e-sindicalisme

Lo que para los medios no es noticia, sí lo es para los internautas: el caso de la violación de los derechos de los trabajadores de El Corte Inglés

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 12:42

Recintemente publiqué un post denunciando la pasividad de los mass-media a las denuncias y sanciones realizadas contra El Corte Inglés que Chesi tuvo la amabilidad de promover en “Menéame”. Bien podría ser que mi hipótesis estuviera equivocada y que la información no tuviera ningún interés periodístico o comunicativo. Pero la reacción de la blogosfera al conocimiento de tal noticia me ha confirmado en mis trece.


Para los lectores de “Menéame” la noticia ha sido lo suficientemente importante como para colocarla en portada y también para ser una de las más votadas de esta semana. Incluso la noticia más breve de La Vanguardia en el sistema de promoción de noticias ha pasado rápidamente a portada. No sólo en este sistema de promoción de noticia, también en Pezones Negros.


Respecto a los mass-media tan sólo han aparecido algunas noticias breves, una en La Vanguardia o en el E-Noticies. Dificilmente saldrán en más medios tradicionales. Pero el hecho de que para los internautas esta sea una noticia interesante hace que mi teoría del boicot a todas las noticias negativas de El Corte Inglés son eliminadas directamente de las redacciones debido a la presión que ejerce esta empresa vía su contratación de publicidad.


Por suerte el “pueblo” no es tonto, los bloggers tenemos nuestro propio criterio, no sometido a coacciones comerciales y la noticia de la violación de derechos laborales y sanciones de la inspección de trabajo ha emergido en la blogosfera y no se la va a mantener callada. El Corte Inglés no controla internet ni a los bloggers ni dependemos comercialmente de ellos, y eso para cualquier empresa cuya estrategia se base en una fuerte imagen corporativa le va a salir caro. ¿Cibersindicalismo?, tal vez... pero el desgaste de imagen en la blogosfera tan sólo ha comenzado.



www.sindicalista.org és noticia

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 17:31

A "El Periódico" veiem aquesta notícia que us reprodueixo. La original és aquí

Vagues via 'e-mail'

  1. La UGT de Catalunya agrupa els ciberdiaris sindicals d'empreses i afiliats en una plataforma
  2. La xarxa suma 24.000 visitants mensuals
Si desitja veure el gràfic en PDF faci un clic a la imatge.
Si desitja veure el gràfic en PDF faci un clic a la imatge.
ANTONI FUENTES
BARCELONA

Les assemblees i les vagues ja no es convoquen al tauler d'anuncis de les empreses. Apareixen a les pàgines web i els blocs sindicals que proliferen cada vegada més. En l'última negociació del conveni col.lectiu de l'Hotel Princesa Sofía de Barcelona, al voltant del 60% de la plantilla, formada per 300 empleats, va rebre l'avís d'assemblees o de novetats a través d'un sistema d'alerta per correu electrònic al qual s'havia subscrit. Aquest nou mètode conviu amb el vell tauler d'anuncis "perquè sempre hi ha algú a qui li costa més accedir a internet", afirma Pepi Navarro, la impulsora de la web de la UGT a l'hotel.
Els sindicats espanyols són pioners en el salt a la xarxa i les seves pàgines es troben entre les més visitades de les centrals europees i fins i tot per sobre de les del PSOE i del PP. La UGT de Catalunya ha organitzat la presència a internet en una plataforma que anomenen blogosfera sindical (sindicalista.org). Les seves estadístiques fins ara són de 65.000 pàgines d'informació servides i 24.000 visitants mensuals. El portal principal (ugt.cat) ja ha arribat a 1,5 milions d'accessos.
"El salt a internet és un camí que no té marxa enrere. Amb la blogosfera tenim una plataforma que ens permet crear un entorn de comunicació personal i immediata de cada vegada més seccions sindicals i quadros de la UGT", assegura Miguel Ángel Escobar, responsable de comunicació.
El contingut estàndard de les pàgines inclou el conveni col.lectiu, les taules salarials, el calendari laboral, així com informacions relacionades amb l'empresa o el sector. "La majoria dels treballadors accedeixen a la pàgina des de casa seva per realitzar consultes en qualsevol moment. Amb freqüència és més fàcil trobar la informació així que a través dels mitjans convencionals o demanant-la a algun delegat", diu Pepi Navarro.
Els treballadors també es beneficien d'iniciatives de l'Administració a internet. La pàgina que va posar en marxa el departament de Treball per consultar 2.094 convenis col.lectius amb efectes a Catalunya va arribar a la xifra acumulada d'un milió de visites --la majoria de treballadors-- el desembre passat, als 15 mesos d'haver-se iniciat.

Vídeos a Youtube
Els impulsors de l'anomenat Comando precari dels joves de la UGT han quedat desbordats amb l'interès suscitat per les gravacions en vídeo d'entrevistes de treball que recullen ofertes en negre, discriminacions per l'aspecte físic o jornades interminables amb sous ínfims. En alguns mesos, aquests tres vídeos penjats en un bloc que remet a Youtube han estat visualitzats en més de 50.000 ocasions.
L'eina virtual també ha estat utilitzada en alguns tancaments o reestructuracions d'empreses. Durant la negociació que va acabar amb 217 acomiadaments a la fàbrica de rentadores de Domar a Martorelles, un grup d'afectats publicava un dietari amb el comunicat de vaga. Els màxims líders de la UGT i CCOO a Catalunya no han volgut despenjar-se i han creat els seus blocs, que baten rècords de visites amb els temes més polèmics.



Campanya per presionar les patronals per a que aceptin negociar 1000 € de salari mínim

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 13:36


Arxiu documental de la UGT de Catalunya en línia

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 17:14

Els companys del CRESC han possat en línia l'arxiu digital de la UGT de Catalunya on podem consultar les referències de més 7.000 llibres i documents, segons autor, materia, títol, etc.. i que ens permet saber quin material hi ha a l'arxiu documental abans de demanar-ho.


Des d'aquest blog felicitem a l'equip del centre documental per la seva nova web i l'arxiu en línia.



Recollida de signatures virtual per a que s'acompleixi l'acord de

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 13:47
Recollida de signatures virtual per a que s'acompleixi l'acord de 
tancament del comerç el dia 24

Volem demostrar a les administracions i les associacions
empresarials que cal que acompleixin l'acord amb el que van
arribar amb els sindicats per a que els treballadors del comerç
puguin tancar i descansar després de les 15.00h del dia 24 de
desembre. Per aquesta raó demanem a tots els sindicalistes i
treballadors de Catalunya que donin suport amb la seva signatura
al descans dels treballadors del comerç.

Per poder signar cal anar a la següent banner:


o al següent text: Campanya per a que el comerç tanqui el 24 a les 15.00h


Cyberpiquetisme dels treballadors de Domar

Notícies sobre e-sindicalisme — Enviat per esindicalisme @ 13:35

Un nou exemple de cyberpiquetisme organitzat pels sindicalistes i treballadors d'una empresa amenaçada per un ERO, és la pàgina web www.salvemosdomar.com. A aquesta pàgina hi tenim informació sobre les mobilitzacions, el recull de demandes laborals, fotos de les manifestacions i expliquen "curiositats" sobre com la direcció de l'empresa no ha destinat les subvencions per I+D al que tocava.


Val la pena donar-li un cop d'ull i deixar un missatge de suport als companys de DOMAR.