UGT Ajuntament de Lleida
燘loc de la Secci贸 Sindical de la UGT eina de comunicaci贸 i informaci贸 amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

31 Jul, 2007

L'Acci贸 Social est脿 exempta de tributaci贸

En la p脿gina web del federal de la FSP-UGT i en la web del Sector Generalitat FSP-UGT de Catalunya/> trobem una not铆cia molt interessant per a tots els treballadors i les treballadores. Les ajudes d'Acci贸 Social ( Fons Social) no computen per a l'IRPF i per tant les quantitats retingudes per aquest concepte deuen ser retornades per l'Ag猫ncia Tribut脿ria, s'acompanya model de reclamaci贸 per a aquesta circumst脿ncia.

En enlla莽 anterior que us duu a la citada p脿gina, us podeu descarregar el model de reclamaci贸.

En concret, les quantitats reclamables s贸n aquelles destinades al tractament o restabliment de la salut*, per als conceptes d'ulleres, lents de contacte, pr貌tesis dental, ortod貌ncia, psic貌leg, etc..., perqu猫 s'ent茅n que no pot apreciar -se una aflu猫ncia de riquesa, ja que aquestes ajudes solament persegueixen el citat tractament o restabliment de la salut.

El document de consulta a l'Ag猫ncia Tribut脿ria tamb茅 es pot visitar, al final del model, hi ha 7 documents en PDF.

*Fa refer猫ncia a les retencions indegudes efectuades per l'Ajuntament de Lleida FAS (Fons d'Acci贸 Social) als treballadors i les treballadores, que afecten a tots els ajuts per despeses m猫diques no cobertes per la Seguretat Social incloses en el nostre Acord - Conveni 2006 - 2008 i els anteriors: Acord - Conveni 2003 - 2004 i Acord - Conveni 1999 - 2001.

NOTA INFORMATIVA

3 d'agost de 2007

En relaci贸 amb la reclamaci贸 de la devoluci贸 de retencions indegudes sobre els ajuts del FAS dels anys 2003, 2004, 2005 i 2006

La import脿ncia de reclamar la devoluci贸 no deriva nom茅s del fet que es retornin uns pocs euros indegudament retinguts (conforme a l'establert en l'article 32.2 de la Llei/> 58/2003, de 17 de desembre), sin贸 que comporta la constataci贸 que determinats ajuts del FAS no estan ni estaven subjectes a l鈥橧RPF i, per tant, que no s鈥檋avien d鈥檌ncloure en les declaracions d鈥檃quest impost. Per aquest motiu, en determinats casos pot haver passat que en exercicis fiscals anteriors, les quanties del FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) indegudament incorporades a la renda gravada per l鈥橧RPF hagin provocat l鈥檃plicaci贸 d鈥檜n tipus impositiu superior i per tant el pagament d鈥檜na quantia superior de l鈥檌mpost, ja que l鈥檌mpost 茅s progressiu.

Es pot reclamar la devoluci贸 de les retencions indegudes i, en el seu cas, de la difer猫ncia entre el que es va pagar d鈥橧RPF i el que s鈥檋auria hagut de pagar de no haver incl貌s el FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) en la renda, pel que fa a quatre exercicis anteriors.

La Hisenda Estatal/> 茅s l鈥橝dministraci贸 en mat猫ria d鈥橧RPF i ser脿 aquesta a qui s鈥檋auran d鈥檃dre莽ar les reclamacions al respecte, mitjan莽ant la presentaci贸 (ho podeu fer a l鈥橝dministraci贸 d鈥橦isenda en qu猫 presenteu habitualment la declaraci贸 d鈥橧RPF, d鈥檜na petici贸 de declaraci贸 paral路lela d鈥橧RPF per a cada exercici que es demani revisar, aportant l鈥檃creditaci贸 que ha lliurar l鈥橝juntament de Lleida sobre les retencions efectuades per FAS (Fons d鈥橝cci贸 Social) des de l鈥檃ny 2003 fins al 2006 si heu rebut la ajuda cada any.

Tingueu en compte que Hisenda procedir脿 a revisar les dades fiscals de l鈥檈xercici en q眉esti贸 ( com si torn茅ssiu a presentar la declaraci贸) per verificar l鈥檈xist猫ncia d鈥檃lguna difer猫ncia favorable al reclamant, per la qual cosa heu de valorar cas per cas, ateses les vostres circumst脿ncies fiscals personals, si us conv茅 instar aquest proc茅s. Qualsevol altre dubte que tingueu, us el podran resoldre a l鈥橝dministraci贸 d鈥橦isenda a la qual us adreceu.

