UGT Ajuntament de Lleida
燘loc de la Secci贸 Sindical de la UGT eina de comunicaci贸 i informaci贸 amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

3 Des, 2010

Una mica de dignitat, si us plau!

En primer lloc, permeteu-me que em presenti, si m茅s no, de forma oficial.

Em dic Toni Jim茅nez i des de fa quatre anys s贸c Delegat de la Secci贸 Sindical de la UGT de l鈥橝juntament de Lleida i membre de la Junta de Personal.

Aquest estiu em van nomenar Secretari General de la Secci贸 Sindical i, per les funcions que es deriven d鈥檃quest c脿rrec, vaig estampar la meva signatura al costat de la del Sr. Alcalde, per ratificar i donar validesa al l鈥橝cord Conveni de condicions laborals 2010-2012, fruit d鈥檜na llarga negociaci贸 entre la Corporaci贸 i els representants sindicals de la Secci贸 Sindical de la U.G.T. de l鈥橝juntament de Lleida. Ha estat una negociaci贸 complicada i feixuga, sobretot per l鈥檈scenari econ貌mic actual i pel marc legal que l鈥檈nvolta.

Sincerament, m鈥檋agu茅s agradat molt que la resta de Seccions Sindicals de l鈥橝juntament haguessin estat presents de forma activa en la signatura de l鈥橝cord Conveni. Des que s贸c membre de la Junta de Personal sempre he defensat i he lluitat per la unitat sindical. Com s鈥檃costuma a dir: 鈥渓a uni贸 fa la for莽a鈥 i, en aquest sentit, 茅s m茅s f脿cil aconseguir els objectius i lluitar per millorar les condicions laborals de les treballadores i dels treballadors de l鈥橝juntament si anem tots/es a una. Sou coneixedors que aix貌 no ha estat possible. 脡s m茅s, algunes persones s鈥檋an dedicat a posar pals a les rodes i, fins i tot, a emp猫nyer en sentit contrari.

Quan va comen莽ar la negociaci贸 de l鈥橝cord Conveni l鈥櫭簄ica secci贸 sindical que va presentar legalment la seva plataforma de negociaci贸, en temps i forma, va ser la Secci贸 Sindical de la UGT. D鈥檃ix貌 se鈥檔 diu fer els deures i tenir les idees clares. Em pregunto, i pregunto a la resta de seccions sindicals: com es pot un/a asseure en una mesa de negociaci贸 si encara no es t茅 definit i redactat all貌 que es vol negociar? Per qu猫, tot i aquest fet, no es continua lluitant pels interessos de treballadores i treballadors en comptes de marejar la perdiu?

脡s cert que hi havia temes pendents i processos que calia posar en marxa (estabilitat, RLLT, funcionaritzaci贸,...), per貌 aquests temes i processos no eren incompatibles amb la negociaci贸. Alguns, fins i tot, s鈥檋an endegat gr脿cies a la mateixa negociaci贸 perqu猫 la Secci贸 Sindical de la UGT ho ha demanat com a condici贸 per a continuar negociant. Ara diuen que ha estat una maniobra de la UGT de cara a les properes eleccions sindicals. I qu猫 m茅s? Si de cas es dona una coincid猫ncia en el temps fortu茂ta que la resta estan aprofitant per a fer la seva campanya.

Les eleccions, per molt que elles i ells ho desitgin, no es guanyen durant les campanyes electorals. Les eleccions sindicals es guanyen amb el treball continuat durant els anys que s鈥檈st脿 al capdavant d鈥檜na Junta de Personal o d鈥檜n Comit猫 d鈥橢mpresa, dia rere dia. Es guanyen amb la transpar猫ncia en la gesti贸, amb l鈥檈fic脿cia i efici猫ncia d鈥檃questa gesti贸, amb la serietat amb la qual es tracten els temes, amb l鈥檈fectivitat i inter猫s que es mostra per resoldre els problemes, amb la claredat, flu茂desa i continu茂tat amb la qual es transmet la informaci贸 i es fan els comunicats, amb la capacitat de di脿leg, amb la dedicaci贸, amb l鈥檈sfor莽, ...

