UGT Ajuntament de Lleida
Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

17 Set, 2009

0,3% la pujada del sou dels funcionaris, clàusula de revisió salarial, taxa de reposició i jubilació anticipada

Clica la imatge per visualtizar les declaracions de Julio Lacuerda, Secretari General de la FSP-UGT

Clica aquest enllaç per visualitzar les declaracions del Julio Lacuerda Castelló, Secretari General de la FSP UGT

Els sindicats UGT, CCOO i CSIF donen per tancat amb el Govern l'acord que recull una pujada bàsica sobre la massa retributiva per a 2010 del 0,3% per sota de la inflacció prevista - del 0,7% / 0,8% -; i la garantia de la recuperació d'aquesta pèrdua mitjantçant la "Clàusula de revisió salarial" que per primera vegada tindran els empleats públics al nostre país. Els desviaments entre la pujada salarial inicial i la inflacció real de 2010 i 2011 es pagaran l'1 de gener de 2012: i l'ajust d'aquest últim any, l'1 de gener de 2013. Si l'economia es recupera abans o millor del que ha previst, les compensacions s'avançaran.

Aquest acord inclourà el "desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic" i el pacte passarà a la Mesa General què participen també les tres administracions (Central, Autonòmica i Local). El text oficial ha d'estar tancat abans del 25 de setembre, divendres en què el Consell de Ministres abordarà el Pressupostos Generals de l'Estat per a 2010.

El "fons de pensions col·lectius" que gaudeixen els treballadors de l'Administració General de l'Estat (AGE), de diverses autonomies i d'alguns ajuntaments experimentarna un increment el 2010 del 0,3%. A l'any segúent, la pujada serà del 0,5% i el 2012, del 0,7%. Aquest augment global arribarà a l'1,5%.

A més, el Govern i sindicats han assolit un acord concret per "delimitar en un 8% la taxa de temporalitat" en les administracions. Així mateix "s'elimina la taxa de reposició" - nombre de contractacions per cada sortida- en sectors bàsics com sanitat, educació, forces de seguretat i serveis socials, aquestes plantilles podràn incrementar-se.

L'aprovació en el termini de "12 mesos" de la normativa que permetrà als funcionaris acollir-se a la jubilació parcial.

pdfPer veure l'Esborrany de l'Acord Empleats Públics 2010-2012 clica aquest enllaç per baixar-te el document


Declaración para el diálogo social en las administraciones públicas UGT i CCOO. Madrid, 7 de setembre de 2009


2998 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




authimage