, però VULNERANT LA LLEI.

Aquesta practica va ser iniciada pels governs de CiU i continuada i refermada pels tripartits.

Per la UGT de la Generalitat aquesta sentencia te un valor extraordinari, d’una banda 10 persones, amb families, hipoteques i problemes com tots tenim deixen de estar esclavitzats a la contractació temporal que patien fins ara, i, d’una altra banda ens referma en la nostra línia de treball juridic al servei dels treballadors en front altres opcions: pactistes-institucionals o cridaneres pero que al final no són utils als treballadors que volen que els problemes es resolguin.

AIXÍ SOM EFICAÇOS, AIXÍ DEFENSEM ELS DRETS DELS TREBALLADORS

1025 lectures

10 Feb, 2007

EL JUTJAT 12 DEL CONTENCIÓS OBLIGA LA GENERALITAT A DONAR EL PERMIS DE PATERNITAT

En l'incident numero 1 del 2005 el jutjat contencios 12 de barcelona examina la causa per la que la generalitat no ha donat encara el permis de paternitat al funcionari que va gunyar la sentencia de la paternitat.

La Generalitat va rebre una peticio en el mes de Juny de 2006 del funcionari afectat i hores d' ara encara no ha donat el permis al funcionari.

La UGT compareixera en breu al Jutjat amb la persona afectada per tal de fer saber aquesta situacó a SSª i intentar que s'acompleixi la sentencia.

Realment sap molt greu aquesta actitut de la Conselleria de Justicia que actua d'una manera incomprensible negant un dret que s'ha guanyat tant en el Jutjat Contencios com al Tribunal Supreior de Justicia de Catalunya que ha confirmat els nostres interessos.



542 lectures

2 Feb, 2007

- SENTENCIA 24/07 JUTJAT 13 SOCIAL

En aquesta sentencia es confirma que es accident de treball un accident in itinere d'una treballadora de la generalitat, es confirma igualment les sequeles que se li van provocar.

La Mutua que va impugnar la decisio del INSS ha de fer-se carrec de la prestacio.

Cal dir tambe que en relacio a aquest proces la generalitat esta demandada en un altre jutjat per no haver posat les mesures per tal que no es dones l'accident, per tant, un cop confirmat l'accident ara un altre jutge examinara si la generalitat es o no responsable i si ha d'abonar o no un recarrec en la prestacio a la treballadora.



589 lectures

13 Gen, 2007

-- SOTS DIRECTOR DE REGIM DE LA PRESO DE DONES DENUNCIAT A LA INSPECCIO DE TREBALL PER PRESUMPTAMENT VEXAR UNA FUNCIONARIA

En data 11-1-07, i amb numero de registre 963, el sots director de regim de la preso de dones ha estat denunciat per presumptament vexar una funcionaria de la preso.

Sembla ser que segons la denuncia el sots director duia a terme actuacions que han portat que la funcionaria estigui de baixa psicologica.

D'aquests fets hi ha testimonis.

El sector de la generalitat ha donat el seu recolzament a la funcionaria de aquesta denuncia perque entenem que fets com aquests son reprobables i atenten contra els drets socials dels treballadors , pero, a l'administracio publica encara amb mes rao, hem d'entendre que no pot haber cap tipus de tolerancia i que actuacions com aquestes han de ser investigades a fons i , si es detecta que hi ha responsabilitats actaur com calgui encara que estiguem parlant de comandaments de lliure designacio , es a dir, de confiança de la conselleria de Justicia.

Us mantindrem informats

manel



681 lectures

9 Gen, 2007

-SENTENCIA DEL TSJC 13/2006- teniem rao , ES CONFIRMA EL PERMIS DE PATERNITAT

PERMIS DE PATERNITAT

SENTENCIA DEL TSJC 13/2006

Com ja sabreu , l'any passat, la UGT va guanyar al Jutjat Contencios 12 de Barcelona la Sentencia 61/2006, per la que es reconeixia que un funcionari de la generalitat tenia dret a gaudir de les 4 setmanes de permis de paternitat.

Aquest permis previst a una llei, la 18/2003 no s’havia desenvolupat legislativament, i, despres de la sentència de la UGT va aprovar-se l’avantprojecte de llei de 31-5-05, que va acabar amb la llei 8/2006, i finalment per llei tots els funcionaris van tenir aquest permis.

