UGT Ajuntament de Lleida
 Bloc de la Secció Sindical de la UGT eina de comunicació i informació amb els companys i les companyes d'aquest Ajuntament. Xarxa sindical

28 Gen, 2008

Com volem que siguin les escoles bressol municipals de Lleida ?

Per què escoles bressol a la ciutat avui?

Potser caldria recordar la història ben coneguda per molts de vosaltres, aquell esforç conjunt per endegar un servei municipal arrelat als barris de la Ciutat. Cal doncs recordar i valorar tot el que s'ha anat aconseguit i millorant any rere any. Ha estat un esforç conjunt dels educadors/es que amb molta il·lusió i dedicació han anat donant aquest bon nom a aquest servei municipal tot i els inconvenients i dificultats que s'han anat trobant en el seu camí que no han estat pocs. A part de la manca de reconeixement social de la tasca realitzada s'afegeixen les dificultats que molts cops comporten els canvis en la Política Educativa Municipal. Volem espatllar tot allò que ens ha costat tant d'aconseguir? Per quin motiu es vol espatllar allò que ha costat tant d'esforç? Si la societat demana l'ampliació de places de quina manera s'ha de fer? Posant més nens/es a les escoles existents o bé obrint-ne de noves? Quin futur construïm pels petits ciutadans de la ciutat? Volem un futur millor o pitjor del que tenim actualment?

Com volem que siguin les escoles bressol municipals de LLeida?

Volem que siguin ESCOLES BRESSOL DE QUALITAT.

Atendre als infants i a les seves famílies de manera individualitzada, poder resoldre els conflictes que es deriven de la socialització, atendre correctament a les seves necessitats bàsiques, ser una mà que els indiqui el camí que els ajudi a desenvolupar-se com a persones cada cop més autònomes per aprendre a : parlar, discutir, endevinar, riure,compartir, caminar, córrer, escoltar, cantar, ballar, ..... Tot això, es pot aconseguir en un clima de calma, acollidor, ric i tolerant. No en un ambient de crispació, nervis i rigidesa.

Ens preguntem si és tasca de l'escola bressol conciliar la vida familiar i laboral de les famílies o bé potser és tasca de les empreses i l'Administració adequar els horaris dels seus treballadors per a que puguin atendre les seves famílies?

En quin moment ens trobem ? La normativa vigent és el Decret 282/2006 però anteriorment hi havia el Decret 353/2000 i abans el RD 1004/1991 i sempre s'ha optat per no anar mai a màxims en quant a nombre de nens/es per aula ni a mínims en quan a professionals, tot cercant complir la normativa amb uns valors de qualitat i equitat.

Per tal que la darrera proposta de la Regidoria d'Educació no provoqui una disminució de la qualitat en les escoles bressol Municipals, ni creï diferències qualitatives i quantitatives entre cadascuna cal la implicació i la col·laboració dels que tenen el poder de prendre decisions d'aquest tipus en la Regidoria d'Educació de la ciutat de Lleida. Així potser, podrem aconseguir que cada cop més famílies puguin explicar que han gaudit d'un SERVEI EDUCATIU DE QUALITAT.

Secció Sindical de la UGT de l'Ajuntament de Lleida


Enllaços:

Institut Municipal d'Educació

Decret 282/2006, de 4 de juliol DOGC 4670 pel qual es regulen el primer cicle de l'educació infantil i els requisits dels centres.

Reculls de Premsa:

Diari Segre Cartes al director del diari Segre 26 de gener de 2008


1090 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink




 authimage