Jurídic-Sindical
  Xarxa sindical

7 Gen, 2007

-CLASSIFICACIONS PROFESSIONALS A LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES

El Jutjat 33 del Social ens dona parcialment la rao en dues classificacions professionals de dos treballadors de manteniment del departament de Benestar Social.

En resum hem aconseguit reclassificar als companys a la categoria C-1 Tecnics Especialistes, amb el pagament dels corresponents endarreriments economics que els pertoca.

El que valorem com a positiu a part de la sentencia en si es que aquest ha estat un cami llarg i dur on l'Administració ens ha posat constants pals a les rodes.

El problema de fons sobre el que s'ha de reflexionar es la classificaci professional a les administracions publiques.

Sovint s'empra la via dels fets per encomanar mes feina de la que els pertoca als treballadors que han d'asumir tasques i riscos per a la seva salud i la dels administrats per les que ni se'ls paga ni , a vegades, estan preparats.

Si, a sobre ens trobem casos on despres de mes de 10 anys fent-ho l'administracio es nega a reconeixer uns fets que la mateixa Inspeccio de Treball reconeix amb fermesa i contundencia, potser ens trobem davnt una voluntad d'obstaculitzar les legitimes aspiracions de promocio dels treballadors.

Encara que era un procediment per clasificacó profesional el Jutge del 33 enten que la sentencia es susceptible de ser recorreguda en suplicació, esperem que l'administracio no ho faci, pero aixo ja es potser esperar massa.

Manel



586 lectures
comentaris