La Generalitat va interposar un recurs contra aquesta sentencia en concret un recurs de cassacio.

Aixo no deixa de ser incomprensible perque qui va posar el recurs ( el govern) no deixa de ser el mateix que va proposar la llei al Parlament.

Be, finalment el TSJC ha donat la raó a la UGT, la sentencia era correcta, i, per tant s’ha esvait qualsevol gènere de dubte sobre la legalitat de la sentencia.

Per tant, com a primera consequencia dir que, TOTS AQUELLS A QUI SE US VA DENEGAR EL PERMIS PERQUÈ SE US DEIA QUE NO HI HAVIA LLEI, podreu reclamar a l’administracio.

I als sindicalistes d'altres opcions que parlaven de COP de SORT o d'altres begenades, caldria que es llegixin una mica la sentencia per començar a pensar qui esta fent be les coses a la Generalitat.

Poseu-vos en contacte amb el sindicat si vareu ser perjudicats per aquest tema.

La UGT segueix treballant per fer valer els teus drets.

AFILIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



580 lectures

7 Gen, 2007

-LA BUFANDA ( COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT) DELS DARRES 4 ANYS POT HAVER ESTAT PAGADA DE MANERA IRREGULAR

Estem tramitant un seguit d'escrits on reclamem el pagament de la productivitat com cal, es a dir, negociada amb els sindicats i igual per a tothom, independentment del departament on es treballi.

Si vols omplir la sollicitut trucans al sindicat, pregunta per Sergi o manel.



668 lectures

7 Gen, 2007

-CLASSIFICACIONS PROFESSIONALS A LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES

El Jutjat 33 del Social ens dona parcialment la rao en dues classificacions professionals de dos treballadors de manteniment del departament de Benestar Social.

En resum hem aconseguit reclassificar als companys a la categoria C-1 Tecnics Especialistes, amb el pagament dels corresponents endarreriments economics que els pertoca.

El que valorem com a positiu a part de la sentencia en si es que aquest ha estat un cami llarg i dur on l'Administració ens ha posat constants pals a les rodes.

El problema de fons sobre el que s'ha de reflexionar es la classificaci professional a les administracions publiques.

Sovint s'empra la via dels fets per encomanar mes feina de la que els pertoca als treballadors que han d'asumir tasques i riscos per a la seva salud i la dels administrats per les que ni se'ls paga ni , a vegades, estan preparats.

Si, a sobre ens trobem casos on despres de mes de 10 anys fent-ho l'administracio es nega a reconeixer uns fets que la mateixa Inspeccio de Treball reconeix amb fermesa i contundencia, potser ens trobem davnt una voluntad d'obstaculitzar les legitimes aspiracions de promocio dels treballadors.

Encara que era un procediment per clasificacó profesional el Jutge del 33 enten que la sentencia es susceptible de ser recorreguda en suplicació, esperem que l'administracio no ho faci, pero aixo ja es potser esperar massa.

Manel



586 lectures

5 Gen, 2007

** EL MALEIT ARTICLE 143 DE LA LLEI GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL

Enviat per manelallue 21:49 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Perque us feu una idea.

resulta ser que un treballador es declarat amb INCAPACITAT PERMANENT TOTAL , i una setmana despres es operat de gravetat de tal manera que les lesions que patia fan que li pugui correspondre una INCAPACITAT PERMANENT ABSOLUTA.

La Seguretat Social li respon que ha d'esperar-se dos anys per revisar la seva INCAPACITAT.

Anem per feina.

Hem presentat una reclamacio previa, i ja us dire com evoluciona tot plegat.

MAnel



1303 lectures

5 Gen, 2007

- FORMULARI PER DEMANAR QUE ES CORREGEIXIN LES DEFICIENCIES OBSERVADES ALS FULLS DE COTITZACIONS ( RESUMS DE VIDA LABORAL) QUE LA TRESORERIA ENS ENVIA A CASA.