Secretaria d'Acci贸 Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida

    Informaci贸 actualitzada el 8 d'agost de 2007


A L鈥 AG脠NCIA ESTATAL DE L鈥 ADMINISTRACI脫 TRIBUT脌RIA DE... />/>/>

SR/SRA. 鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹., titular del NIF n煤m.鈥︹︹︹︹︹︹︹︹ , amb domicili a efectes de notificaci贸 en ..鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹.., C/ 鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹.. i tel猫fon de contacte 鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹..davant de l鈥橝g猫ncia Tribut脿ria comparec i, com millor procedeixi en dret,

DIC:

Que per mitj脿 del present escrit ve a formular RECLAMACI脫 de conformitat amb les seg眉ents

AL路LEGACIONS:

Primera.- Que s贸c treballador/a del [1] 鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹, des del 鈥/鈥/鈥︹

Segona.- Que en els exercicis de tributaci贸 de l鈥橧.R.P.F. corresponents als anys 2003, 2004, 2005 i 2006 es van incloure les quantitats concedides per les ajudes econ貌miques regides en el Pla de Acci贸 Social (Fons Social) del 1鈥︹ 鈥︹︹︹., per als conceptes d鈥檜lleres, lents de contacte, pr貌tesis dental, ortod貌ncia, etc., meritades en n貌mina amb un tipus de retenci贸 i per un import, que s鈥檈specifica en el seg眉ent quadre:

EXERCICI ECON脪MIC

CONCEPTE

MES DE MERITACI脫

RETENCI脫 %

IMPORT

Any 2003

Any 2004

Any 2005

Any 2006

Tercera.- Que aquest sol路licitud ve motivada pel fet de que aquest tipus d鈥檃juts no s贸n cap dels tipus de renda de las definides en l鈥檃rticle 16.1 de la Llei 40/98, perqu猫 les mateixes t茅 per finalitat el tractament o restabliment de la salut, en considerar-se que no constitueixen renda gravable en l鈥 Impost de las Rendes de las Persones F铆siques (IRPF), doncs s鈥檈nt茅n que no pot apreciar-se una aflu猫ncia de riquesa ja que aquest ajuts nom茅s persegueixen l鈥檈smenta鈥檛 tractament o restabliment de la salut, com aix铆 es recull en las respostes a las consultes efectuades a la Direcci贸 General de Tributs nombres 2131-01, 0063-02, 0195-02, 0678-02, 0640-00, 0295-01 i 1785-01.

Per l鈥檃nteriorment exposat,

SOL路LICITO:

Que tenint per presentat aquest escrit se serveixi admetre鈥檒, i s鈥檈stimi la meva pretensi贸 acordant la rectificaci贸 per acte liquidaci贸 de les meves declaracions de l鈥橧.R.P.F. dels anys 鈥︹︹︹︹︹︹︹︹, en haver-se efectuat indegudament retencions a compte en els ajuts econ貌mics rebuts del 1鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹., pels conceptes abans enunciats que van destinats al tractament i restabliment de la salut. Aix铆 mateix sol路licito que em sigui abonat l鈥檌nter猫s de demora des de la data en la qual es va realitzar l鈥檌ngr茅s indegut i fins a la data en la qual s鈥檕rdeni el pagament de la devoluci贸, conforme a l鈥檈stablert en l鈥檃rticle 32.2 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre.

Aix铆 mateix, i de conformitat amb el disposat en l鈥檃rticle 85 de la Llei 40/1998, manifest a aquesta Delegaci贸 el meu desig que l鈥檌mport del qual se sol路licita em sigui abonat mitjan莽ant transfer猫ncia banc脿ria al seg眉ent compte:

Entitat

Sucursal

DC

Nombre de compte

Per ser de just铆cia que demano en..................,de鈥︹..de 鈥︹︹︹︹︹︹︹e 2007.

Signat.:鈥︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹︹

Nota: S'adjunten a aquest escrit c貌pia de les n貌mines en les quals han estat aplicades les retencions indegudes.

[1] Ministeri i Organisme Aut貌nom, Administraci贸

DOCUMENTS:

Acord - Conveni 2006 - 2008 CAP脥TOL 3 - Acci贸 Social- article.16 Fons d'acci贸 social i ANNEX 8 - Reglament de prestacions sanit脿ries

Acord - Conveni 2003 - 2004 ANNEX 9 Reglament de prestacions sanit脿ries

Acord - Conveni 1999 - 2001 article 18. Prestacions sanit脿ries

RECULLS DE PREMSA:

UGT revela que la Paeria de Lleida aplica mal una retenci贸n. "La Paeria aplica mal una retenci贸n por gastos m茅dicos a sus trabajadores" La Ma帽ana. 5 de agosto del 2007

UGT de la Paeria denuncia errors en la retenci贸 de l'IRPF. Diari SEGRE. Diumenge, 5 d'agost de 2007

Enlla莽os:

Consulta 0 Tama帽o: 5.1 KB VER
Consulta 1 Tama帽o: 7.9 KB VER
Consulta 2 Tama帽o: 4.5 KB VER
Consulta 3 Tama帽o: 5.4 KB VER
Consulta 4 Tama帽o: 4.4 KB VER
Consulta 5 Tama帽o: 6.4 KB VER
Consulta 6 Tama帽o: 4.5 KB VER
Consulta 7 Tama帽o: 7.6 KB VER
Consulta 8 Tama帽o: 1.3 KB VER

2427 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




authimage