UGT Ajuntament de Lleida
Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

31 Jul, 2007

PRESTACIÓ ECONÒMICA 2.500€ PER NAIXEMENT O ADOPCIÓ

www.gifanimados.com

El Consell de Ministres,va aprovar el passat 15 de juliol, el Projecte de Llei que regula la prestació econòmica de 2.500 euros per naixement o adopció. Es beneficiaran de la mesura, amb caràcter retroactiu, totes les famílies que hagin tingut un fill, natural o adoptat, des de les zero hores del 3 de juliol des d'ara.

La nova norma modificarà la Llei de l'Impost sobre les persones Físiques i la Llei General de la Seguretat Social, i tindrà, per tant, efectes retroactius, sigui el que sigui la data de la seva entrada en vigor.

El Govern ha sol·licitat la tramitació parlamentària del projecte pel procediment d'urgència, amb l'objectiu que la nova llei entre en vigor al novembre i sigui possible començar a cobrar al desembre d'aquest any 2007.

D'aquesta prestació també es podran beneficiar les famílies que des de la mateixa data hagin adoptat un fill o filla. En cas de part múltiple, la quantitat de 2.500 euros es multiplicarà pel nombre de fills.

Afectarà a tots els espanyols i als residents en situació legal a Espanya, i es pot sol·licitar des del passat dia 15 de juliol.

L'imprès per a sol·licitar la citada prestació estarà disponible en les oficines de l'Agència Tributària i la Tresoreria General de la Seguretat Social i poden descarregar-se ja dels anteriors enllaços.

La prestació se suma a qualsevol altra que es percebi. Per exemple, manté la prestació de 1.200 euros anuals a les mares que treballen fora de casa i tenen nens menors de tres anys. Quan neixi o adoptin al seu fill, cobraran els 2.500 euros i en els anys següents, fins que el nen compleixi tres anys, percebran la xifra anual de 1.200 euros. L'ajuda s'articularà, previsiblement, mitjançant una deducció fiscal l'abonament de la qual ho avança l'Estat, el mateix sistema amb el qual es paga actualment l'ajuda de 100 euros.

S'han habilitat dos telèfons d'informació: 900 166 565 (Seguretat Social) i 901 121 224 (Agència Tributària)


La UGT de Catalunya i la UCC reclamen l'exempció de l'IVA que grava els bolquers Mes informació: Informe, Díptic de la campanya. Participa-hi amb els teus comentaris

Enllaços:

EL IMPERTINENTE Bloc de actualidad de la Comarca Este de la FSP-UGT de Madrid


1263 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




authimage