A LA TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL

D. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, trabajador de la empresa xxxxxxxxxxxxxxxxxxx , provisto de DNI número xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, domiciliado a efectos de notificaciones en la Via Laietana 18, 7º 08003 de Barcelona (FSP-UGT) , como mejor proceda ante esta Tesoreria comparezco y,

EXPONGO

Que, conforme a la documentacion facilitada por esta Tesoreria y de fecha xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx la persona abajo firmante tiene cotizados los siguientes periodos:

EMPRESA

ALTA

EFECTO

BAJA

DIAS

Sin embargo estos datos no son correctos, y a tales efectos les adjunto a esta petición copias de los documentos TC2 que la empresa me ha proporcionado referidas a los siguientes meses : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

De esos documentos queda acreditado que cada uno de esos meses fueron cotizados completamente por la empresa y por ello deben constarme como totalmente cotizados los meses mencionados

Conforme a lo expuesto,

SOLICITO A ESTA TESORERIA

Que tenga por presentado este escrito a sus efectos y para su momento, tenga por realizadas las manifestaciones que en el mismo se contienen y previos los trámites dicte acto teniéndome por cotizado por entero, y de acuerdo con las copias de los TC2 que adjunto los meses de : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx expidiendome el informe de vida laboral una vez rectificados los datos.

Barcelona . a xxxxxxxxxxxxx de Enero de 2007

Fdo xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

(Segueix)
630 lectures

5 Gen, 2007

- EL JUTJAT 14 DEL CONTENCIOS ADMINISTRATIU REQUEREIX LA TRESORERIA PER TAL QUE EXECUTI LA SENTENCIA

Enviat per manelallue 21:07 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

AIXO NO HO ESPERAVEM

El jutjat contenciós 14, fent be la seva feina HA REQUERIT A LA TRESORERIA per tal que dugui a terme l'execucio de la sentencia de les cotitzacions.

Es una pena que , a sobre, el jutge hagi de fer memoria a la Tresoreria de les seves obligacions , com sempre els mes febles, els treballadors seguim esperant el compliment de la sentencia

Hem d'aplaudir la tasca del Jutjat contencios 14

La resolucio ens ha estat notificada en data 5-1-07

Manel



530 lectures

5 Gen, 2007

- COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

El Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona ha dictat una sentència al procediment 468/2005 promoguda per una afiliada a la UGT.

La Generalitat no pagava les cuotes de la SS dels seus funcionaris i treballadors, ho feia amb mesos i anys de retard.

Aixo va provocar que centenars de treballadors ( segons constaven als TC2 als que varem tenir acces) tinguessin periodes de tems sense cotitzar.

El sindicat va demanar de manera insistent a les meses de negociació que s'arregles aquesta situació, NINGU HO VA FER.

Finalment varem anar al Jutjat i ho hem guanyat.

La funcionaria te dret a que li consti a la seva vida laboral tot allo que va cotitzar independentment que l'empresa ( generalitat) pagues amb endarreriments.

La UGT treballa per tal que els centenars de funcionaris de la Generalitat que en el priode del govern de CiU van tenir aquest problema se'ls regularitzi la situació, i, cal dir que ho fem amb el NUL SUPORT DEL GOVERN, que, ha de dir-se, com a part co-demandada no va ni assistir al judici, i aixo es criticable perque encara que fos un altre el partit politic que manava i que va provocar el desgavell els treballadors no poden entendre perque ningu ha volgut arreglar el problema, i, perque ha estat el sindicat que amb la seva accio al jutjat ha aconseguit un guany social evident i de justicia.

Tots aquells que estigueu en una situacó similar deixeu missatge i us explicare el que heu de fer.

MAnel



743 lectures

5 Gen, 2007

- PRESENTACIÓ DEL BLOG

Enviat per manelallue 19:51 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

NEIX UN ALTRE BOLG

El que pretenc amb aquest espai es fer compatible el coneixement i l'experiencia de la practica juridica amb el debat i les reclamacions i demandes sindicals dels treballadors en general i en especial dels de les administracions publiques.

Espero poder fer d'aquest un espai de debat i de dialeg que posi al servei dels treballadors els conexements que els calen en les seves relacions laborals.

Procurare publicar aquelles resolucions judicials que entenc sota el meu punt de vista que poden interessar els treballadors, i, fer-ne comentaris poer determinar-ne l'abast.

En un mon cada vegada mes tecnic cal tenir acces al sistema de coneixement jurídic des d'un punt de vista senzill i comprensible per a tothom.

L'accio juridica ha de ser una gran eina d'accio sindical de la UGT.

Manel Allué



606 lectures