Darrerament, alguns/es es dediquen a llegir punt per punt el nou Acord Conveni i enviar missatges massius destacant les difer猫ncies que existeixen entre l鈥檃ntic Acord-Conveni i l鈥檃ctual. Per貌 no les difer猫ncies positives, perqu猫 no interessen, nom茅s busquen en el redactat alguns canvis que, segons el seu criteri, van en contra dels interessos de treballadores i treballadors. S鈥檋an parat a pensar que un Acord-Conveni no pot anar en contra de la legislaci贸 vigent? No m鈥檃cabo de creure que no estiguin al dia, quant a legislaci贸 es refereix, m茅s aviat diria que es tracta d鈥檜na actuaci贸 guiada per la mala fe.

Mireu, el que no es pot fer, quan un es queda sense recursos i arguments per a defensar una postura, 茅s rec贸rrer a la mentida i a la manipulaci贸 de la informaci贸.

La mentida, o l鈥檃bs猫ncia de veritat en les afirmacions poden fer molt de mal. I no parlo nom茅s de mal institucional, que tamb茅, sin贸 de mal personal i moral a algunes companyes i alguns companys que han hagut de sentir com algunes dubtava de la netedat dels processos de selecci贸 que es fan a l鈥橝juntament o del funcionament de les borses de treball. Aix貌 no es fa. I menys encara quan alguns/es de les persones que s鈥檋an omplert la boca amb aquestes declaracions desafortunades acostumen a anar pels llocs preguntant all貌 de : 鈥渃omo est谩 lo m铆o?鈥

Una mica de dignitat si us plau, si m茅s no, una mica de dignitat professional.

Els interessos personals no es poden anteposar als interessos col路lectius. Som representants sindicals perqu猫 les companyes i els companys de l鈥橝juntament aix铆 ho han volgut. Ning煤 pot, ni t茅 dret a fallar a la confian莽a que la resta de treballadores i treballadors de l鈥橝juntament van dipositar en els/les representants el dia de les eleccions sindicals.

La UGT, quan s鈥檋a produ茂t alguna situaci贸 conflictiva o que s鈥檋a considerat important, sempre ha demanat l鈥檕pini贸 del personal de l鈥橝juntament mitjan莽ant Assemblees Generals. No s鈥檋a acordat res que no hagu茅s estat abans comunicat al personal ni sense el seu consentiment. Hem d鈥檈star ben agra茂ts perqu猫 les treballadores i treballadors han assistit a les assembles i ens han donat el seu suport i opini贸 per a la presa de decisions i ens han encoratjat a seguir treballant per la defensa dels drets i la millora de les condicions laborals.

Per cloure, us voldria demanar un favor, llegiu PERSONALMENT el nou Acord-Conveni i podreu comprovar que representa una millora per a les treballadores i els treballadors de l鈥橝juntament: acci贸 social, condicions professionals, formaci贸, prevenci贸 de riscos laborals, promocions laborals, condicions de representaci贸 sindical, introducci贸 d鈥檜na cl脿usula eco solid脿ria i, el que 茅s m茅s important, mitjan莽ant l鈥檃dequaci贸, s鈥檋an aconseguit eliminar les difer猫ncies salarials que existien entre persones que realitzaven el mateix treball.

Sincerament crec, que donades les circumst脿ncies socioecon貌miques, tenim un bon Acord-Conveni.

Per cert, el 鈥渃arro鈥 encara necessita que l鈥檈mpenyem per a continuar avan莽ant. Qu猫 tal si el mirem d鈥檈mp猫nyer totes i tots en la mateixa direcci贸 i sentit?

Gr脿cies pel vostre temps i pel vostre suport.

Toni Jim茅nez Mart铆nezSecretari General de la Secci贸 Sindical de la UGT
Ajuntament de Lleida



800 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




authimage